Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Test: Custom Firmware by whited00r

• Please log in to reply
223 replies to this topic

#201 daro9004

daro9004
  • 39 posts
  • SkądPrudnik

Posted 25 February 2011 - 18:09

@daro9004 - jeśli potrafisz wyłapać 0,2 sekundy to gratuluję :)

Bardzo ciekawa cięta riposta i zarówno wiele wnosząca do dyskusji. To ja gratuluję elokwencji i wyczucia. Reasumując moją w/w wypowiedź chodziło mi o to, że różnica prędkości softu wyniosła około PÓŁ z 9 192 631 770 okresów promieniowania związanego z przejściem miedzy dwoma nadsubtelnymi poziomami stanu podstawowego atomu cezu Cs - 133 czyli prościej pół sekundy subtelnego osądu. Zadowolony Panie adamch? Liczę na kolejną odp.:)

#202 radko93

radko93
  • 949 posts
  • SkądWrocLove

Posted 26 February 2011 - 21:57

Raczej byś nie zauważał różnicy, na 4.0.1 te ustawienia naprawdę otwierają się nawet ponad sekundy dłużej niż na 3.1.3 (3G). To już zauważalna różnica jak dla mnie.

#203 luksta

luksta
  • 154 posts
  • SkądLuboń/Poznań

Posted 16 March 2011 - 01:59

Witajcie, u mnie coś nie tak z ponowną instalacją. Dzisiaj chciałem podłączyć telefon jako modem i po włączeniu upcji, nagle ona zniknęła. Teraz jescze raz chcę zainstalować whited00r i pasek progresu zatrzymuje się na samym końcu nie kończąc instalacji. Dzieje się tak zarówno podczas instalacji 4.2, 4.0 i 3.3.2, która była wcześniej na telefonie bo nie mogłem zainstalować wtedy 4.0. Czy miał ktoś takie objawy lub wie co z tym zrobić?

#204 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 16 March 2011 - 02:09

Po raz kolejny: A jaki masz telefon? Bo domyślam się, że nie chodzi o nokię z opisu... (w domyśle mogę tylko sądzić, że 3g) + podstawowe pytanie - zrobiłeś wszystko jak bozia przykazała (DFU i inne cuda niewidy) + jakiś błąd ci wyskoczył, czy tylko instalacja się przerywa?

#205 luksta

luksta
  • 154 posts
  • SkądLuboń/Poznań

Posted 16 March 2011 - 02:12

oczywiście opis jest błędny - iP 2G wszystko zrobiłem tak jak opisali. Wraz z ponowną instalacją oryginalnego softu i JB poprzez blackra1n. Nie mam żadnego błędu tylko stoi na oststnim minimetrze stanu (jabłko i pasek na dole, iTunes podobnie).

#206 luksta

luksta
  • 154 posts
  • SkądLuboń/Poznań

Posted 16 March 2011 - 09:59

w końcu udała się cała operacja (po restarcie Mac-a), ale o dziwo, znów nie mam ustawienia modemu. Niestety nie zrobiłem czystej instalacji ale po przywróceniu ustawień była ta opcja, później zniknęła.

#207 meiss

meiss
  • 1345 posts

Posted 16 March 2011 - 13:33

A ja dzisiaj zauważyłem, że nie obsługuje mi połaczeń oczekujących, zamiast tego dostaję sms, że ktoś dzwonił w trakcie rozmowy :/ W ustawieniach jako operatora mam podane Orange Poland 5.0 i podejrzewam, że tu jest problem. Wie ktoś z was jak zmianić na np. Orange Poland 9.0 / 9.1 tak jak w ios 4.x bez usuwania Whited00r?

#208 arpus

arpus
  • 161 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 11 May 2011 - 17:27

a ja mam takie pytanie... Po wgraniu wersji lite zauważyłem spadek wydajności baterii (spory) po nocy spadło ok 20%. To normalne w tym sofcie ? P.S. Teraz jadę na 4.2.1 i bateria trzyma świetnie. Dzięki z góry za spostrzeżenia :)

#209 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 11 May 2011 - 20:49

a ja mam takie pytanie... Po wgraniu wersji lite zauważyłem spadek wydajności baterii (spory) po nocy spadło ok 20%. To normalne w tym sofcie ? P.S. Teraz jadę na 4.2.1 i bateria trzyma świetnie. Dzięki z góry za spostrzeżenia :)

Wd. mnie to kwestia tego że 4.x.x jest dokładniejszy. Mi bateria trzyma długo na 100%, potem mam rajd od 99% do 20%, i znów powoli od 20% do 1% (na ogół). Raz mi się zdarzyło że na 3% mi ponad 2 godziny trzymał.

Jeżeli chodzi o sam WD to polecam. Jeżeli chodzi o 3G to testowałem wszystkie softy i zostaje przy najnowszym WD lite na którym zainstalowałem MT i foldery. Działa pięknie.

pozdrawiam.

#210 patryk2266

patryk2266
  • 52 posts
  • SkądZgierz

Posted 14 May 2011 - 13:44

Mam dwa pytania odnośnie tego softu : 1. Jak sprawa z zasięgiem ? Nie gubi go ? 2. Ten CF jest w języku polskim, mogę w ustawieniach przestawić ?

#211 Naoss

Naoss
  • 32 posts
  • SkądPrzemyśl/Rzeszów

Posted 14 May 2011 - 13:53

Witaj, ja nie odczuwam żadnych problemów z zasięgiem, bo chyba ich nie ma. A co do języka możesz go zmienić, jeśli nie odpowiada Ci język polski. Pozdrawiam

#212 patryk2266

patryk2266
  • 52 posts
  • SkądZgierz

Posted 14 May 2011 - 14:14

I jeszcze dwa pytanie (wydaję mi się że już było ale wolę być w 100% pewny) Programy działają dobrze ? Mogę ściągać z App Store i będą działać ? I czy iTunes bez problemu łączy się z iPhone ?

#213 patryk2266

patryk2266
  • 52 posts
  • SkądZgierz

Posted 15 May 2011 - 08:05

Właśnie zainstalowałem ten system i muszę przyzna, że jest SUPER !!! Wszystko ładnie chodzi, tapety na springboard, cydia, multitasking, wszystko. Nie zawiesza się. Godny polecenia.

#214 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 16 August 2011 - 10:34

witam a ja mam teraz pytanie jesli wgralem sobie whited00r i chcilabym zmieniac wyglad to jak mam teraz to robic? nie majac winterborad ?

#215 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 16 August 2011 - 19:46

a jak chcesz to niby zrobić?

#216 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 16 August 2011 - 20:02

czyli tak czy siak musze zainstalowac winterboarda tak?

#217 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 16 August 2011 - 20:17

a czy w iOS 4 możesz zmienić wygląd systemu? Springboard, lockscreen? Nie. Chyba, że chodzi Ci o tapetę. To jedna rzecz, którą można zmienić ;)

#218 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 16 August 2011 - 20:20

ale ja zainstalowalem sobie whited00r na 2g

#219 jdus

jdus
  • 475 posts
  • SkądKraków

Posted 16 August 2011 - 20:27

Ehhh. Whited00r to nakładka na 3.1.3 imitująca iOS 4, którego nie da się wgrać na iPhone 2G. W iOS 4 w kwestii wygląda da zmienić się tapetę a takie rzeczy jak ikonki itp zmienia się poprzez Winterboard. Rozumiesz już? Czy mam Ci to narysować?

#220 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 22 August 2011 - 19:00

panowie a jka wlaczyc cienie pod ikonkami w whited00r bo nigdzie nie moge tego znalezc ?

#221 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 23 August 2011 - 13:14

Configurator

chyba robi się to configuratorem

#222 discus9

discus9
  • 19 posts

Posted 24 August 2011 - 07:24

Instrukcja Whited00r; Konfigurator Firmware Whited00r proponujemy wielki post-installation script bash, z których można uzyskać dodatkowe prędkości i wolnego miejsca na dysku urządzenia. Musisz użyć MobileTerminal uruchomić ten skrypt, ale jest to naprawdę proste: nie martw się! Wystarczy pamiętać, to możesz uruchomić ten skrypt konfiguracyjny, kiedy tylko chcesz, tak to każdy wybór jest odwracalnym pracy (z wyjątkiem Niewykorzystane Usuwanie Language). Krok po kroku: Open MobileTerminal.To jest z preinstalowanym oprogramowaniem whited00r.Jeśli go nie masz, to musisz przywrócić urządzenie z ostatnim firmware whited00r dostępny do pobrania. Teraz musisz cyfrowy tych poleceń (naciśnij przycisk "powrót" na ciebie klawiatury po każdym wierszu) su alpine . / Konfigurator Teraz po instrukcji dostarczonych przez skrypt i odpowiedzieć dokładnie na wszystkie pytania (y / n). Lista pytań wraz z wyjaśnieniami: EXTRA USUWANIE DAEMONS Można przywrócić usunięte demonów po prostu działa Konfigurator skrypt ponownie. Czy korzystasz z Cydia Automatyczna? Jest to przydatne tylko wtedy, gdy są używane w instalacji. Deb umieszczając je ręcznie w / Cydia / Automatyczna folderu.Zazwyczaj ludzie nie potrzebują, więc go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy korzystasz z wyszukiwania Spotlight? Spotlight jest naprawdę dobra cecha (przesunąć w lewo na SpringBoard wyszukiwanie plików), ale wielu użytkowników nie używaj go.Usuń do przyspieszenia urządzenia (odpowiedź "n"). Czy używasz Powiadomienia Push? Wiele zastosowań nie przechowuje Powiadomienia Push włączona, ponieważ kanalizacji dużo baterii.Jeśli użytkownik nie korzysta z nich, należy go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy używasz programu Exchange lub Google Sync? Musisz mieć tego demona tylko wtedy, gdy korzystają z usług takich jak Exchange, Google Sync i CalDAV.Na przykład wszystkich użytkowników, które są synchronizowane są Kontakty, Poczta i Kalendarz Google, należy go zachować.Jeśli nie korzystają z tych usług, należy go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy potrzebujesz funkcji Obliteration? Funkcja ta pozwala na usuwanie zawartości urządzenia zdalnie lub gdy ktoś wstawia błędne hasło, zbyt wiele razy, aby uzyskać nieautoryzowany dostęp do urządzenia.Większość użytkowników nie trzeba go więc usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy trzeba importować karty SIM? To demony jest przydatna dla użytkowników, którzy mają kontakty na kartę SIM i co importować je do urządzenia.Możesz również usunąć ten po przywozie.Najwięcej użytkowników synchronizacji kontaktów w inny sposób, więc go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy potrzebujesz pomocy VPN? Należy o tym tylko wtedy, gdy trzeba Virtual Private Network wsparcie.Zazwyczaj ludzie nie potrzebują VPN na urządzeniu, więc go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy potrzebujesz modemu / funkcja modemu? Należy o tym tylko wtedy, gdy trzeba użyć iPhone jako modem do komputera PC / MAC.Jeśli nie korzystasz z modemu, należy go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). Czy korzystasz z usługi MobileMe? Musisz mieć tego demona, wyłącznie za pomocą usługi MobileMe.Jeśli nie używasz MobileMe, należy go usunąć, aby przyspieszyć urządzenia (odpowiedź "n"). PODSTAWOWE FUNKCJE WYBÓR Możesz zmienić swój wybór po prostu działa Konfigurator skrypt ponownie. Patch Commcenter? Odpowiedz "y" jeśli chcesz włączyć MMS i modemu (używać urządzenia jako modemu do komputera) na ciebie iPhone 2G. Włączenie tej funkcji POWER zużycie energii może wzrosnąć dużo.Nie zapomnij, że przewoźnik nie mógł obsługuje wiadomości MMS w jego sieci. Czy korzystasz z video MMS? Odpowiedz "y" jeśli chcesz z tej funkcji: można dołączyć wideo w wiadomości MMS.To nie powoduje spowolnienia pracy urządzenia! Włączenie tej nie będzie mały błąd w aplikacji aparatu, telefonu iPhone.Zdjęcia / Wideo Przełącz pojawi się, a jeśli przypadkiem go używać, trzeba będzie zamknąć i otworzyć ponownie aplikację aparatu przed strzelać zdjęcia. Chcesz plików wideo YouTube? Odpowiedz "y" jeśli chcesz z tej funkcji: można bezpośrednio przesyłać filmy wideo do YouTube.To nie powoduje spowolnienia pracy urządzenia! Włączenie tej nie będzie mały błąd w aplikacji aparatu, telefonu iPhone.Zdjęcia / Wideo Przełącz pojawi się, a jeśli przypadkiem go używać, trzeba będzie zamknąć i otworzyć ponownie aplikację aparatu przed strzelać zdjęcia. Czy chcesz Tapety ekranu głównego? Jeśli chcesz zastosować Tapety na SpringBoard, trzeba tę funkcję (odpowiedz "y").Spowalnia urządzenie nieco, ale doświadczenie użytkowania będzie lepiej. Czy IconShadows na głównym ekranie? Po Tapety na trampolinę, może chcesz mieć Shadows za ikony aplikacji.Spowalnia przewijania SpringBoard.Odpowiedź "n", aby utrzymać szybkie urządzenia! Czy potrzebujesz wielozadaniowość? Odpowiedz "y" jeśli chcesz Wielozadaniowość (podwójne kliknięcie na przycisk Start, aby otworzyć bar przełącznik. Spowalnia urządzenia i stare urządzenie nie może poradzić sobie zbyt wiele aplikacji w tle. Chcesz efekty przezroczystości? Umożliwia efekty przezroczystości po otwarciu Wielozadaniowość bar przełącznik lub folderów.Spowalnia urządzenia. RETINA IMAGES REMOVER Usunie wszystkie @ 2x obrazów na iPhone.To jest bezpieczne i wolne sporą ilość miejsca na urządzeniu (uruchomić to po zainstalowaniu wszystkich aplikacji zbyt). ROOT do prywatnego LINKER Porusza czcionek, dzwonki i tapety z Root Private Folder.Proces ten jest bezpieczny. EXTRA USUWANIE JĘZYKI Należy ściśle przestrzegać instrukcji w urządzeniu.Spowoduje to usunięcie na stałe wszystkie niewykorzystane językach w urządzeniu.Jest wolne dużo miejsca. Google translator,ale zrozumiale

#223 scooter10

scooter10
  • 142 posts
  • SkądLublin

Posted 31 August 2011 - 08:54

Da się wgrać ten soft na iphona 3g z basebandem od ipada?

#224 javazlaz

javazlaz
  • 1513 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 31 August 2011 - 12:55

Zactuję pytanie i odpowiedź na stronie whited00r:

Pytanie: it’s unlocked with the ipad baseband so which one i should install now?! normal and then ultrasn0w or th unlocked one?!

Odpowiedź: oh, well!! :) you need the unlocked one to skip activation..

Czyli w skrócie - pobierasz Whited00r iPhone 3G Unlocked i do dzieła! ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users