Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Touch 4g bez płatnych appsów

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 elwiks

elwiks
  • 3 posts

Posted 07 November 2010 - 17:18

Czy sądzicie, że jest sens wydawać pieniądze na iPod'a Touch czwartej generacji, jeżeli nie będę korzystała z płatnych aplikacji?

#2 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 November 2010 - 17:24

to poco akurat 4? czemu akurat ipod touch?

#3 buisell-5d7f1db6d8

buisell-5d7f1db6d8
  • 97 posts

Posted 07 November 2010 - 17:28

Oczywiście, możesz korzystać z aplikacji darmowych, oglądać filmy i słuchać muzyki - najważniejszy powód ;)

#4 bartg

bartg
  • 259 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 07 November 2010 - 17:38

Jak najbardziej. Touch to multimedialne urządzenie. Mail, filmy, zdjecia, www. Jest masa świetnych darmowych appsów

#5 elwiks

elwiks
  • 3 posts

Posted 07 November 2010 - 17:38

4 ma aparat, facetime i inne nowości. Tylko właśnie nie wiem, czy warto inwestować w toucha, jeżeli nie będę miała płatnych aplikacji ; d

#6 DanielF

DanielF
  • 5766 posts
  • SkądSiedlce

Posted 07 November 2010 - 17:44

a jaki to problem w dzisiejszych czasach założyć sobie konto z płatnościami internetowymi? nie musisz mieć kredytówki. Poszukaj sobie aplikacji, która wynajduje przeceny płatnych aplikacji. Możesz sobie założyć konto US i kupować gift cardy.

#7 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 07 November 2010 - 17:46

4 ma aparat, facetime i inne nowości. Tylko właśnie nie wiem, czy warto inwestować w toucha, jeżeli nie będę miała płatnych aplikacji ; d

a ja mam iPhone i też nie korzystam z płatnych aplikacji,jedynie z darmowych,no a i czasem trafi się promocja i płatny app jest za free,iTouch jest po to żeby kożystać,aplikacje nie są wyznacznikiemtego że sprzęt jest "must have",przecie jego przeznaczeniem jest słuchanie muzyki,oglądanie filmów oraz przeglądanie internetu,aplikacje są jedynie dodatkiem,a jeśli chodzi o pytanie - warto:)

#8 elwiks

elwiks
  • 3 posts

Posted 07 November 2010 - 18:08

Gift cardy - nie jestem przekonana co do allegro, różnych rzeczy już się o nich nasłuchałam. Jestem osobą niepełnoletnią, nie sądzę, żeby rodzice zgodzili się wydawać pieniądze 'na takie głupoty'. :P

#9 DanielF

DanielF
  • 5766 posts
  • SkądSiedlce

Posted 07 November 2010 - 18:25

jeśli będziesz szukać zdrapek a nie samych kodów wysyłanych @mailem to nie ma żadnego ryzyka.

#10 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 09 November 2010 - 20:16

Witam, iPod Touch jako komputero-odtwarzacz uzupełniający rodzinną kolekcję gadżetów - jak najbardziej. Powiem szczerze, że jest takie mnóstwo darmowych programów na appstore a właściwie darmowych odpowiedników innych - z reguły płatnych od 0,99 do kilku USD, że się zastanawiam, czy kiedykolwiek cokolwiek tam kupię. Zwykle jest tak, że myślę sobie: IPLA (jest!!) i mam IPLA, myślę alllegro (jest!!!) i mam ALLEGRO, myślę Skype (i jest!!!) skype. Ogólnie jest taka zasada: aplikacje darmowe na PC sa również darmowe na iPod Touch. Jeśli na PC aplikacja jest droga lub bardzo droga, to odpowiednio tańsza ale płatna będzie również na iPod Touch. Biorąc pod uwagę, że jest niewiele aplikacji używanych do komunikowania się (skype, fring, parligo zamiast gadu gadu itd), znalezienie tych najważniejszych nie będzie trudne. Potem trzeba trochę pogrzebać... Co do filmików i zdjęć - w zasadzie są fajne ale fajne pozostają jedynie na iPodzie - jak zgrasz gdzieś dalej to... sam/sama zobaczysz... Co najważniejsze: aplikacje działające lub dedykowane na iPhone 4 działają na iPod Touch 4 - no chyba, że to aplikacja z GPS lub GSM... :-)

#11 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 10 November 2010 - 21:23

4 ma aparat, facetime i inne nowości.

Aparat ma mnostwo urzadzen - w tym telefonow i odtwarzaczy. Facetime... mozliwosc wideokonferencji - ale czy stary dobry Skype, komputer i (tania) kamera nie zapewnia tego samego?
A inne nowosci? Jakie?

#12 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 10 November 2010 - 21:26

No niby tak, ale przecież to nie to samo... Ja sam uzywam iPoda Touch 4 jako telefonu stacjonarnego... czyli klienta Voip z numerem stacjonarnym... Jako konsoli do gier, przenośnego odtwarzacza wideo itd

#13 applez

applez
  • 15 posts
  • Skądwrocław

Posted 11 November 2010 - 22:20

oczywiście, że TAK. sama tak robiłam (teraz już używam płatnych), ale mogę cię zapewnić, darmowe gry i apps są równie fajne a czasami i lepsze od płatnych. są strony z płatnymi apps, które są free na jakiś czas. a pomijając wszelkie apps i gry- a filmy, wifi i muzyka?

#14 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 posts

Posted 11 November 2010 - 22:57

przy okazji mam pytanie apropos kabelka? czy ktos wie, tzn sprawdzil osobiście, który kabel AV działa z Ipod Touch 4gen?
Ja sprawdziłem i wiem na 100%, że kabel z wyjściem Component (3 RCA wideo plus dwa audio) działa, ale tylko oryginał Apple za ok 200 zł. Szukam natomiast działającego na 100% kabla AV z wyjściem Composite (jeden żółty kabel wideo i dwa audio: czerwony i biały) Apple pozamieniał piny i ten kabel (obojętnie jakiej firmy - macally czy belkin), co działa z iPod Touch 3g i iPhone 4 - z iPod touch 4g - nie działa.
Na moją prośbę euro rtv agd mają sprawdzić, czy kabel belkina oferowany przez nich działa. Piszą, że PASUJE DO: i jest iPod Touch 4g:
Belkin F8Z361EA - Kabel Belkin w RTV EURO AGD
liczę na wszelkie info. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users