Witam!
W najbliższym czasie przyjdzie mi zrobić prezentację na dowolny temat z informatyki.
Pewnie jako jedyny będe ją robił na mac'u, także czego bym tam nie wymyślił i tak będzie rewelacyjnie to wyglądać

Jednakże bardzo lubię robić prezentacje multimedialne i je prezentować, a w dzisiejszych czasach przekazywanie ludziom informacji właśnie w tej formie jest umiejętnośćią bardzo cenioną i ważną, przynajmniej ja tak sądzę. Zrobienie prezentacji w taki sposób, aby zainteresować publiczność nie jest wcale takie łatwe i myślę, ż warto wiedzieć jak się do tego zabrać, dlatego też proszę Was o pomoc.
Chciałbym Was prosić o małą pomoc i ewentualnie o podsunięcie jakiegoś pomysłu.
Pierwszą sprawą jest temat. Pomysł, który jako pierwszy przyszedł mi do głowy to oczywiście Apple!
Jednakże po dłuższym namyśle, stwierdziłem, co jak mógłbym zaprezentować? Nowe MacBooki? Nowego iLife'a? Nie każdego to tak interesuje... Moża by przedstawić historię firmy, skupić się na histori reklam, marketingu, tutaj w głowie mam reklamę z imakiem "lampką" jak na wystawie rusza głową... Jednak, jestem dopiero w 1 liceum i trochę może to być zaskomplikowany temat z tym marketingiem i reklamą, a poco sobie utrudniać dodatkowo życie. Gdbyście mieli jednak jakąś koncepcję co do Apple to bardzo proszę o wypowiedź

Drugim tematem napewno cieszącym się zainteresowaniem byłby facebook... szczególnie dlatego, że w kinach mamy teraz the social network i myślę, że fb to temat rzeka...
Na najbliższą środę musze zrobić plan mojego projektu.
Nie jest to moja pierwsza prezentacja, w poprzedniej szkole, wszyscy chcieli, żebym im robi takie "cudowne" prezentacje, jednakże w liceum będzie to pierwsza.
Chciałbym od Was uzyskać jakieś luźne porady i ewentualne podpowiedzi co do tematu, czym ciekawym Waszym zdaniem można się zająć.
Pozdrawiam serdecznie