Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunąc wirtualny dysk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 nadja71

nadja71
  • 58 postów
  • SkądWroław

Napisano 29 października 2010 - 06:48

Witam mam problem jak wtemacie nic nieskutkuje nawet to ze poprostu tzreba go wysunać appcleaner tez nie pomaga time maschine tez nie. Zabralo mi to 50gb miejsca a mimo to i tak nie udalo mi sie uruchomic windowsa.Prosze pomozcie musze szybko poinstalowac windowsowskie programy do szkoly....

#2 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 29 października 2010 - 07:19

Rozumie ktoś o co chodzi? Czytałem 5 razy i nie wiem... Instalowałaś Windows przez maszynę wirtualną czy przez Boot Camp?

#3 nadja71

nadja71
  • 58 postów
  • SkądWroław

Napisano 29 października 2010 - 08:11

Chcialam zainstalowac przez Virtual box. Wszystko ladnie pieknie ale windowsa nie moge go odczytac w zaden sposob usunelam virtuala i nadal mam zabrana pamiec dysku 50gb

#4 FaFaL

FaFaL
  • 72 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 29 października 2010 - 08:19

Najważniejsze to skasowac z dysku plik zawierajacy wirtualna maszynę, pewnie jest w katalogu użytkownika. Proponuję poszukać tutoriali na temat instalowania wirtualnej maszyny, nie powinno być z tym dużego problemu.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 29 października 2010 - 08:50

Trzeba było przed 'usunięciem virtuala' skasować w nim maszynę, nie miałabyś niepotrzebnego problemu. Usuń katalog ~/Library/VirtualBox.

#6 nadja71

nadja71
  • 58 postów
  • SkądWroław

Napisano 29 października 2010 - 12:00

a gdzie znajde taki katalog?

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 29 października 2010 - 12:15

No przecież napisał ~/Library/VirtualBox ~ to Twój katalog domowy.

#8 nadja71

nadja71
  • 58 postów
  • SkądWroław

Napisano 29 października 2010 - 14:29

jka bym wiedziala coto i gdzie to jest to bym nie pisala chyba logiczne nie kazdy spedza cale zycie nad komputerem .....

#9 Grabek-pg

Grabek-pg
  • 201 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 października 2010 - 14:34

przede wszystkim mogłabyś podchodzić do ludzi na forum bez takiego roszczeniowego podejścia. Oprócz pomocy jaką tu uzyskałaś mogłabyś włożyć w to odrobinę pracy własnej. "~" - jest to oznaczenie katalogu domowego czyli to co masz wyświetlone na pulpicie standardowo w prawym górnym roku (o ile tego nie przeniosłaś w inne miejsce na pulpicie) z ikonką dysku. Bardziej łopatologicznie nie da się chyba tego wytłumaczyć

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 29 października 2010 - 14:50

"~" - jest to oznaczenie katalogu domowego

To prawda, natomiast:

czyli to co masz wyświetlone na pulpicie standardowo w prawym górnym roku (o ile tego nie przeniosłaś w inne miejsce na pulpicie) z ikonką dysku.

to już wierutna bzdura. Dysk to dysk. Katalog domowy ma ikonkę - zaskakujące! - domku i wcale nie jest w defaulcie na pulpicie.

#11 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 29 października 2010 - 17:22

jka bym wiedziala coto i gdzie to jest to bym nie pisala chyba logiczne nie kazdy spedza cale zycie nad komputerem .....

... natomiast nie umieć użyć wyszukiwarki w dzisiejszych czasach to tak, jak nie umieć zawiązać sznurowadeł albo odczytać godziny na tarczy zegara. Aż wstyd się przyznawać, że "mi się nie chce", lepiej żeby kroczek po kroczku wytłumaczyć ze szczegółami, tak?

Katalog domowy to takie cuś co się utworzyło jak zakładałaś swoje konto. Nazywa się w związku z tym tak samo jak twoje konto. Mieści się na dysku na którym masz zainstalowany system. Jeśli masz na biurku (pulpicie) ikonkę dysku to pacnij ją myszką dwa razy, jak się otworzy to w środeczku będzie ikonka katalogu Użytkownicy, a idąc dalej w środku będzie ikonka katalogu z domkiem czyli twojego domowego. Wystarczy teraz wejść do środka, wśród innych katalogów będzie taki o nazwie Biblioteki, a w nim zapewne VirtualBox. Wywal to w cholerę.

Jak ci się nie uda tym trudnym sposobem tego zrobić to zainstaluj jeszcze raz VB i z poziomu programu wywal plik dysku wirtualnego. I na przyszłość pomyśl po co jakiś program ma coś takiego jak manager dysków wirtualnych? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych