Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse initial delay - jak to wyłączyć?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 MANIACki

MANIACki
  • 57 postów

Napisano 23 października 2010 - 21:33

Witam, Może to już było, ale nie znalazłem. W internecie pełno jest pytań i odpowiedzi a propos prędkości myszy, ale mnie najbardziej przeszkadza to, że ma to głupie przyspieszenie! Mighty Mouse na kablu już lepiej działa - nie ma żadnego opóźniania ruchu, rusza się 1:1 i oto chodzi i gdyby nie ta kulka... myszka bez scrolla to już dramat;) Magic Mouse to już 4 myszka w domu. Najpierw męczyłem się z Logitech mx 610 lefthanded + steermouse i odpuściłem (szkoda, bo pod PC to całkiem dobra mysz). Przyzwyczaiłem się do Mighty Mouse. Przez chwilę pracowałem na Logitech v470, ale jest trochę za mała i oprogramowanie do niej kiepskie (długi czas włączania myszki po wygaszeniu systemu, dłuższym czasie nieużywania, etc.) - oddałem drugiej połowie. Okazyjnie zdobyłem Magic i chcę sobie ją podmienić za mighty. Jednak nie zrobię tego, dopóki nie pozbędę się tego zwalniania i przyspieszania kursora. Jest jakiś sposób, żeby ta myszka działała normalnie? Mam tak rękę przyzwyczajoną do pracy bez żadnych zwolnień i przyspieszeń, że nie przyzwyczaję się do tej koncepcji. Pozdrawiam i proszę o jakieś rozwiązania:) ps. znam steermouse, ale nie udało mi się nigdy ustawić tak, by kursor śmigał dokładnie, szlag trafia przy wektorach, a nie zawsze mogę mieć tablet pod ręką.

#2 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 października 2010 - 21:51

czy odpowiedź, że temat myszki i jej przyśpieszenia (?) w OS X'ie był omawiany n+1 razy na forum i żeby znaleźć rozwiązanie wystarczy poszukać cię satysfakcjonuje?

#3 MANIACki

MANIACki
  • 57 postów

Napisano 23 października 2010 - 22:47

Witam, Nie spodziewałem się takiego problemu po Magic Mouse. Walczę z problemem przyspieszania od kilku lata na macach i próbowałem różnych kombinacji. Wyczytałem przed chwilą, że mają tak często myszki bluetooth. A co do Twojej odpowiedzi - tyle potrafi napisać każdy, nawet początkujący w jakimkolwiek temacie, więc pomoc to żadna i szkoda Twojego czasu, za którego jednak poświęcenie dziękuję i oczywiście poradzę sobie sam. EDIT: i poradziłem sobie, zatem temat do zamknięcia/skasowania.

#4 fidel17

fidel17
  • 174 postów

Napisano 23 października 2010 - 23:15

jak sobie poradziłeś?

#5 MANIACki

MANIACki
  • 57 postów

Napisano 23 października 2010 - 23:47

Niestety soft zewnętrzny - magic driver, wersja beta darmowa do kwietnia 2011. Nie idealnie, ale jako tako. Pochodna steermouse tylko dla Magic Mouse. Szkoda. Myślałem, że da się bez instalacji dodatkowego softu ustawić chociaż applowską myszkę:/

#6 Tojot

Tojot
  • 1 187 postów

Napisano 24 października 2010 - 02:38

Sprzedaj na allegro i kup Magic Tracpad. :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych