Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie działa mini jack, po włożeniu słuchawek gra muzyka w telefonie

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 PatrykSB

PatrykSB
  • 3 posts

Posted 01 November 2010 - 21:10

Witam! Jestem posiadaczem IPhone 2g z oprogramowaniem 3.1.3. Mam problem otóż w moim telefonie nie działa mini jack. Opisz problem od samego początku: Kupiłem ten telefon na allegro i okazało się że po włożeniu słuchawek telefon ich wcale nie widział a muzyka cały czas leciała z głośników telefonu. IPhone miał gwarancję na miesiąc od sprzedającego ale nie chicało mi się go odsyłać bo myślałem że wymiana taśmy pomoże. Przed kupnem taśmy rozebrałem iphone i wypadł mi ten biały papierek co znajdował się w albo za gniazdem od jacka, gdy ten papierek wypadł muzyka z iphone przestała grać, grała z słuchawek gdy tylko włożyłem słuchawki do połowy a gdy włożyłem całe to muzyka leciała z telefonu. Włożyłem ten papierek w miejsce gdzie po włozeniu słuchawek do jacka odchyla się taka blaszka przez co gdy wyciągne słuchawki muzyka leci normalnie z telefonu. Po zakupieniu nowej taśmy nadal jest tak samo jak z tą poprzednią, ale do tej nowej taśmy nie ma takiego papierku białego który nie wiem gdzie się znajdował.. Co może być przyczyną że muzyka nie gra tak jak powinna czyli z telefonu a po włożeniu słuchawek ze słuchawek? Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. :)

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 November 2010 - 21:16

Problemem nie jest tasma tylko uszkodzone gniazdo sluchawek i ono cale jest do wymiany. Tasma nie ma nic do tego.

#3 PatrykSB

PatrykSB
  • 3 posts

Posted 01 November 2010 - 21:26

Ok, dzięki.. niepotrzebnie kupiłem te taśmę. Ile mniej więcej kosztuje wymiana takiego gniazda? Bo jeśli ponad 100zł to tel. sprzedaje, bo mam też małą plamkę na lcd ;/

#4 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 02 November 2010 - 10:34

Do usunięcia

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users