Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOKIA 616 KIT CAR + IPHONE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 28 października 2010 - 21:11

Witam czy wie ktos jak ze soba sparowac ten zestaw?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 28 października 2010 - 21:42

Witam
czy wie ktos jak ze soba sparowac ten zestaw?

A instrukcja Car KITa jak proponuje ?

#3 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 08:54

Instrukcji nie mam ale obsluga jest prosta na zasadzie wyszukiwania aktywnego urzadzenia. ale zauwazylem ze generalnie mam problem poloczyc sie swoim telefonem nawet z innna NOKIA czy SONY ERICSONEM. Czy sa jakies sposoby na rozpoznanie problemów z bluetoothem w IPHONE?

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2010 - 09:00

Problemem nie jest iPhone, tylko CarKit, znajdz instrukcje i w instrukcji masz opisana jak wprowadzic go w tryb parowania, wtedy iPhone go znajdzie i bedziesz mogl sie polaczyc. Musisz zaczac od instrukcji do CarKita... iPhone nie ma tu nic do rzeczy.

#5 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 09:12

Problemem nie jest iPhone, tylko CarKit, znajdz instrukcje i w instrukcji masz opisana jak wprowadzic go w tryb parowania, wtedy iPhone go znajdzie i bedziesz mogl sie polaczyc. Musisz zaczac od instrukcji do CarKita... iPhone nie ma tu nic do rzeczy.

a co jesli nie moge sie polaczyc ze swoim drugim telefonem jakim jest NOKIA?

#6 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 29 października 2010 - 09:23

To normalne w iphone bt nie sluzy do wymiany plikow, muszisz zainstalowac cos z cydii np. ibluenova (6$?) z car kitem jest to samo, tez cos trzeba z cydii zainstalowac...

Co do intrukcji http://rapidshare.co...31b4f008060.PDF

#7 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 09:44

To normalne w iphone bt nie sluzy do wymiany plikow, muszisz zainstalowac cos z cydii np. ibluenova (6$?) z car kitem jest to samo, tez cos trzeba z cydii zainstalowac...

Co do intrukcji http://rapidshare.co...31b4f008060.PDF

Cos jest nie tak:
jak mam włoczonego BLUTA poprzez ustawienia to w iblue nie moge nic zrobic bo aplikacja jest nieaktywana
Jak wlacze w iblue BLUTA i widocznosc to ikona BLUTA ginie mi z górnego ekranu telefonu i tez nie moge znalesc przy pomocy programu iblue zadnego urzadzenia.
Czy mam cos z BLUTEM swoim czy cos zle robie?

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2010 - 09:48

Ale po co kombinujesz z iBlunova? Masz wlaczyc w carkicie parowanie, wejsc w iPhone w ustawienia BT i polaczyc sie wpisujac haslo. Wszystko, nic wiecej nie musisz robic... BTW: iBluenova nie dziala na 4.1

#9 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 09:50

Ale po co kombinujesz z iBlunova? Masz wlaczyc w carkicie parowanie, wejsc w iPhone w ustawienia BT i polaczyc sie wpisujac haslo. Wszystko, nic wiecej nie musisz robic...

BTW: iBluenova nie dziala na 4.1

robie tak jak piszesz i niestety po wpisaniu autoryzacji z 4 liczb IPHONE nie laczy sie z car citem. NOkia owszem ale IPHONE nie

a jest jakas aplikacja BLUTA na wersje softu 4.1 ?

#10 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 29 października 2010 - 09:56

A czy ten zestaw przypadkiem nie działa tylko z telefonami Nokii ?
Tutaj lista

#11 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 09:58

chyba mozna inne podpinac, ale nadal nie rozwiazuje to mojego problemu ze nie moge sie swoim telefonem z nikim polaczyc, czy mam walnietego BT?

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2010 - 10:08

chyba mozna inne podpinac, ale nadal nie rozwiazuje to mojego problemu ze nie moge sie swoim telefonem z nikim polaczyc, czy mam walnietego BT?

Nie nie masz, swoim iPhone mozesz sie polaczyc wylacznie z zestawami sluchawkowymi. Z niczym wiecej.

#13 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 10:12

kurde nie wierze :) i co zadnego softu pod 4.1 nie ma alternatywnego?

---------- Wpis dodano o 11:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:11 ----------

w KIA seed poprzez BT lacze sie z zestawem glosnomiawiacym wbudowanym i jest ok ;)

#14 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2010 - 10:13

kurde nie wierze :) i co zadnego softu pod 4.1 nie ma alternatywnego?

Nie ma, BT to przezytek jezeli chodzi o wysylanie, mamy XXIw i kazdy ma WiFi badz internet po GSM w iPhone ;P

---------- Wpis dodano o 11:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:12 ----------

w KIA seed poprzez BT lacze sie z zestawem glosnomiawiacym wbudowanym i jest ok ;)

W takim razie problemow szukaj w car kit Nokii, jezeli z innymi laczysz sie bez problemu.

#15 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 29 października 2010 - 10:15

Przypomnialem sobie aplikacje, potrzeba ci roqyBluetooth, czy dziala na 4.1 dowiedz sie sam :P

#16 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2010 - 10:18

Przypomnialem sobie aplikacje, potrzeba ci roqyBluetooth, czy dziala na 4.1 dowiedz sie sam :P

roqyBT jest do podlaczenia glownie GPS'a ew. myszki, ale to jest stack tylko. roqyBluetooth

#17 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 29 października 2010 - 10:22

lol, myslalem ze to glownie gps ^^ tak jak moj car kit (-; sorry :P

#18 BoYan

BoYan
  • 66 postów
  • SkądLODZ

Napisano 29 października 2010 - 10:25

no to nawet mnie nie rańcie ze nie podlacze go do zestawu :( taki sprzet dostalem do nowego autka i go nie wykorzystam ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych