Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari+ftp=problem (?)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcelee

marcelee
  • 201 postów
  • SkądKraków & Kennett Sq, PA

Napisano 18 lutego 2007 - 15:46

Mam nadzieje ze nie zduplikowalem pytania ale nie moglem sie doszukac odpowiedzi na moje pytanie.
W polu adresowym Safari wpisuje adres do mojego serwera: ftp://......... i po chwili pokazuje mi sie maly pop-up informujacy" conecting to ftp://........" i otwiera sie okno Findera w ktorym pojawia sie po lewej sronie globus jako ikona serwera i pokazuje ze connected.
Problem jest tylko taki, ze nie pokazuje mi zadnych plikow, tak jakbym tam nic nie mial na serwerze.

Korzystajac z innych przegladarek jak Camino lub Opera po wpisaniu adresu dochodze do miesca, gdzie jestem pytany o login i haslo i wchodze na serwer i moge przegrywac katalogi, sciagac, upploadowac itp.

Oczywiscie moge korzystac np. z Cyberduck, co zreszta robie, ale wydaje sie ze Mac mialby tu fasjne rozwiazanie, gdyby dzialalo.

Ktos moze pomoc?

dzieki i pozdrawiam

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 18 lutego 2007 - 16:28

Safari uruchamia po prostu usługę ftp wbudowaną w Findera (Go->Connect to Server). Wygodne, ale ograniczone: * nie ma możliwości dopisywania plików (tylko nadpisywanie) * nie ma możliwości uploadu (tylko pobieranie)

#3 marcelee

marcelee
  • 201 postów
  • SkądKraków & Kennett Sq, PA

Napisano 18 lutego 2007 - 22:41

No wlasnie, ale problem nawet w tym, ze ta usluga nie dziala pprawidlowo (nie wyswietla folderow/plikow).

#4 KJoanna

KJoanna
  • 298 postów
  • SkądGalway

Napisano 01 marca 2007 - 18:10

woitam

podlacze sie do watku bo nie chce zakladac nowego.
U mnie gdy wpisuje ftp://... na safari w momencie potwierdzenia adresu otwiera sie FF.
gdzie moge to zmienic?

Z tego co rozumiem nie ma mozliwosci zarzadzania zawartoscia serwera bezposrednio z safari tak?
pozostaja inne przegladarki lub klient ftp-czy dobrze rozumiem?:)

pzdr

#5 borcenty

borcenty
  • 141 postów
  • SkądKatowice / Krakow

Napisano 05 marca 2007 - 10:41

po co tak pod gorke? Jest tyle dobrych klientow ftp: captain ftp cyber duck fetch

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych