Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

USB jako wyjście dźwięku.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 października 2010 - 23:39

Witam! Chciałbym, aby w moim MB wyjściem audio było USB, najlepiej automatycznie. Nie wiem jednak, czy to w ogóle jest możliwe, więc zwracam się z pytaniem do was. Jak? Ogólnie sprawa wygląda tak, że na biurku mam wzmacniacz, a do niego kablem 'mini jack -> chinch' podpiętego iPoda Touch przez Apple Universal Dock. Przepianie kabla z docka do laptopa jest dosyć uciążliwe, podobnie jak kupno drugiego (najlepiej białego :P ), podpinanie go do MB i przełączanie przyciskiem na wzmacniaczu na inne źródło dźwięku. Chciałbym, aby dock, który nie zawsze musi być podpięty do zasilania był "łącznikiem" między laptopem, a wzmacniaczem właśnie przez kabel "iPodowy" (wtyczka "Apple" -> USB). Z góry dziękuję za pomoc!

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 19 października 2010 - 23:43

Generalnie problemu z samym puszczaniem dźwięku po USB nie ma - używałem chwilę głośników Logitecha właśnie na USB i się 'samo' robiło. IMHO problemem może być ten dock. Moje głośniki działały, bo były traktowane jako 'urządzenie dźwiękowe', dock tak raczej traktowany nie jest.

#3 ciki12

ciki12
  • 572 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2010 - 01:25

Jest dokładnie tak jak pisze ftpd jest potrzebne urządzenie które Mac będzie rozpoznawał jako urządzenie dźwiękowe wtedy nie ma problemu z puszczenie sygnału audio przez USB wykonanie takiego mixa jak ty piszesz jest nie możliwe niestety jeśli zależy ci na wyjściu dźwięku po USB to jakaś karta dźwiękowa lub interfejs USB inaczej jest to nie możliwe

#4 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 20 października 2010 - 06:56

ongis uzywalem takiego urzadzenia
Karta ICEMAT SIBERIA USB - zdjęcia, foto, galeria produktu
sprawdzalo sie swietnie w starej G4

#5 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 października 2010 - 11:55

No to widzę, że muszę zrezygnować z pomysłu, bo jego realizacja nie jest warta wydania tylu pieniędzy ;) Mam już zaplanowane ważniejsze wydatki - dysk zewnętrzny, mysz bluetooth, monitor :P Bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych