Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iMovie 11 i mpg

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 23 października 2010 - 08:59

Właśnie zauważyłem że nowe iMovie "łyka" pliki mpg i konwertuje je do mov. Jakość jest bardzo dobra. Mam wiele filmów w tym formacie i w końcu bez żadnej zabawy z MPEG Streamclipem mogę się nimi pobawić. hiphip hurra :)

#2 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2010 - 09:17

A czy obsługuje format AVCHD tj. .MTS ??

#3 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 23 października 2010 - 09:57

Tego nie wiem ale na prawdę jakość tych .mov jest lepsza niż .dv z streamclipa i robi to błyskawicznie.

---------- Wpis dodano o 09:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:42 ----------

Zmieniłem rozszerzenie mpega na .MTS i plik w przeglądarce do importu jest wyszarzony. Zdaję sobie sprawę że to 2 różne typy plików i to tak nie działa, ale gdyby iMovie "łykał" te .MTS to pewnie była by możliwość chociaż zaznaczenia go do importu.

#4 intercedo

intercedo
  • 334 postów
  • SkądElbląg

Napisano 19 marca 2011 - 11:15

Tego nie wiem ale na prawdę jakość tych .mov jest lepsza niż .dv z streamclipa i robi to błyskawicznie.

---------- Wpis dodano o 09:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:42 ----------

Zmieniłem rozszerzenie mpega na .MTS i plik w przeglądarce do importu jest wyszarzony. Zdaję sobie sprawę że to 2 różne typy plików i to tak nie działa, ale gdyby iMovie "łykał" te .MTS to pewnie była by możliwość chociaż zaznaczenia go do importu.

Hmm.. mi nie łyka (też mam iMovie) i zgrane filmy ze starej kasety video właśnie do formatu mpg. I nie mogę ich zaimportować. Macie może jakiś pomysł na to?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych