Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Otwarcie paczki przy kurierze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 07 listopada 2010 - 01:40

Kilka dni temu wpadł do mnie kurier (UPS) z wcześniej zamówioną w sklepie internetowym paczką (płatność przy odbiorze). Chciałem ją przy nim otworzyć żeby zobaczyć zawartość, ale kurier powiedział, że mogę ją otworzyć tylko po tym, jak zapłacę. Czy tak zawsze to wygląda?

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2010 - 01:46

Z tego co ja wiem to tak, najpierw płacisz, podpisujesz, odbierasz paczkę generalnie, a następnie kurier ma obowiązek poczekać, aż skończysz sprawdzać i jak się nie zgadza, spisuje z Tobą protokół - ale jak dalej sprawa wygląda to nie wiem niestety.

#3 pafkoo

pafkoo
  • 276 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 02:42

Wszystko zależy od firmy, ale w większości przypadków (również na poczcie) można wykupić usługę "sprawdzenie zawartości paczki" - wtedy nadawca spisuje wszystkie wysyłane przedmioty i na podstawie tej listy sprawdzacie z kurierem/listonoszem zawartość paczki.

#4 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 07 listopada 2010 - 08:03

Kilka dni temu wpadł do mnie kurier (UPS) z wcześniej zamówioną w sklepie internetowym paczką (płatność przy odbiorze). Chciałem ją przy nim otworzyć żeby zobaczyć zawartość, ale kurier powiedział, że mogę ją otworzyć tylko po tym, jak zapłacę.
Czy tak zawsze to wygląda?

trzeba było mu powiedzieć to niech se tą paczkę weźmie :) wtedy by dał otworzyć :)

#5 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 07 listopada 2010 - 14:02

trzeba było mu powiedzieć to niech se tą paczkę weźmie :) wtedy by dał otworzyć :)

Tak mu powiedziałem. Zapytał się: 'To co ja mam teraz z tym zrobić?'. Powiedziałem, żeby sobie to wziął:) Niestety nie dał otworzyć. Paczka była zdecydowanie za mała, żeby zmieścił się w nią zamówiony przedmiot.

#6 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 listopada 2010 - 18:09

DPD, DHL, zawsze jak dostaję paczkę za pobraniem to mam możliwość otwarcia. Raz kurier posłużył nożykiem :) Sprawa logiczna - kurierzy boją się i nie pozwalają otwierać, bo wyjdzie na to, że oni uszkodzili...

#7 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 08 listopada 2010 - 17:17

Tak, to całkiem zrozumiałe. Ale mam znajomego, który zamówił przez sklep internetowy tv. Kurier dostarczył, okazało się że telewizor miał widoczne otarcia na jednym rogu. Po złożeniu reklamacji do sklepu i odesłaniu tam tv, sklep odmówił wymiany na inny zrzucając winę na firmę kurierską. Firma kurierska też umyła ręce i sprawa się mocno skomplikowała, zanim się rozwiązała.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych