Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari > znikają zakładki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 cognac

cognac
  • 62 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 22 października 2010 - 11:03

dodaję zakładki i czasami znikają mi z paska jak i z katalogów, aby było śmieszniej zwykle myapple.pl, nie znalazłem zależności, myślałem że ktoś z moich kolegów omyłkowo, ale dziś rano dodałem ponownie i już teraz nie ma…spotkał się ktoś?

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 października 2010 - 11:12

Ja nie rozumiem. Jeszcze raz, powoli i normalnie.

#3 cognac

cognac
  • 62 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 22 października 2010 - 11:24

cmd+D zakładka ląduje na barze, kopiuję ją także [jak nie zapomnę] do katalog apple "coś się dzieje" czego nie mogę zanotować…tj nic szczególnego, ekran nie "błyska" po jakimś czasie zorientowany dodaję zakładkę ponownie ponieważ brak na pasku :/ dziwne bardzo, nie wiem co mi umyka, bardzo to frustrujące, boje się o swoje strony

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 października 2010 - 11:39

A nie masz jakiejś usługi synchronizującej?

#5 cognac

cognac
  • 62 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 22 października 2010 - 18:03

ciekawe…ale z czym miałbym to sync? mam tylko iPoda, ale już daawno go nie łączyłem, chyba że mówisz sync software-software < z czego wiem nic nie mam, chyba że nie jestem świadom

#6 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 października 2010 - 18:06

ftpd nie wie z czym miałbyś synchronizować, zapytał tylko.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 października 2010 - 21:15

Tak, tylko zapytałem - kiedyś, kiedy przez chwilę używałem Chrome i tego ich wbudowanego synca miałem takie jazdy. Chciałem tylko odrzucić jedną z możliwości. Przepraszam, że chciałem pomóc.

#8 konole

konole
  • 412 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 października 2010 - 22:18

Tak, tylko zapytałem - kiedyś, kiedy przez chwilę używałem Chrome i tego ich wbudowanego synca miałem takie jazdy. Chciałem tylko odrzucić jedną z możliwości. Przepraszam, że chciałem pomóc.

Tylko się nie powieś. :*

Co do tematu, to nie wiem. Nigdy mi się nie zdarzyło, aczkolwiek ostatnio bardziej polubilem Chrome'a. Może czas się przerzucić? :>

#9 cognac

cognac
  • 62 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 22 października 2010 - 23:17

czekaj czekaj Bartek…jakie przepraszam przecież tutaj wspólnie próbujemy rozwiązać zagwozdkę… konole chcesz powiedzieć że chrom może konkurować z safarką?

#10 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 października 2010 - 23:21

Jak najbardziej może, ale nie konkurować. Safari to średniawka przeglądarka jak dla mnie. Ale to moje zdanie.

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 354 postów

Napisano 22 października 2010 - 23:24

Według mnie nie (argumentowałem tutaj).

Z tymi zakładkami to tak niespecjalnie mam pomysł. Może gdzieś jest jakiś .plist walnięty? Albo sprawdź na innym userze - dowiemy się, czy problem jest globalny, czy tylko w Twojej konfiguracji.

#12 konole

konole
  • 412 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2010 - 07:20

czekaj czekaj Bartek…jakie przepraszam przecież tutaj wspólnie próbujemy rozwiązać zagwozdkę… konole chcesz powiedzieć że chrom może konkurować z safarką?

Chrome jest oparty na tym samym silniku, co Safari, więc strony będą wyświetlały się w 98% tak samo, jak na Safari. A działa szybciej i zabiera mniej RAMu.

#13 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 23 października 2010 - 12:43

A zsumuj konole wszystkie procesy chrome, bo mam wrażenie że patrzysz tylko na jeden główny.

Silnik silnikiem, a przeglądarka jest inna, moim zdaniem wygodniejsza. Ale moment, pytanie bylo o silnik przeglądarki czy o samą przeglądarkę?

Jeśli to kogoś interesuje to ja używam Firefoxa od samego początku, wcześniej Mozille i nigdy nie zamienię jej na żadną inną, a przynajmniej aktualnie nie widzę kandydata. Odnośnie samej szybkości to jakoś mam od dawna wrażenie że Firefox dziala u mnie szybciej niż Chrome i Safari, NIE mówię o benchmarkach, testach JS itp, a o zwykłym użytkowaniu.

#14 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 listopada 2010 - 22:51

dodaję zakładki i czasami znikają mi z paska jak i z katalogów, aby było śmieszniej zwykle myapple.pl, nie znalazłem zależności, myślałem że ktoś z moich kolegów omyłkowo, ale dziś rano dodałem ponownie i już teraz nie ma…spotkał się ktoś?

Mnie zniknęły 2 razy w iPadzie. Pomogło settings safari always show bookmarks bar off i z powrotem on. Podejrzewam, że na maku i pc pomoże podobny trick w ustawieniach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych