Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Jak usun膮c wirtualny dysk

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 nadja71

nadja71
  • 58 post贸w
  • Sk膮dWro艂aw

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 06:48

Witam mam problem jak wtemacie nic nieskutkuje nawet to ze poprostu tzreba go wysuna膰 appcleaner tez nie pomaga time maschine tez nie. Zabralo mi to 50gb miejsca a mimo to i tak nie udalo mi sie uruchomic windowsa.Prosze pomozcie musze szybko poinstalowac windowsowskie programy do szkoly....

#2 trenneman

trenneman
  • 845 post贸w

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 07:19

Rozumie kto艣 o co chodzi? Czyta艂em 5 razy i nie wiem... Instalowa艂a艣 Windows przez maszyn臋 wirtualn膮 czy przez Boot Camp?

#3 nadja71

nadja71
  • 58 post贸w
  • Sk膮dWro艂aw

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 08:11

Chcialam zainstalowac przez Virtual box. Wszystko ladnie pieknie ale windowsa nie moge go odczytac w zaden sposob usunelam virtuala i nadal mam zabrana pamiec dysku 50gb

#4 FaFaL

FaFaL
  • 72 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w, Poland

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 08:19

Najwa偶niejsze to skasowac z dysku plik zawierajacy wirtualna maszyn臋, pewnie jest w katalogu u偶ytkownika. Proponuj臋 poszuka膰 tutoriali na temat instalowania wirtualnej maszyny, nie powinno by膰 z tym du偶ego problemu.

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽350 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 08:50

Trzeba by艂o przed 'usuni臋ciem virtuala' skasowa膰 w nim maszyn臋, nie mia艂aby艣 niepotrzebnego problemu. Usu艅 katalog ~/Library/VirtualBox.

#6 nadja71

nadja71
  • 58 post贸w
  • Sk膮dWro艂aw

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 12:00

a gdzie znajde taki katalog?

#7 macieks72

macieks72

• 9聽873 post贸w

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 12:15

No przecie偶 napisa艂 ~/Library/VirtualBox ~ to Tw贸j katalog domowy.

#8 nadja71

nadja71
  • 58 post贸w
  • Sk膮dWro艂aw

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 14:29

jka bym wiedziala coto i gdzie to jest to bym nie pisala chyba logiczne nie kazdy spedza cale zycie nad komputerem .....

#9 Grabek-pg

Grabek-pg
  • 201 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 14:34

przede wszystkim mog艂aby艣 podchodzi膰 do ludzi na forum bez takiego roszczeniowego podej艣cia. Opr贸cz pomocy jak膮 tu uzyska艂a艣 mog艂aby艣 w艂o偶y膰 w to odrobin臋 pracy w艂asnej. "~" - jest to oznaczenie katalogu domowego czyli to co masz wy艣wietlone na pulpicie standardowo w prawym g贸rnym roku (o ile tego nie przenios艂a艣 w inne miejsce na pulpicie) z ikonk膮 dysku. Bardziej 艂opatologicznie nie da si臋 chyba tego wyt艂umaczy膰

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽350 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 14:50

"~" - jest to oznaczenie katalogu domowego

To prawda, natomiast:

czyli to co masz wy艣wietlone na pulpicie standardowo w prawym g贸rnym roku (o ile tego nie przenios艂a艣 w inne miejsce na pulpicie) z ikonk膮 dysku.

to ju偶 wierutna bzdura. Dysk to dysk. Katalog domowy ma ikonk臋 - zaskakuj膮ce! - domku i wcale nie jest w defaulcie na pulpicie.

#11 trenneman

trenneman
  • 845 post贸w

Napisano 29 pa藕dziernika 2010 - 17:22

jka bym wiedziala coto i gdzie to jest to bym nie pisala chyba logiczne nie kazdy spedza cale zycie nad komputerem .....

... natomiast nie umie膰 u偶y膰 wyszukiwarki w dzisiejszych czasach to tak, jak nie umie膰 zawi膮za膰 sznurowade艂 albo odczyta膰 godziny na tarczy zegara. A偶 wstyd si臋 przyznawa膰, 偶e "mi si臋 nie chce", lepiej 偶eby kroczek po kroczku wyt艂umaczy膰 ze szczeg贸艂ami, tak?

Katalog domowy to takie cu艣 co si臋 utworzy艂o jak zak艂ada艂a艣 swoje konto. Nazywa si臋 w zwi膮zku z tym tak samo jak twoje konto. Mie艣ci si臋 na dysku na kt贸rym masz zainstalowany system. Je艣li masz na biurku (pulpicie) ikonk臋 dysku to pacnij j膮 myszk膮 dwa razy, jak si臋 otworzy to w 艣rodeczku b臋dzie ikonka katalogu U偶ytkownicy, a id膮c dalej w 艣rodku b臋dzie ikonka katalogu z domkiem czyli twojego domowego. Wystarczy teraz wej艣膰 do 艣rodka, w艣r贸d innych katalog贸w b臋dzie taki o nazwie Biblioteki, a w nim zapewne VirtualBox. Wywal to w choler臋.

Jak ci si臋 nie uda tym trudnym sposobem tego zrobi膰 to zainstaluj jeszcze raz VB i z poziomu programu wywal plik dysku wirtualnego. I na przysz艂o艣膰 pomy艣l po co jaki艣 program ma co艣 takiego jak manager dysk贸w wirtualnych? :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych