Witam, kupilem 7 dni temu starter plusa specjalnie do internetu mobilnego ,zrobilem z niego micro sim i wszytsko działalo, od paru dni pokazuje mi sie taki komunikat - PDP authentication failure
o co moze chodzic ?
prosze o pilna pomoc, jestem poza domem i potrzebuje to naprawić do jutra.

IPAD bład przy połaczeniu z netem - PDP authentication failure
Rozpoczęty przez
zayks
, 23 paź 2010 19:09
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 października 2010 - 19:09
Napisano 27 października 2010 - 00:50
podbijam to ważne.
prosze o pomoc kogoś z forum.
Napisano 27 października 2010 - 01:33
UTFG!
Google
drugi wynik
wchodzisz tu:
ERROR: Could not activate cellular data network: PDP authentication failure - Mac Forums
drugi post
klikasz link i jesteś tu:
PDP Authentication Failure - Page 2 - Mac Forums
magiczne rozwiązanie kryje się pod postem #32
"I had the same problem in the US. Apple and AT&T was not helpful. Resetting network settings on the iPhone itself helped. look in settings -> general -> reset -> reset network settings."
10 sekund szukania, 45 pisania...
drugi wynik
wchodzisz tu:
ERROR: Could not activate cellular data network: PDP authentication failure - Mac Forums
drugi post
klikasz link i jesteś tu:
PDP Authentication Failure - Page 2 - Mac Forums
magiczne rozwiązanie kryje się pod postem #32
"I had the same problem in the US. Apple and AT&T was not helpful. Resetting network settings on the iPhone itself helped. look in settings -> general -> reset -> reset network settings."
10 sekund szukania, 45 pisania...
Napisano 28 października 2010 - 02:01
Tego juz probowalem...
Na nic, przejzalem zagraniczne fora jak tylko pojawil sie problem, robilem twardy reset, wyjolem karte, restartowalem ustawienia sieciowe, a nawet w roznej iolejnosci probowalem.
Skoro to nic nie dalo pomyslalem ze zwroce sie o pomoc na polskie forum
I milej bylo by bez ironii, internet mam od 1996 roku i wiem jak sie nim poslugiwac.
Pozdrawiam i dzieki za checi.

Napisano 28 października 2010 - 03:05
hmmm...
a to dziwne, bo znajomemu właśnie to pomogło i to z ipadem - może coś nie tak z kartą?
Napisano 28 października 2010 - 07:47
A masz srodki na koncie tej karty?
Napisano 21 sierpnia 2012 - 07:46
Witam
Podbije temat bo miałem ten sam problem na new iPadzie z karta play.
Po wlozeniu karty do Pada i odnalezieniu sieci na górze ekranu pojawia się ciąg znaków tak jak przy doladowaniu pre pada czyli coś w stylu*123*1234567890 itd. Trzeba ten ciąg znaków zatwierdzić na dole ekranu. Ja pominalem ta procedurę bo nie zauważyłem i żadne kolejne uruchamianie nic nie pomogło.
Dopiero wyjęcie karty SIM uruchomienie pada bez SIM potem wyłączenie i wlozeniu kolejny raz powoduje możliwość zatwierdzenia tego kodu. I wtedy iPad hula jak szalony

Napisano 21 sierpnia 2012 - 07:50
Fantastycznie,że podbijasz temat z 2010 roku. Zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych