Mam nadzieje ze nie zduplikowalem pytania ale nie moglem sie doszukac odpowiedzi na moje pytanie.
W polu adresowym Safari wpisuje adres do mojego serwera: ftp://......... i po chwili pokazuje mi sie maly pop-up informujacy" conecting to ftp://........" i otwiera sie okno Findera w ktorym pojawia sie po lewej sronie globus jako ikona serwera i pokazuje ze connected.
Problem jest tylko taki, ze nie pokazuje mi zadnych plikow, tak jakbym tam nic nie mial na serwerze.
Korzystajac z innych przegladarek jak Camino lub Opera po wpisaniu adresu dochodze do miesca, gdzie jestem pytany o login i haslo i wchodze na serwer i moge przegrywac katalogi, sciagac, upploadowac itp.
Oczywiscie moge korzystac np. z Cyberduck, co zreszta robie, ale wydaje sie ze Mac mialby tu fasjne rozwiazanie, gdyby dzialalo.
Ktos moze pomoc?
dzieki i pozdrawiam

Safari+ftp=problem (?)
Rozpoczęty przez
marcelee
, 18 lut 2007 15:46
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lutego 2007 - 15:46
Napisano 18 lutego 2007 - 16:28
Safari uruchamia po prostu usługę ftp wbudowaną w Findera (Go->Connect to Server).
Wygodne, ale ograniczone:
* nie ma możliwości dopisywania plików (tylko nadpisywanie)
* nie ma możliwości uploadu (tylko pobieranie)
Napisano 18 lutego 2007 - 22:41
No wlasnie, ale problem nawet w tym, ze ta usluga nie dziala pprawidlowo (nie wyswietla folderow/plikow).
Napisano 01 marca 2007 - 18:10
woitam
podlacze sie do watku bo nie chce zakladac nowego.
U mnie gdy wpisuje ftp://... na safari w momencie potwierdzenia adresu otwiera sie FF.
gdzie moge to zmienic?
Z tego co rozumiem nie ma mozliwosci zarzadzania zawartoscia serwera bezposrednio z safari tak?
pozostaja inne przegladarki lub klient ftp-czy dobrze rozumiem?
pzdr
podlacze sie do watku bo nie chce zakladac nowego.
U mnie gdy wpisuje ftp://... na safari w momencie potwierdzenia adresu otwiera sie FF.
gdzie moge to zmienic?
Z tego co rozumiem nie ma mozliwosci zarzadzania zawartoscia serwera bezposrednio z safari tak?
pozostaja inne przegladarki lub klient ftp-czy dobrze rozumiem?

pzdr
Napisano 05 marca 2007 - 10:41
po co tak pod gorke? Jest tyle dobrych klientow ftp:
captain ftp
cyber duck
fetch
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych