Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Test: Custom Firmware by whited00r

• Please log in to reply
223 replies to this topic

#26 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 17 October 2010 - 22:39

nigdzie - przeczytaj wątek jeszcze raz - padła propozycja zrobienia - jak dla mnie trochę nie tego, bo każdy ma inne upodobania

#27 ftpd

ftpd

Nie.

• 24358 posts

Posted 17 October 2010 - 23:55

Dobra, zainstalowałem whited00r na iPhone pierwszej generacji w Plusie. Póki co:
- nie działa tapeta pod ikonkami - update: działa, nie zauważyłem, że to się specjalnie ustawia;
- nie działa tethering - była opcja, po podpięciu do Maca zostało to wykryte, ale nie udało się odpalić + zniknęło z menu;
- nie mam opcji wysłania MMS-a, ale to pewnie przez brak odpowiedniego wpisu w ustawieniach - update: nie zapamiętuje wpisu 'APN', wysyłane MMS-y wiszą na 'sending', nie odbiera żadnych.

#28 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 October 2010 - 06:36

Spróbuj tego ipcc - ipcc.ch.vu

#29 ftpd

ftpd

Nie.

• 24358 posts

Posted 18 October 2010 - 14:48

Nie wiem, czy chce mi się z tym męczyć, nie używam MMS. Ale zauważyłem jeden duży problem: kiedy Mail jest wyłączony (tj. nie ma go w 'panelu multitaskingu') nie dochodzą push notifications od Google :(

#30 gizmo3800

gizmo3800
  • 1906 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 October 2010 - 15:14

Hmmm żadnej z tych dolegliwości nie widzę na 3G co do starszego powiem jak wróce do domu ;)

#31 traanZ

traanZ
  • 64 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 18 October 2010 - 17:48

Dobra, zainstalowałem whited00r na iPhone pierwszej generacji w Plusie. Póki co:
- nie działa tapeta pod ikonkami - update: działa, nie zauważyłem, że to się specjalnie ustawia;
- nie działa tethering - była opcja, po podpięciu do Maca zostało to wykryte, ale nie udało się odpalić + zniknęło z menu;
- nie mam opcji wysłania MMS-a, ale to pewnie przez brak odpowiedniego wpisu w ustawieniach - update: nie zapamiętuje wpisu 'APN', wysyłane MMS-y wiszą na 'sending', nie odbiera żadnych.

a jak prędkość działania? czujesz np. by bardziej muliło niż wcześniej? siedze na 3.1.3 i nie wiem czy ten custom jest wart zachodu.

ktoś jeszcze to testował? głównie zależy mi na prędkości działania np. przy paru innych rzeczach chodzących w tle (lockinfo, push)

#32 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 18 October 2010 - 20:21

Zrób kopie zapasową, sprawdź i napisz ;)

#33 ftpd

ftpd

Nie.

• 24358 posts

Posted 18 October 2010 - 22:44

Nie narzekam na szybkość. Btw. wygląda na to, jakby push się w ogóle popsuł. Zainstalowałem oczywiście Push Doctora, iPusher pokazuje, że wszystko ok - a powiadomień jak nie było, tak nie ma. _Czasami_ uda się i przyjdzie push o mailu, nic innego (facebook?) nie działa. Edit: właśnie zauważyłem brak w ogóle w Settings opcji Notifications. Przeinstaluję Push Doctora i dam znać ;-) Edit2: po reinstalacji aplikacji z pushem opcja się pojawiła. Działanie stestuję, jak mi coś pushną ;-)

#34 owca_bwooy

owca_bwooy
  • 26 posts
  • SkądKonskie

Posted 19 October 2010 - 11:35

Było coś wspomniane o tym że nie ma już support-u dla windows czy ktoś może mi poradzić co zrobić z tym fantem? Chętnie bym wskoczył na ten soft ze względu na multi-tasking. Na stronie zauważyłem, że jest alternatywa dla windows do ściągnięcia pod linkiem 'here'. Próbował ktoś tego?

#35 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 19 October 2010 - 12:02

no ale przecież multitasking możesz sobie sam doinstalować...

#36 rafalito

rafalito
  • 31 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 19 October 2010 - 12:35

Moim zdaniem bardzo fajny soft. Po zainstalowaniu mms działa bez zarzutu, tethering uruchomiłem via BT na windows vista - modem więc działa. iP nieco zwolnił ale spodziewałem się tego, mimo wszystko twierdzę że ten CF jest o niebo lepszy od orginalnego oprogramowania.

#37 owca_bwooy

owca_bwooy
  • 26 posts
  • SkądKonskie

Posted 19 October 2010 - 13:35

@ Ifemzwan: No fakt pewnie jest jakieś repo w Cydii z tą opcją dla 2G ale w sumie nagrywanie filmików, łapanie ostrości w aparacie itd. ma sporo opcji które są fajne a z tego co widzę to może jeszcze przyśpieszyć iPnga... nie wiem napalam się na toto... tyle, że nie wiem jak z iTunsem i appsami z niego itd... czytałem ze z pushem są jakies jaja ale ja wogóle z tego nie korzystam wiec nie za bardzo mnie to dotyczy.Wiec przyznam, że kusi mnie ten sofcik :D

#38 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 19 October 2010 - 14:56

Moim zdaniem bardzo fajny soft. Po zainstalowaniu mms działa bez zarzutu, tethering uruchomiłem via BT na windows vista - modem więc działa. iP nieco zwolnił ale spodziewałem się tego, mimo wszystko twierdzę że ten CF jest o niebo lepszy od orginalnego oprogramowania.

Pokombinuj z usuwaniem niepotrzebnych deamonów ;)

W przyszłych wersjach są plany wprowadzenia ręcznego ich wyłączania z poziomu menu ;)

#39 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 19 October 2010 - 16:04

@owca_bwooy - no ale jak chcesz mieć "łapanie ostrości" bez autofocusa? - a ten CF to przecież zbiór aplikacji z cydii właśnie, a cf można sobie samemu zrobić (najprościej powrzucać do niego deby w katalog autoinstall, czy coś takiego) z potrzebnymi aplikacjami, bo sam bym skorzystał z tego cf, ale ma on parę rzeczy, które mnie nie interesują, oraz brak mu też paru

#40 normalny

normalny
  • 3 posts

Posted 19 October 2010 - 22:30

Mógłby ktoś łaskawy zrobić CF na MAC i podrzucić mi linka ? :P

#41 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 19 October 2010 - 22:40

ale na co?

#42 normalny

normalny
  • 3 posts

Posted 19 October 2010 - 23:45

Ja mam winda a prog jest tylko na MAC tak ? Więc ja nie mogę zrobić cf do iPhone 2g. I proszę o to żeby ktoś zrobił cf pod MAC i wrzucił pliczek do neta i podał linka :P

#43 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 20 October 2010 - 00:40

czyli na iphona - bo mogłoby też być na ipoda ;)

---------- Wpis dodano o 01:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:04 ----------

ale chwila - przecież masz wszystko na tacy na ich stronie:
whited00r

#44 owca_bwooy

owca_bwooy
  • 26 posts
  • SkądKonskie

Posted 20 October 2010 - 11:50

@Ifemzwam hej w sumie miałeś racje bracie ze mi to odradzałeś dzisiaj doczytałem innego posta tutaj na forze w tym temacie i kolega iPhone 25 pisze "ehh ten soft to coś niewypał multitasking nie działa mi wciskam 2x home nic się nie dzieje;/ ustawiania tapety działa tylko na Loockscreen, niby to 2 krotke kliknięcie w belkę ma włączać wifi nie działa,to samo blokada orientacji, ;/ i tak samo muli" do tego pobierał przerobiony soft ze strony i wczoraj sobie prze-sofcił :D wiec trochę lipka. @Ifemzwam proszę jeśli nie sprawi ci to problemu o namiar na repo z doinstalowaniem multi taskingu dla iPhone pod 3.1.2 soft z góry dzięki pozdraiwam.

#45 lfemzwan

lfemzwan
  • 2166 posts
  • SkądPL

Posted 20 October 2010 - 16:59

ale czy ja odradzałem? nie używam, ale nazywa się chyba backgrounder i powinno być w głównych repo (ale nie wiem) - poszukaj sobie na forum czy w google, bo sam nie wiem... argh i nie lfemzwaM, tylko lfem(-)zwaN (od nazywają go lef) :P

#46 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 21 October 2010 - 03:28

Ja mam winda a prog jest tylko na MAC tak ? Więc ja nie mogę zrobić cf do iPhone 2g. I proszę o to żeby ktoś zrobił cf pod MAC i wrzucił pliczek do neta i podał linka :P

Taki Custom Firmware zrobisz sobię sam tym programem sn0wbreeze. ;)

Pozdrawiam

#47 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 21 October 2010 - 21:52

Nie polecam , właśnie uwaliłem totalnie sobie iPhone'a 2G przez to dziadostwo... i nie mogę go odtworzyć za nic... więc takie rutynowe ostrzeżenie miało tutaj jakiś większy przekaz...

#48 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 21 October 2010 - 22:00

Co jest nie tak? Powiedz, postaramy się pomóc. Też raz myślałem, że uwaliłem mojego iPhona, jednakże za którąś próbą restora udało się.

#49 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 21 October 2010 - 22:02

Mój problem opisałem tutaj:
http://myapple.pl/ip...re-upgrade.html
Lecz chyba jak nikt nie odpowiada oznacza to , że telefon padł , kiedyś też dzięki mojemu talentowi udało się zbrickować telefon lecz wtedy właśnie przez DFU jakoś poszło , a tutaj w ogóle nie idzie żadnym sposobem czy to do whited00ra czy do oryginalnego 3.1.3 od Apple.
Więc jak ktoś będzie chciał to coś instalować to przestrzegam! Co do odzyskania telefonu to myślę , że może inna wersja starsza iTunesa by pomogła tylko nie wiem którą zainstalować... kiedyś chyba robiłem coś takiego i pomogło.

#50 fidel17

fidel17
  • 174 posts

Posted 22 October 2010 - 12:45

mam to, używam od paru miesięcy. Działa fajnie, nie ma problemów ze stabilnością itp. Udostępnianie netu na iPhone 2g nie działa mi tez, po włączeniu znika opcja w ustawieniach. Przy zajętej całej stronie ikonami lekko przycina menu, pewnie przez cienie i tapetę. A tak to jest fajnie. Polecam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users