Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

VLC - nie odtwarza napisów

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 October 2010 - 21:02

Witam ;). Wczoraj pojawił się bardzo duży problem na moim iPadzie. Chodzi o to, że program VLC nie odtwarza na nim napisów. Sprawdziłem czy są dodane i czy mają dokładnie taką samą nazwę jak film - wszystko było dobrze, ale napisy nie odtwarzały się. Mam iOS 4.2 b3. Z tego co pamiętam to na becie 2 śmigało, więc czy to problem oprogramowania?

#2 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2010 - 21:13

VLC po upgrade nie odtwarza napisów.

#3 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 October 2010 - 21:52

Dlaczego?

#4 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 October 2010 - 21:59

Update VLC przyniósł również możliwość odpalenia owego programu na iPhone/iPod Touch i zabrał możliwość wyświetlania napisów, miejmy nadzieję tymczasowo. Dlaczego? Któż to wie.

#5 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 October 2010 - 22:14

A to szkoda :/ Dziwne, bo Cinex też mi napisów nie odtwarza (tak, są w .srt).

#6 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 29 October 2010 - 11:34

Hmm, dziwne. Najnowszy Cinex (v1.5) pięknie odtwarza napisy. O wiele płynniej niż to robił VLC i do tego z ładniejszą czcionką. Do tego jest możliwość wyboru pliku z napisami (.srt), jeśli nie mają tej samej nazwy co wideo.

#7 Lindworm

Lindworm
  • 29 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 29 October 2010 - 11:52

Pewnie plik srt ma złe kodowanie musi mieć UTF-8 wtedy Cinex odtwarza je idealnie. Narzędziem do tego jest Subtitle Edit w google znajdziesz. Dodajesz txt (program ma możliwość konwertowania) lub srt zmień kodowanie i powinno działać.
Pozdrawiam
Lindworm

#8 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 October 2010 - 15:37

Moze lepiej zainstalowac PYM Player'a. Z niego mozna pobrac napisy .srt. Dzialaja wtedy wysmienicie i nie ma problemu z kodowaniem.

#9 jaracz

jaracz
  • 40 posts
  • SkądZgorzelec

Posted 01 February 2011 - 22:49

No i nadal jest lipa z tymi napisami :( Chyba najlepej wgrac stara wersje VLC i nie robic jej update

#10 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 01 February 2011 - 22:58

otwarza napisy ale tylko w srt co jest beznadziejnym krokiem :( chyba ze sie doczekamy ze inapi samo bedzie konwertować napisy po pobraniu

#11 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 February 2011 - 14:39

Moze avplayerhd bedzie nie dlugo obslugiwac nasze ulubione napisy .txt , napisalem do autora programu i podeslalem mu przykladowe napisy. On odpisal ze dziekuje za nadeslanie probek i ze update z txt powinien sie pojawic w ciagu kilku tyg w appstore

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users