Pracuje na myszce razera DeathAdder i i w przypadku kreślenia krzywych linii na monitorze kursor co jakiś czas skacze. Wygląda to tak jakby sam chciał mnie nakierować co jest dla mnie najlepsze (co w tym przypadku jest wkurzające). Ruchy po poziomie czy pionie chodzą mimo to płynie bez żadnego skakania. Dodam, że trackpad działa dobrze. Nie bez przyczyny dodałem w temacie "MacOSX" - w windowsie 7 na bootcampie myszka działa idealnie, nawet bez sterowników. Na osx mam co prawda zainstalowane sterowniki typowo do DeathAddera i jakaś paczkę Razer Pro|Click 1.6 dla maców, ale pozwoliły mi one wyeliminować tylko ten akcelerometr (który też mnie wkurzał). Jeżeli nie znajdę jakiegoś rozwiązania będę zmuszony obrabiać grafikę na windowsie, co jest dla mnie nieporozumieniem. Ah, komputer to Macbook 13'3 mid 2010 jeżeli to robi jakaś różnicę.

Skaczący kursor myszki w MacOSX
Rozpoczęty przez
kert
, 07 lis 2010 11:55
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 listopada 2010 - 11:55
Napisano 07 listopada 2010 - 12:54
pocieszające jest to, że nie jesteś sam
podobno ten błąd występuje na wielu myszkach przeznaczonych dla graczy, looknij- wygląda no to, że koleś to rozwiązał, ale nie wiem na 100% bo nie chce mi się wszystkiego czytać, muszę uczyć się macierzy 
Mouse cursor skipping (jumping) bug on Mac OS X | Dae’s blog

Mouse cursor skipping (jumping) bug on Mac OS X | Dae’s blog
Napisano 07 listopada 2010 - 13:27
Pod myszką zmień 1000hz na 125hz

Napisano 07 listopada 2010 - 13:35
Na Logitechu G5 refresh tez mam ten problem niestety
Napisano 07 listopada 2010 - 13:41
Powiedzmy, że pomogło - mimo to odczuwam jeszcze bardzo drobne przeskoki. Pewnie jeszcze przez pewien czas zostanie mi uraz, ale czas leczy rany
. Swoją drogą ciekawi mnie w czym tkwi problem skoro tak dużo użytkowników tam piszących ma z tym problem. USB, OSX? Może z myszą bezprzewodową byłoby lepiej?

Napisano 07 listopada 2010 - 21:54
OSX , niestety

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych