Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HTC HD2 a mac - da rade?

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 09:53

Mialem nadzieje, ze po podlaczeniu do komputera wyskoczy mi po prostu jako dysk dodatkowy (tak bylo na oknach), ale nie ma ZADNEJ reakcji, tylko, ze telefon sie laduje. Jak zrobic, by widziec telefon z WM 6.5 na macu? (kolega doradza zmienic HTC na iP, ale wole jednak ten podlaczyc)

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 20 October 2010 - 10:26

A nie masz w opcjach trybu dysku - ja tak miałem pod 6.1 na omni. Telefon pokazywał się jako dysk ale trzeba było czekać z 4 minuty.

#3 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 10:52

to ja z minute poczekalem, i nie pojawil sie na ekranie active sync z wyborem :) podlacze i zostawie na jakis czas, moze pojdzie :D PS po 8 minutach zadnej reakcji, inne pomysly? moze jakies sterowniki, oprogramowanie ktos ma?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 20 October 2010 - 11:07

Re: Compatibility with HD2 and Mac - T-Mobile Community

Czemu Ty NICZEGO nie szukasz sam, a tylko zakładasz ciągle nowe wątki?

#5 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 20 October 2010 - 11:09

Windows mobile 6.1, 6,5 to męczarnia z mac os X. Zapomnij o synchronizacji z kompem, chyba, że kupisz MIssing sync Sync Software for Mobile Smartphones to Mac and Windows - Sync Mac and PC! lub jakiś inny program (są które udostępniają dostęp do pamięci ale również płatne).
Podobno windows phone 7 ma mieć wsparcie od microsoftu z Mac OS X.

Jak lubisz wygodę to tylko iOS.

#6 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 11:11

Tzn. mi nie chodzi o synchronizacje oprogramowania a tylko i wylacznie o to, by mac wykryl sam dysk. Tego tez nie da rady zrobic?

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 20 October 2010 - 11:11

Jesteś męczący. Dostałeś już odpowiedź.

#8 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 11:18

Jesteś męczący. Dostałeś już odpowiedź.

Synchronizacja w tym przypadku, to polaczenie z kompem przez program, ktory umozliwia zmiane na dyskach, pobieranie maili, listy kontaktow, uzywania jako modem itp. Dlatego juz widze, ze na to nie mam co liczyc, wiec zapytalem, czy da sie jakis sterownik do telefonu zainstalowac, zeby byl wykrywany tylko jako dysk, a nie jako telefon, wiec nie pisz mi, ze dostalem odpowiedz, bo mowilismy o synchronizacji.

Windows mobile 6.1, 6,5 to męczarnia z mac os X. Zapomnij o synchronizacji z kompem

Widze, ze synchro systemu z makiem nie ma szans, ale zauwaz, ze teraz zapytalem nie o synchronizacje Windows Mobile z makiem, a o podlaczenie dysku HTC HD2 (jako urzadzenie, nie system) do maca :) Widzisz roznice?

A nie masz w opcjach trybu dysku - ja tak miałem pod 6.1 na omni. Telefon pokazywał się jako dysk ale trzeba było czekać z 4 minuty.

Jemu sie jak widzisz udalo to, o co teraz pytam, wiec jednak sie da.

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 20 October 2010 - 11:22

Jemu się udało na Omni. Ty masz HTC HD2 i jego sposób nie działa. Nie rozumiem, czemu nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości.

#10 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 12:15

A nie wpadles na to, ze pytam sie, i czekam na innych uzytkownikow, np. takich, ktorzy tez maja HTC i im sie udalo?

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 20 October 2010 - 13:24

Jak widać, walą ich tutaj dzikie tłumy. Jesteś niereformowalny, ale jak sobie ciocia winszuje. Hint: pytasz , a nie 'się'. Nie używaj zaimka zwrotnego tam, gdzie jest zbędny.

#12 bartazar

bartazar
  • 30 posts

Posted 20 October 2010 - 13:43

może po wifi sobie udostępnij

#13 kojotek

kojotek
  • 112 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 October 2010 - 13:50

U mnie było tak, że gdy podpinałem HD2 przez USB do komputera to wyskakiwało okienko w którym telefon się pytał, czy ma wejść w tryb synchronizacji, czy ma być jako dysk, czy ma być jako modem... Z tego co pamiętam, to można ustawić w ustawieniach, żeby HD2 (a w zasadzie to karta pamięci microSD) był zawsze widziany jako dysk zewnętrzny. Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo HD2 sprzedałem już jakiś czas temu, a nie pamiętam czy właśnie takim sposobem przerzucałem dane na telefon, czy wyciągałem kartę pamięci i poprzez adapter podpinałem do Mac'a...

#14 Bachytek

Bachytek
  • 83 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 October 2010 - 14:13

W domu bede to jeszcze sprawdze jeden patent. wloze karte pamieci, bo na razie nie mam zadnej (chcialem, by zobaczyl pamiec telefonu). moze chociaz karte uda sie zczytac :) A ty pamietasz, czy czytal Ci pamiec telefonu, czy tylko karte ?

Jak widać, walą ich tutaj dzikie tłumy.
Jesteś niereformowalny, ale jak sobie ciocia winszuje.

O zobacz, jednak sie znalazl ktos :) Wystarczylo troszke poczekac

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users