Czy druk kopert jest możliwy na laserówce? próbowałem na kilku - no i gniecie się koperta.
Może macie jakiś patent na to? chodzi mi o laserówkę mono i kolorową.
Atramentowa nie kładzie mi ładnie koloru.
Jakieś pomysły?
Z góry dziękuję. :-D

Czy druk kopert jest możliwy na laserówce?
Rozpoczęty przez
Homik
, 24 paź 2010 20:44
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 października 2010 - 20:44
Napisano 24 października 2010 - 21:17
tak pod warunkiem że drukarka taki format obsługuje
tylko musisz kupić specjalne koperty do druku na laserówce żeby Ci klej pod wpływem temperatury panującej w środku nie spaskudził urządzenia.
tylko musisz kupić specjalne koperty do druku na laserówce żeby Ci klej pod wpływem temperatury panującej w środku nie spaskudził urządzenia.
Napisano 26 października 2010 - 22:41
klej nie paskudzi - przynajmniej jak dotąd problemem jest to że na kopercie robią się ,,zapraski"
Napisano 27 października 2010 - 12:27
Sprawdź czy:
1. Koperty nie przekraczają dopuszczalnej gramatury dla Twojej drukarki
2. Czy podajesz je przez odpowiedni podajnik.
Np. mój kolorowy HP Laser Jet 4550 pozwala na wydruk kopert tylko z podajnika numer 1 i gramaturze 90 gram.
Napisano 27 października 2010 - 12:30
Dokladnie sprawdz sobie z ktorego podajnika obslugiwany jest (o ile jest) wydruk kopert DL, u mnie np porzy drukarkach OKI C5950 i C5250 koperty nalezy podać z podajnika ręcznego, jakiej drukarki w ogóle uzywasz?
Napisano 27 października 2010 - 12:30
Ja drukuję od czasu do czasu na Samsungu CLP-315 i jest bardzo ok. Ale drukarka ma taką możliwość (podajnik na papier ma kilka ustawień, w tym do kopert) więc to też zależy i od drukarki.
Napisano 28 października 2010 - 06:21
Dziękuję za podpowiedzi. Próbowałem drukować koperty - i się prasowały na DocuColor 242 ! , MC 2400W konica-minolta, i na czb laserówce hp chyba 4000. na wszystkich kopertach pojawiły się ,,zapraski" jak na krzywo zmaglowanej koszuli.
Skorzystam z Waszych podpowiedzi obejrzę te wymienione, potrzebuję do domu takową. pozdrawiam G.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych