Witam, potrzebuje dzisiaj kupić router. I mam pytanie: Słyszałem że router huawei e5 z ery to tak naprawdę huawei e5830 tylko w czarnym opakowaniu, i tu pojawia się pytanie: bo jakiś kolega z tego forum wspominał ten model e5830 za bardzo niudany. I teraz nie wiem który wybrać. Od modemu oczekuję tylko żeby działał płynnie na 3 urządzeniach. A może e585, ale to chyba najniższy model? A co tutaj wogóle robie e5832? Który wybrać?
P.S czy modele e5 z ery mają simlocki, bo na allegro to jest różnie.

Router MiFi. Huawei e5832, e5830, e585, e5
Started by
armani
, 28 Oct 2010 15:40
6 replies to this topic
Posted 28 October 2010 - 15:40
Posted 28 October 2010 - 18:50
Ja bym brał aktualni tego z Ery, dlaczego? Bo to nowszy model (nie najnowszy, nowszy tylko) i ma wyświetlacz. Co jest o tyle przydatne, że widać jakiej jakości mamy zasięg, e 3G czy E i dokładniej widać ile jest baterii. W moim trzeba się zalogować przez www, żeby to zobaczyć. A co do simlocka, może i być, zadzwoń do Ery zapytaj, będzie najprościej. Możliwe też, że mają pozdejmowane locki na allegro, nie wiem jak to się robi ale pewnie się jakoś da.
A jak ktoś Ci mówi, że nieudany - to dla mnie bzdury pisze. Mój działa już prawie od roku z blueconnectem i nie mam żadnych zastrzeżeń.
BTW, E585 jest nowszym modelem właśnie.
BTW2, owszem, E585 jest najnowszy i tego bym kupił przez allegro osobiście.
Posted 28 October 2010 - 19:02
ja mam go z play (e5832)... z tego co wiem o jest na nim simlock, ale nie sprawdzałem to nie potwierdze... a poza tym to tak jak napisał @narkoman... wyświetlacz to plus... widzisz ile baterii zostało, w jakiej sieci jest zalogowany i czy jest włączone wifi... niby tylko tyle jeżeli chodzi o wyświetlacz, ale zawsze coś... a co do użytkowania to nie narzekam... ale zawsze by mogło być lepiej...
pozdrawiam
Posted 28 October 2010 - 19:08
narkoman mówisz najpierw żebym brał e5 a potem żebym e585? Gdzieś czytałem że e585 to to samo co e5 tylko bez włącznika wi fi on/off. Więc którego brać.
Jakie wy macie i jak wam się sprawują?
Gość_blues55_*
Posted 28 October 2010 - 19:17
Mam z Ery. Dziala na karcie z Orange. 2xiPhone, iPad i macbook.
Posted 28 October 2010 - 19:23
narkoman mówisz najpierw żebym brał e5 a potem żebym e585? Gdzieś czytałem że e585 to to samo co e5 tylko bez włącznika wi fi on/off. Więc którego brać.
Jakie wy macie i jak wam się sprawują?
Bo doczytałem, że E585 jest najnowszy - ten z Ery niby podobny ale zauważ, że ma on kształty przypominające tego starszego. E585 ma taki lekko zaokrąglony ekran. Po co Ci wyłącznik WiFi? Mi się tam nie przydał.
Pisałem raz tak, raz tak, ponieważ najpierw napisałem posta a potem jeszcze doczytałem dokładnie o tych modemach, stąd zmiana zdania. Jeżeli kupisz z allegro, a sprzedawca oferuję gwarancję to ja bym brał E585, bo nowszy.
Jak pisałem już, sprawuje się idealnie i bez żadnych niespodzianek. No może jedna, mój z uporem nie chce się ładować niczym innym jak swoją dedykowaną ładowarką. Niby ta od iPhone czy taka samochodowa ma też wyjście USB, ale on nie chce i po odłączeniu się wyłącza (po dłuższym używaniu, bo się prąd kończy) - nie mam pojęcia czemu.
Posted 28 October 2010 - 19:24
Czyli wygląda na to że era wypuszcza bez simlocka, to teraz e5 czy e585?
Dzięki, biorę e585:)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users