Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak wyłączyć EDGE?

• This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

#1 druteron

druteron
  • 25 posts

Posted 18 October 2010 - 16:40

Witam! Jak wyłączyć edge? Czytałem, aby ściągnąć jakiś program, ale kiedy wchodzę do Cydii, to Wi-Fi mi się wyłącza, a włącza EDGE :/

#2 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 October 2010 - 16:55

Sciagasz z cydii sbsettings i wyłączasz data.

#3 Quatrix

Quatrix
  • 176 posts
  • SkądRuda Śląska, Poland

Posted 18 October 2010 - 17:05

Lub Ustawienia-Ogólne-Sieć-Dane sieci kom.

#4 druteron

druteron
  • 25 posts

Posted 18 October 2010 - 17:11

Ok, mam SBSettings, wyłączyłem data, ale ikonka E zostaje, czy tak ma być? Quatrix, nie mam czegoś takiego jak Dane sieci kom.

#5 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 October 2010 - 17:21

Wyłączenie EDGE oszczędza baterie tak jak wyłączenie 3G?

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 October 2010 - 17:28

Lub Ustawienia-Ogólne-Sieć-Dane sieci kom.

Wyłączenie EDGE oszczędza baterie tak jak wyłączenie 3G?

W 2G nie ma ani 3G ani nie ma mozliwosci wylaczenia przez Ustawienia-Ogólne-Sieć-Dane sieci kom. wiec nie wiem skad bierzecie te pytania.

#7 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 October 2010 - 17:46

OleYek pomyśl opisze to tak: Wyłączenie sieci 3G w telefonach poprawia żywotność baterii (Nie tylko w iPhone 3G/3GS/4 A czy wyłączenie EDGE i korzystanie tylko z normalnej sieci GSM poprawia żywotność baterii?

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 October 2010 - 18:36

OleYek pomyśl
opisze to tak:
Wyłączenie sieci 3G w telefonach poprawia żywotność baterii (Nie tylko w iPhone 3G/3GS/4
A czy wyłączenie EDGE i korzystanie tylko z normalnej sieci GSM poprawia żywotność baterii?

Czy wylaczenie transmisji internetowej zwieksza czas dzialania na baterii? Niewiele, bo jak nie korzystasz z internetu to nie ma transmisji wiec nie zuzywa pradu. Raz po raz cos poleci ale sa to tak minimalne ilosci, ktore moga dac zaledwie kilka minut.

#9 Tomina

Tomina
  • 16 posts

Posted 14 December 2010 - 20:51

Ja mam tak że jak nie mam włączonej opcji "Dane sieci komórkowych" (co jest jednoznaczne z uruchomieniem EDGE) to nie mogę wysyłać ani odbierać MMSów.Można to jakoś pogodzić żeby EDGE uruchamiało się samo automatycznie i wyłączało ?

#10 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 14 December 2010 - 20:52

Trzeba uzupełnić dane w tej opcji i tyle.

Dam przyklad:

internet.gadu-gadu.pl -> mam Internet po EDGE, ikonka E widoczna

internet.gadu-gadu.p -> nie mam Internetu po EDGE, ikonka E widoczna

Pozdrawiam

#11 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 December 2010 - 20:54

EGDE to jest tylko technologia przesylu danych tak samo jak 3G, jak wylaczysz internet to Ci nie dziala ani jedno ani drugie i MMSy tez, bo one wymagaja wlaczonej transmisji danych. To o czym Ty piszesz nie jest mozliwe. Jedynym wyjsciem jest dokupienie pakietu internetowego.

#12 Tomina

Tomina
  • 16 posts

Posted 14 December 2010 - 21:04

Czyli chodzi Ci o pola gdzie wpisuje się konfiguracje sieci?Ja tam mam wszystko dobrze uzupełnione.

---------- Wpis dodano o 21:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:00 ----------

No ale w telefonach typu "nokia" i innych jakie posiadałem wcześniej internet GPRS włączał się automatycznie wtedy kiedy przychodził MMS lub gdy ja go wysyłałem.Po całej operacji połączenie same się zamykało i ikonki znikały.Czyli włączone EDGE -gdy się nie korzysta z internetu-nie pobiera opłat bo nie pobiera danych?Jest że tak powiem jakby uśpione/na czuwaniu ?

#13 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 December 2010 - 21:08

Ale iPhone to nie jest nokia za złotówkę i został zaprojektowany tak, że cały czas korzysta z internetu i w przeciwieństwie do reszty, mozesz tylko całą transmisję wyłączyć, iPhone się nie łączy kiedy potrzebuje, on jest połączony non-stop. Różnica między MMS a Internetem polega tylko na tym, że MMS łączy się z serwerami operatora zamiast serwerami w internecie.

#14 Tomina

Tomina
  • 16 posts

Posted 14 December 2010 - 21:25

Mam włączone EDGE od dłuższego czasu i stan konta nie ubywa więc mi nie przeszkadza, niech E sobie będzie ;)

#15 milkchocolate

milkchocolate
  • 19 posts
  • Skądgdansk

Posted 22 March 2011 - 11:46

Czy miał ktoś taki problem? W moim iphonie mam wyłączony edge przez sbsettings, ale ostatnio zaczęło mi ściągać dane (nie wiem kiedy :() wyłączyłam wiec w ustawiniach iboa w erze gprs i wap i od tego czasu w ogole nie dochodzą do mnie telefony ani smsy (te dochodza ale z duuuzym późnieniem) co zrobić? nie chcę płacić za net bo mam wifi zawsze pod reką... ale nikt sie teraz nie moze dodzwonic ;( help

#16 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 March 2011 - 14:01

włącz edge w sbsettings, widać podwójne wyłączenie internetu skutktuje tym co opisałaś.

#17 milkchocolate

milkchocolate
  • 19 posts
  • Skądgdansk

Posted 23 March 2011 - 18:45

włącz edge w sbsettings, widać podwójne wyłączenie internetu skutktuje tym co opisałaś.

Po pierwsze dzięuję :)

Ok, włączyłam więc inaczej - bo w panelu iboa znowu (oba wap i gprs są aktywne) ... a w sbsettings nadal mam wyłączony. Połączenia wróciły, ale ponownie pobiera dane :[ wrrr i co teraz? czy jest inna opcja wyłączenia edge w iphone? :(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users