Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy Macbook pro ma funkcję Sleep-and-charge? Ładowania przenośnych urządzeń po wyłączeniu

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 daniello23

daniello23
  • 195 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 07 November 2010 - 12:17

Cześć mam pytanie, czy Macbooki Pro mają funkcję "Sleep-and-charge" Funkcja Sleep-and-Charge pozwala na naładowanie przenośnych urządzeń przez USB po wyłączeniu urządzenia. Np. telefon, odtwarzacz muzyczny, itd Wiem, że Toshiba w swoim notebookach z serii Satellite zastosowała coś takiego. A szukam notebooka pod swoje własne predyspozycje

#2 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 07 November 2010 - 13:09

Jak śpi to ładuje, jedynie po podłączeniu budzi się na chwilę i zaraz znowu usypia, nie ma co się tym faktem przejmować. Musi sobie zaktualizować, co się mu podłączyło w systemie. Mówię oczywiście o spaniu a nie wyłączeniu zupełnie - bo kto normalny wyłącza maca zupełnie, lol ;-D

#3 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 November 2010 - 13:11

faktycznie, iPod mi się ładuje ;] dobrze wiedzieć ;)

#4 daniello23

daniello23
  • 195 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 07 November 2010 - 19:55

faktycznie, iPod mi się ładuje ;]
dobrze wiedzieć ;)

Czyli po wyłączeniu kompletnym, można ładować urządzenia podpięte pod niego czy nie?

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 November 2010 - 20:01

jak śpi to ładuje. jak jest wyłączony to jest wyłączony. nazwa funkcji trochę myląca.

#6 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 07 November 2010 - 20:04

Po wyłączeniu kompletnym z tego co pamiętam to nie (teraz nie sprawdzę, bo pracuję), ale przy uśpionym komputerze na bank ładuje. Mało prawdopodobne wydaje mi się, żeby jakikolwiek wyłączony komputer ładował urządzenie przez USB, ale skoro tak piszesz... P.S.: "Sleep" w nazwie "Sleep-and-charge" wskazuje właśnie na to, że chodzi o ładowanie podczas gdy komputer jest uśpiony, a nie wyłączony... Przeczytaj może dokładnie, bo chyba sam nie wiesz o co chodzi.

#7 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 November 2010 - 20:25

nazwa jest myląca, ale z tego co pisze producent na stronie to zasilanie jest nawet kiedy komputer jest wyłączony. ciekawe.

#8 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 08 November 2010 - 00:10

W sumie racja. Z jednej strony fajne rozwiązanie, ale sam bym raczej z niego nie korzystał (o ile dałoby się to wyłączyć - jeśli nie to by mnie tylko denerwowało), bo nie zawsze pracuję na zasilaczu, a przy wyłączaniu komputera nie odpinam kabli i na przykład taka mysz, albo podłączony ipod czy telefon niepotrzebnie zjadałyby mi baterię.

#9 oszołom

oszołom
  • 94 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 08 November 2010 - 18:03

Na moim stacjonarnym PC jak wyłączę całkowicie komputer to ładuje mi Ipoda, więc takie rozwiązanie też jest.

#10 MurcieFan

MurcieFan
  • 1415 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2010 - 17:15

to raczej sie nazywa bledne zlozenie kompa, nie "funkcja"

#11 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 09 November 2010 - 17:34

Nie prościej i lepiej kupić sieciową ładowarkę USB ? Na przykład: https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=3393

#12 tom_zak

tom_zak
  • 288 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 09 November 2010 - 17:39

To dla tego Apple nie daje zasilaczy do iPodów :D Uznali, że jak mają taki "awesome ficzer" to nie trzeba :P P.S U mnie w szkole na jednym PC po wyłączeniu go myszka się świeci. Jak można to źle złożyć?

#13 oszołom

oszołom
  • 94 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 09 November 2010 - 17:50

to raczej sie nazywa bledne zlozenie kompa, nie "funkcja" to raczej "błędnie twierdzisz" To jest jedna z funkcji do włączenia lub wyłączenia w biosie mojej płyty głównej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users