Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone caly czas sie laduje ale nie chce sie wlaczyc.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Stajnia

Stajnia
  • 16 postów

Napisano 19 października 2010 - 07:48

Witam Dzisiaj rano rozładował mi się iPhone, ipodłączyłem go do kompa zaczął się ładować, a po chwili włączył się wszystko ok, ale za chwile kiedy chciałem z niego skorzystać sam się wyłączył i wyświetliła się bateria i pod nią piorun i tak już zostało. Cały czas niby się ładuje jest wyświetlona bateria z piorunem i trwa to już dobre 30 min i nic telefon nie włącza się. Po odpięciu ładowarki pod bateria wyskakuje wtyczka i piorun. Sprawdzałem już na na usb w kompie jak i w kontakcie cały czas to samo. Nie mogę go wprowadzic w dfu.

#2 pietrzkiewicz

pietrzkiewicz
  • 67 postów
  • SkądWarszawa / Kraków

Napisano 19 października 2010 - 08:13

iTunes go widzi? Możesz go wyłączyć? Działa hard reset?

#3 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 19 października 2010 - 08:16

Możliwe, że padła bateria. Jeżeli iTunes go widzi to spróbuj wgrać na nowo oprogramowanie.

#4 Stajnia

Stajnia
  • 16 postów

Napisano 19 października 2010 - 09:21

Mogę go wyłączyć, itunes go nie widzi - bo się nie włącza tylko stoji na trybie ladowania baterii, resetu z home i sleep nie mogę włączyć.

---------- Wpis dodano o 08:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:43 ----------

Dzwoniłem do gościa z serwisu, powiedział mi, że nic się nie dzieję i wszystko ok, iPhone 3g nie powinno się rozładowywać do końca, tylko jak już zostało kilka procent baterii trzeba go wpiąć w ładowarkę inaczej dojdzie do całkowitego rozładowania baterii, a wtedy iphone na ładowarce 2-3 godziny będzie ładował się dopiero potem się włączy. Więc poczekałem i rzeczywiście iPhone po ok. 2.5 godziny włączył się i wszystko jest ok. Problem rozwiązany.

#5 Frans

Frans
  • 1 postów
  • SkądBrzeziny

Napisano 26 lutego 2011 - 19:52

Mogę go wyłączyć, itunes go nie widzi - bo się nie włącza tylko stoji na trybie ladowania baterii, resetu z home i sleep nie mogę włączyć.

---------- Wpis dodano o 08:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 07:43 ----------

Dzwoniłem do gościa z serwisu, powiedział mi, że nic się nie dzieję i wszystko ok, iPhone 3g nie powinno się rozładowywać do końca, tylko jak już zostało kilka procent baterii trzeba go wpiąć w ładowarkę inaczej dojdzie do całkowitego rozładowania baterii, a wtedy iphone na ładowarce 2-3 godziny będzie ładował się dopiero potem się włączy. Więc poczekałem i rzeczywiście iPhone po ok. 2.5 godziny włączył się i wszystko jest ok. Problem rozwiązany.

W moim iPhone 4 czekałem całą noc i nic, na drugi dzień robiłem próbę z MacBookiem, później z ładowarką od starego iPhona i nic. Na szczęście dzień wcześniej kolega pożyczył mi na powrót do domu ładowarkę samochodową. Po podłączeniu, po jakiejś godzince jak sprawdziłem już żył ;-) Może to komuś pomoże, ja gdybym to wiedział miał bym milszą sobotę ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych