Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Classic w wersji 7g czy 8g ? Różnice...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mateuu

mateuu
  • 9 postów

Napisano 29 października 2010 - 10:15

Niestety po długich poszukiwaniach nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie "Jakie są różnice między wersją iPoda Classic 7 generacji, a 8 generacją?" Był już na forum podobny wątek, ale przerodził się w dyskusję na inny temat i nikt nie udzielił jasnej odpowiedzi. Byłbym wdzięczny za krótką odpowiedź w kilku podpunktach (o ile w ogóle znajdzie się "kilka" różnic). Pozdrawiam...

#2 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2010 - 10:35

Jeśli dobrze rozumiem pytanie - to pytasz o różnice pomiędzy Classic'iem 120GB a 160GB? Oprócz pojemności podobno różnią się odrobinę baterią - w 160GB ciut dłużej gra.

#3 mateuu

mateuu
  • 9 postów

Napisano 29 października 2010 - 10:47

Jeśli dobrze rozumiem pytanie - to pytasz o różnice pomiędzy Classic'iem 120GB a 160GB?
Oprócz pojemności podobno różnią się odrobinę baterią - w 160GB ciut dłużej gra.

Zupełnie nie znam się na ofercie iPodów, stąd moje pytanie. Wydawało mi się, że różnice w generacji to coś więcej niż pojemność i bateria. Wychodzi na to, że jeżeli to tylko te dwa wyjątki to otrzymałem odpowiedź na swoje pytanie. Dzięki!

---------- Wpis dodano o 11:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:44 ----------

Jeszcze jedno. Odnosząc się do tego co wcześniej zostało napisane, czy facet sprzedający iPoda Classic 160GB na allegro, pisząc że jest to wersja 7g popełnia błąd?

Znalazłem taką aukcję i zastanawiam się, czy dalej czegoś nie rozumiem, czy on popełnił błąd w ocenie generacji?

#4 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 października 2010 - 10:55

Obadaj te dwa linki:
iPod classic ("Original"/6th Gen) 80 GB, 160 GB Specs (iPod classic, MB029LL/A*, A1238, 2173) @ EveryiPod.com
iPod classic (Late 2008/7th Gen) 120 GB, 160 GB Specs (iPod classic (120 GB), MB562LL/A*, A1238, 2173) @ EveryiPod.com

Jak widzisz generacja opisywana jako 6 - miała dwa modele 80gb i 160gb - bateria pozwalała na odtworzenie muzyki przez 30h dla modelu 80gb i 40h dla 160gb.
Generacja opisywana jako 7 - miała modele 120gb i 160gb - bateria pozwala na 36h muzyki.

Przepraszam za drobne wprowadzenie w błąd na początku - nie sprecyzowałem różnic.
Generalnie kolejne generacje to jest kwestia dość umowna - z reguły co roku w Classicach coś było nowego - z reguły pojemność, czy czas baterii, choć w tym roku nie odświeżyli tegoż modelu.

#5 mateuu

mateuu
  • 9 postów

Napisano 29 października 2010 - 11:05

Dzięki za sprecyzowanie. Była to dla mnie ważna informacja, bo przymierzam się do jego zakupu, a lubię wiedzieć co kupuję i w czym mam wybór. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych