Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakłócenia podczas rozmowy i dziwne zachowanie.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 22:52

Witam, od jakiegos czasu podczas rozmowy moj 3GS ze sluchawki ,tam gdzie slucham co ktos mowi, wydaje takie gsmowe zaklocenia (jak np slychac w telewizorze gdy dzwoni telefon) i nie wiem jak temu zaradzic bo jest to dosyc irytujace. Druga sprawa to gdy wylaczam dane przez siec komorkowa i gdy wchodze pisac sms, ciagle mowi mi ze przesylanie danych przez siec sa wylaczone, ale po cholere mu przesylanie danych siecowych w menu do pisania smsow (i tak smsa wysyla mimo wszystko...)? Mam nadzieje, ze ktos mi w ktorejs ze spraw pomoze. Pozdrawiam

#2 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 11:21

Podbijam

#3 neuspeed

neuspeed
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2010 - 13:18

Nie wiem co masz na mysli piszac GSMowe zaklocenia :] znaczy to ze wystepuja tylko kiedy jestes w zasiegu 2G ? Jezeli tak to mozliwe ze jestes na jego granicy. Wszedzie masz takie szumy czy tylko w jednym miejscu ? Podczas pisania SMSa wyskakuje ci monit ze masz wylaczone dane przez siec komorkowa pomysl dlaczego ? Dlatego ze dostajesz informacje ze nie wyslesz MMSa jakbys chcial a to wszystko przeciez robi sie z jednego menu wiadomosci. Sciagnij sobie jakas aplikacje z Cydii to nie beda ci wyskakiwac zadne powiadomienia :]

#4 Tzebool

Tzebool
  • 36 postów
  • SkądDębica

Napisano 07 listopada 2010 - 21:16

Mam ten sam problem z szumami w telefonie w czasie rozmowy. Jak rozmawiam przez zestaw słuchawkowy to zakłócenia nie występują. Zepsuty głośnik? Zdarza mi się to coraz częściej...i jest to baaardzo irytujące -.-

#5 Nicckus

Nicckus
  • 6 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 22:28

Witam! Mam chyba podobny problem, mianowicie podczas rozmow ja jak i moj rozmowca slyszymy brzeczenie/ sprzezenia. Nastepuja losowo, co kilka sek. na kilka sek i tak ciagle do zakonczenia rozmowy. Co jest przyczyna i jak to naprawic?

#6 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 09:16

Dobrym pomysłem, byłoby przełożenie karty SIM do innego aparatu, żeby zobaczyć czy wtedy rozmówca nie słyszy takich zakłóceń. Być może to wina siec, a nie telefonu. Co do zakłóceń w słuchawce - być może był wymieniany głośnik rozmów. Sprawdź jeszcze, czy taki problem występuje tylko jak masz słabszy zasięg, czy zawsze.

#7 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 18:17

Karta SIM tego nie powoduje, to jest wina hardware bo czytalem troche na ang. forach. Podobno cos sie styka w srodku telefonu i robi takie sprzezenie. Mam zamiar oddac go na gwarancji i zobacze czy mi wymienia na na nowy czy naprawia tylko.

#8 Nicckus

Nicckus
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 01:13

ktory element za to odpowiada? nie mam go na gwarancji wiec bede musial go naprawic na wlasna reke

#9 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 01:40

Karta SIM tego nie powoduje, to jest wina hardware bo czytalem troche na ang. forach. Podobno cos sie styka w srodku telefonu i robi takie sprzezenie. Mam zamiar oddac go na gwarancji i zobacze czy mi wymienia na na nowy czy naprawia tylko.

Co niby ma tam stykać? Przecież to jest wszystko na płytkach robione i nic nie ma prawa stykać

#10 Nicckus

Nicckus
  • 6 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 02:52

niewiem czy to ma znaczenie ale np blaszka ktora idzie od pl.gl do srebrnej ramki lcd, nie wiem czy ona powinna jej dotykac( od wewnatrz itd) napewno jest taki element ktory powoduje takie przypadlosci.

#11 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 18:07

Z tego co ludzie pisza to wymiana elementu odpowiedzialnego za ladowanie Iphona (te takie wystajace) usuwa ten problem.

#12 Tzebool

Tzebool
  • 36 postów
  • SkądDębica

Napisano 17 listopada 2010 - 19:54

Gdzie można coś takiego wymienić bo szumy zdarzają się coraz częściej...:/

#13 barol

barol
  • 40 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 09:34

Podbijam, ktos rozwiazal ten problem? Na przyklad oddal do serwisu? Bo ja jeszcze sie wstrzymuje.

#14 _eddy

_eddy
  • 37 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 23:32

Mam dokładnie to samo, rozwiązał ktoś problem?

#15 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 23:47

Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych