Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

dziwne zachowaniu ekranu iPad`a

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 ugly

ugly
  • 210 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 October 2010 - 08:45

Witam
Dziś moja żona, podczas gry w Harbor Master zauważyła mały problem z ekranem. Na dole ekranu nie działa dotyk. Jak ktoś kojarzy w/w grę, to nie da się narysować linii po której ma płynąć statek na dole ekranu, tak mniej więcej pół cm od krawędzi, jak na zdjęciu poniżej:

Dołączona grafika

Pomyślałem, że może jakiś błąd aplikacji. Uruchomiłem Tesla Toy i takie samo zachowanie:

Dołączona grafika

No to myśle, że coś z ekranem jest. Ale ... wyłączyłem grę/program, odwróciłem ekran o 180 stopni (tak, że teraz ta część gdzie nie było dotyku jest na górze) i ... dalej na dole niema dotyku a na górze jest ! Co ewidentnie mówi, że ekran jest ok. dziwne.

Ktoś się z takim czymś spotkał ? o co może z tym chodzić ?

#2 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 October 2010 - 08:54

Prawdopodobnie ekran jest ok, ja bym proponował zrobienie restore, uaktualnienie softu jeśli nie masz najnowszego i sprawdzenie wtedy.

#3 ugly

ugly
  • 210 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 October 2010 - 09:06

zapomniałem dodać, iOS 3.2.2 + jb limera1n

#4 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 posts
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Posted 23 October 2010 - 12:16

u mnie też czasami jest dziwny problem, jakby ekran przy dłuższych krawędziach ekranu nie chciał do końca działać... często mam problem z kliknięciem 'Done' podczas demo filmików w grach... te problemy głównie na 3.2 były, teraz przy 3.2.2 jest jakby lepiej... może spróbuj zrobić restore i jeszcze raz JB

#5 ugly

ugly
  • 210 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 October 2010 - 13:49

powiedzcie mi, czy przy restore wszystko jest usuwane z urządzenia ale po synchronizacji z iTunes`em wszystko wraca do poprzedniego stanu (aplikacje, ustawienia iPada jak i programów)?

#6 Grabek-pg

Grabek-pg
  • 201 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 October 2010 - 16:25

Po restore wszystkie Twoje programy muzyka itp zsynchronizuja sie ponownie poprzez itunes. nie wiem jak to jest z JB, ale bez JB synchronizuje sie ponownie bez zadnych problemow.

#7 maxld

maxld
  • 636 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 October 2010 - 16:38

Watpie czy restore cos da, bo mam dokladnie tak samo.

#8 armani

armani
  • 182 posts

Posted 23 October 2010 - 17:04

Moze to wina JB bo ja czegos takiego nie mam

#9 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 October 2010 - 19:14

Ja bez JB i też brak problemów.

#10 ugly

ugly
  • 210 posts
  • SkądKatowice

Posted 24 October 2010 - 07:21

Zaczałem odinstalowywać rzeczy z cydii które pobrałem zaraz przed pojawieniem się tego problemu. Po odinstalowaniu OpenSSH (+ reset) wszystko wróciło do normy :) może to przypadek ale ważne, że działa

#11 janko_r

janko_r
  • 5 posts

Posted 24 October 2010 - 14:35

Ja po zainstalowaniu OpenSSH zaobserwowałem podobne efekty na całym ekranie (tak jakby ekran przestał być wystarcająco czuły na dotyk). Oprócz tego przestała działać lokalizacja w Google Map i innych programach. Później wyczytałem, że to "(nie)normalne" obiawy po instalacji OpenSSH na IPad. Jeśli ktoś sie uprze korzystać z OpenSSH, to na lokalizację jest lekarstwo (trzeba pogrzebać w plikach systemowych), ale nikt niczego chyba jeszcze nie wymyślił na rozkalibrowanie ekranu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users