Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone jako pilot do ipada

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 daano81

daano81
  • 21 postów

Napisano 06 listopada 2010 - 19:22

Witam serdecznie Wczoraj jak sobie wieczorem ogladalem film na iPadzie, wpadlo mi do glowy ze moze jest jakas aplikacja zeby sterowac iphonem ipada. Wiem ze sa aplikacje zamieniajace iphone w pilot ktorym mozna sterowac np AppleTV. No ale czy jest jakas mozliwosc zeby zamienic iPhone w pilota do iPada. Jest wiele gier w ktorych laczy sie iphone z ipadem, wiec teoretycznie powinna byc mozliwosc sterowania ipadem, np przez wifi. Fajnie bylo by moc wieczorem ogladajac film sterowac sobie iphonem, np zmiana glosnosci, przesowanie itd. Zaznaczam ze przerylem google itd, i jedyne o czym pisza to mozliwosc sterowania AppleTV iphonem albo ipadem, badz zamiana iPada w centrum multimedialne ale o mozliwosci o jakiej ja wspomnialem nic nie ma. Moze ktos o czyms takim slyszal Pozdrawiam

#2 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 06 listopada 2010 - 19:59

Raczej nie liczył bym na taki soft ,bo nie ma on sensu istnienia. Wieszasz iPada na ścianie i oglądasz filmy z odległości 5 metrów, że do niego sięgnąć nie możesz?? Takiego zastosowania producent tabletu nie zakładał :)

#3 daano81

daano81
  • 21 postów

Napisano 06 listopada 2010 - 22:09

Jasne ze nie wieszam ipada na sciane ale jak np stawiam sobie ipada na komodzie i do snu sobie cos ogladam to z czystej wygody fajnie bylo by miec takie cos. I nie wydaje mi sie ze jest to niemozliwe skoro mozna iphonea zamienic w pilota do appletv, dzialanie takze na zasadzie laczenia sie przez wifi.

#4 mr.dos

mr.dos
  • 4 postów

Napisano 26 czerwca 2011 - 11:01

Jasne ze nie wieszam ipada na sciane ale jak np stawiam sobie ipada na komodzie i do snu sobie cos ogladam to z czystej wygody fajnie bylo by miec takie cos. I nie wydaje mi sie ze jest to niemozliwe skoro mozna iphonea zamienic w pilota do appletv, dzialanie takze na zasadzie laczenia sie przez wifi.

Popieram kolegę. Teraz przez HDMi to istny czad. Też chciałbym sterować iPada iPhonem. Jak zasiadam z rodzinką i oglądamy kabarety na 40" plaźmie via iPla, to wstawać co kilka minut aby obejrzeć następny skecz to nie jest tak fajnie. Minęło parę latek od pierwszego posta a tu nic. Kombinują chłopaki z dodatkowymi klawiaturami, myszkami, gładzikami a za soft się nie wezmą.

#5 michak80

michak80
  • 430 postów
  • SkądKijów ( Ukraina )

Napisano 26 czerwca 2011 - 12:14

dokładnie. Ostatnio również bardzo często podłączam iPada pod plazmę i oglądam filmy czy seriale. Taki soft bardzo by mi się przydał.

#6 Meser

Meser
  • 68 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 26 czerwca 2011 - 12:34

Polityka Appla kum Apple tv wtedy streamujesz film z ipada/iPhone a urządzenia robią same z siebie za pilota;)

#7 kosa666

kosa666
  • 322 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 19:25

odkopuję temat - czy już jest jakaś aplikacja gdzie po podłączeniu iPada do głośników mogę im sterować poprzez Wifi iPhonem?

#8 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 02 sierpnia 2012 - 21:14

Poszukiwanie gry lub aplikacji.

Dołączona grafika

Pytania związane z poszukiwaniem APLIKACJI lub GIER zadajemy w tych tematach:

Aplikacje: http://myapple.pl/ap...-aplikacji.html
Rozszerzenia CYDIA: http://myapple.pl/cy...erzenia___.html
Gry: http://myapple.pl/gr...wania-gier.html

Dziękuję z góry za przestrzeganie regulaminu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych