Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zmienić firmware modemu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wyrox

Wyrox
  • 19 postów
  • SkądKętrzyn, PL

Napisano 24 października 2010 - 11:03

Witam , czy da sie w jakis sposob podniesc firmware modemu ? Mam zrobiony JB via redsn0w i chce zrobic unlock poprzez ultrasn0wa lecz akurat tego firmware nie obsluguje (05.14.02) . Iphone 3g White 16 gb.
( Nowy Post , poprawilem nazwe Tematu )

[MOD]Temat przeniesiony z działu "iPhone - Rozmowy ogólne".
[URL="http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/announcement-b-font-color-red-w-tym-dziale-nie-zadajemy-pytan-zasady-font-b.html"]W TYM DZIALE NIE ZADAJEMY PYTAŃ - ZASADY[/URL][/MOD]

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 października 2010 - 11:06

Nie da sie. Znaczy, na najnowszy mozesz podniesc instalujac najnowszy sofy - na niższy sie juz nie da.

#3 Wyrox

Wyrox
  • 19 postów
  • SkądKętrzyn, PL

Napisano 24 października 2010 - 11:14

Na nizszy da sie znalazlem cos takiego lecz nie wiem czy bedzie to dzialac. .. [URL="http://iphone-tweak.com/fuzzyband-obnizanie-basebandu"]Klik[/URL] A jesli chodzi o wyzszy ... nie ma problemu moze byc wyzszy , aby tylko ultrasn0w go obslugiwal bo obsluguje wszystkie oprocz mojego (05.14.02 ) . Mam OS 4.1 wiec nowszego softu chyba juz wgrac nie moge wiec jeszcze jakis pomysl ?

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 października 2010 - 11:37

Przecież to jest chyba najnowszy jaki jest - masz simlocka i sie go nie pozbedziesz aż wyjdzie Nowy ultrasn0w - nie obnizysz takze na niższy, musisz czekac a do tego czasu masz iPoda

#5 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 października 2010 - 11:40

Kolego skoro ktoś kto ma 2,191 postów pisze Ci że się nie da to się nie da...Fuzzyband działał tylko w iP 3gs które były wyprodukowane w pierwszych tygodniach produkcji...w tym momencie nie musisz podnosić firmwire modemu bo masz najwyższy a tak jak narkoman powiedział nie ściągniesz go w doł.Trzeba było myśleć zanim wgrałeś 4.1

#6 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 24 października 2010 - 11:46

Kolego skoro ktoś kto ma 2,191 postów pisze Ci że się nie da to się nie da...Fuzzyband działał tylko w iP 3gs które były wyprodukowane w pierwszych tygodniach produkcji...w tym momencie nie musisz podnosić firmwire modemu bo masz najwyższy a tak jak narkoman powiedział nie ściągniesz go w doł.Trzeba było myśleć zanim wgrałeś 4.1

Aby było wszystko jasne. Działa/ł na pierwszych iPhone'ach 3G, nie 3Gs.

#7 Wyrox

Wyrox
  • 19 postów
  • SkądKętrzyn, PL

Napisano 24 października 2010 - 12:00

Mhm , akurat to moj pierwszy Iphone wiec zabardzo jeszcze sie na tym nie znam :) Sorka , w takim razie jailbreak mam gotowy juz po calosci ,trzeba czekac tylko na nowy ultrasn0w .... Nie orientujecie sie kiedy to moze wyjsc ? Jakies zapowiedzi sa ? Narkoman - narazie uzywam Iphonea caly czas lecz jestem w UK ale wracam za 4 dni do polski i kombinuje cos z tym zrobic ... A jak zrobie downgrade na np 4.0 to baseband pojdzie w dol ? czy to juz nieodwracalne ?

#8 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 października 2010 - 12:06

Do kolegi wyzej - dzieki za takie uznanie, jednak mimo wszystko czasem tez poplote głupoty ;-) Niestety nie wiadomo kiedy bedzie, trzeba czekac. Przedtem mówili, ze nie wiadomo, czy bedzie w ogole, wiec chyba nie jest tak zle juz. Zmiana sorry na niższy, o ile masz shsh, nic nie da - baseband zostanie a to on jest odpowiedzialny za simlocka. A nie masz mozliwosci zdjecia go legalnie w sieci, w ktorej kupiles telefon? Moze to bedzie jakies rozwiazanie.

#9 Wyrox

Wyrox
  • 19 postów
  • SkądKętrzyn, PL

Napisano 24 października 2010 - 12:31

Kupilem go na ebayu a jest w sieci O2 . Nie mam pojecia czy jest to mozliwe ....

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2010 - 18:29

Kupilem go na ebayu a jest w sieci O2 . Nie mam pojecia czy jest to mozliwe ....

To kup starter o2 za 15 funtów + doałduj za 5, wykonaj pare telefonów (ale tak, żeby Ci 15 zostało) wypełnij formularz na o2.uk o zdjecie simlocka i po tygodniu zdejmą. Na 3GS tak zrobiłem, na 3G chyba też sie da a na 4rce się nie da.

#11 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 24 października 2010 - 20:52

Na nizszy da sie znalazlem cos takiego lecz nie wiem czy bedzie to dzialac. .. Klik A jesli chodzi o wyzszy ... nie ma problemu moze byc wyzszy , aby tylko ultrasn0w go obslugiwal bo obsluguje wszystkie oprocz mojego (05.14.02 ) . Mam OS 4.1 wiec nowszego softu chyba juz wgrac nie moge wiec jeszcze jakis pomysl ?

na 3G z BB 05.14.02 NIE dziala

tez jestem uziemiony z simlockiem

#12 Wyrox

Wyrox
  • 19 postów
  • SkądKętrzyn, PL

Napisano 24 października 2010 - 23:06

No miedzyczasie w dzien doczytalem ze jest cos takiego mozliwe , dostalem wiadomosc z o2 wlasnie z takimi instrukcjami z tym ze nie wiem jak to polega .... mam zlozyc te podanie doladowac 15 i czekac ... ? Caly czas uzywam karty o2 narazie wiec jest aktywna tylko 15 trzeba wrzucic . Jak dlugo czekales na te odblokowanie ?

#13 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 października 2010 - 11:04

Dokładnie, doładowujesz konto za 15 funtów, wypełniasz formularz, jak odblokują (koło tygodnia) dostajesz sms czy tam mail i musisz isc z iphonem do iTunes i zrobić synchro. Jesli wcześniej mialeś ultrasn0w to go wywal, albo zrób restore.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych