Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Likwidowanie i usuwanie rys na iPodzie.

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 seboss2

seboss2
  • 120 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 October 2010 - 22:47

Witajcie! :D
Otóż posiadam iPoda Nano 1G 4 GB - jest to model, który stanowi moją małą kolekcję. :P Niestety, jest on dosyć mocno porysowany i chciałbym usunąć z niego parę rys, głównie z tylnego panelu i przedniego wyświetlacza, który zresztą też nie wygląda za ciekawie...
W związku z tym, chciałbym uzyskać od Was jakieś porady, jak najlepiej wypolerować takiego iPoda? Jaką pastę polerską polecacie? Co sądzicie o Displexie?

Aha, jeszcze coś. Ostatnio przeglądając Allegro, znalazłem coś takiego: NOWY Panel Tylny - każdy iPod - Półdarmo (1274253720) - Aukcje internetowe Allegro

Efekt wygląda naprawdę ciekawie, lecz zastanawiam się czy faktycznie to pomaga. Czy ktoś już tego używał? Czy ktokolwiek ma z tym jakieś doświadczenia?

Oto przykładowe zdjęcie z aukcji, przedstawiające efekt przed i po użyciu pasty:
Dołączona grafika

Czekam na Wasze opinie.
Z góry dzięki za pomoc! :)

#2 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 23 October 2010 - 20:42

moze warto wczesniej jakas zwykla pasta sprobowac do samochodu? zwykle tepo jak pomaga na samochodzie w przypadku rysek tak moze i tutaj pomoze:) :D

#3 pele

pele
  • 40 posts

Posted 29 October 2010 - 15:40

próbowałem tej pasty z allegro, o której piszesz i może nie usuwa większych rys, ale efekt jest naprawde zadowalający. panel tylni znów przypomina lusterko, a nie matowy metal ;)

#4 seboss2

seboss2
  • 120 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 October 2010 - 22:23

Mm... W takim razie chyba zakupię tą pastę. Dzięki za informacje. ;)

#5 seboss2

seboss2
  • 120 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 November 2010 - 23:32

Zdecydowałem się jednak na zakup zwykłej pasty polerskiej (taka jak do samochodu) i efekt jest naprawdę wyśmienity (dzięki, Mikir2). :) Koszt niewielki, rzędu 10 zł, a myślę, że naprawdę warto. Napisy i logo Apple się nie pościerało, a tył iPoda znów przypomina lusterko. Oczywiście te większe, głębsze rysy zostały ale te płytkie zniknęły. ;)

#6 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 12 November 2010 - 17:58

Powiedzcie mi koledzy czy na Iphone 3Gs jest jakiś podobny sposób? Tylko żeby jabłuszka nie zjadło i napisów nie z tarło:) PS Sorry za offtop.

#7 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 November 2010 - 18:02

Nie ma - to plastik.

#8 LeszczHD

LeszczHD
  • 35 posts

Posted 11 January 2011 - 15:08

odkope a jest jakiś sposób na ipod touch 4g ??

#9 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 January 2011 - 19:45

Polecam film od naszych forumowiczów ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users