Witam, po przeszukaniu może nie bardzo dokładnym forum nie znalazłem sposobu na moją przypadłość, a mianowicie po ustawieniu w "Dane sieci komórkowej" - MMS, te ustawienia znikają po pewnym czasie, jest to dość uciążliwe gdyż do mms'a trzeba trochę wpisywać tych ustawień (soft 4.0). Proszę o wyrozumiałość ze względu na pierwszego posta i nieznajomości Forum, przez co może już ten temat był poruszany ale nie znalazłem go.

Znikające ustawienia MMS na 3GS (4.0)
Started by
Wizoo
, 15 Oct 2010 21:11
7 replies to this topic
Posted 15 October 2010 - 21:11
Posted 15 October 2010 - 21:57
A czy używasz wiecej niż 1 karty sim?
Posted 15 October 2010 - 22:11
Nie, cały czas używam jednej karty SIM z PLAY i nie zmieniam jej oraz nie ruszam żadnych ustawień. Poprostu dziś ustawiam wszystko wysyłam mmsa a jutro czy pojutrze jak chce coś wysłać to nie mam już tej opcji i gdy wchodzę w ustawienia sieci to ustawienia wcześniej wpisane są puste.
Posted 15 October 2010 - 22:22
Spróbuj to: ustawienia>ogólne>wyzeruj>wyzeruj ustawienia sieciowe.
Potem wpisz w dane sieci komórkowej:
APN: internet
Użytkownik: puste
Hasło: puste
APN: mms
Użytkownik: puste
Hasło: puste
MMSC:10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy MMS:10.10.25.5:8080
Maks. wielkość MMS:614400
URL profilu UA dla MMS: puste
Reboot telefonu na koniec.
Posted 15 October 2010 - 22:37
Znalazłem ten sposób po ostatnim zniknięciu ustawień i zrobiłem dokładnie tak jak opisałeś bez ustawiania APN: internet gdyż nie chcę by fon się łączył z netem mam w większości miejscach gdzie przebywam wifi i mi to starcza. Resztę oczywiście wykonałem bez zmian. Dodam może jeszcze, że wcześniej nie miałem możliwości wysyłania mms gdyż nie miałem w ustawieniach możliwości ustawienia MMS, znalazłem dzięki wujkowi google aplikacje Winterboard i Supreme Preferences 3.0 do uaktywnienia tejże opcji do MMS, wszytko poszło sprawnie lecz po wysłaniu 2-3 mmsów i kilku dni przerwy opcja mi znikła ze względu na to, że znikły ustawienia. Sądziłem, że to może przez to że instalowałem jakiś soft i robiłem rebooty to coś się pokombinowało , wiec bez większych przeszkód ustawiłem ponownie, wysłałem ucieszony mmsa i po 2-3 dniach znowu znikają ustawienia. Może ten program Supreme coś kombinuje ?
Posted 15 October 2010 - 22:45
Jeżeli nie posiadasz blokady simlock, możesz zrobić update do 4.1 + JB limera1n jeśli potrzebujesz JB.
Tez mam play i po wlozeniu karty pojawia mi się opcja ustawiania mms'ow i internetu. Dzieje się tak w przypadku operatorów innych niż Era i Orange, tam opcji tej nie ma gdyż ustawienia są predefiniowane w sofcie. Wydaje mi się, ze ten program supreme robi wiece zamieszania niż korzyści. Najpierw się go pozbądz, bo jak już napisałem, jest on zbędny w przypadku sieci Play.
A tak swoją droga na logikę bez ustawień internetu, mmsy chyba nie maja prawa działać ponieważ mms to nic innego jak KB danych. Przez wi-fi nie da się wysyłać MMS.
Posted 15 October 2010 - 23:07
Też tak myślałem ale samo ustawienie MMS bez INTERNETU z powodzeniem działa i wysyła oraz odbiera wiadomości. Masz rację, że ten soft może coś pitolić lecz w moim przypadku raczej on na chwilę obecną jest jednak niezbędny jeśli chcę się dostać do ustawień mms chyba że jest inny sposób na dolegliwość braku "Danych sieci komórkowych" - MMS. No nic czeka mnie zmiana softu i wtedy zobaczymy co z tego wyniknie mam nadzieje że rozwiąże się mój problem z mmsami.
Posted 15 October 2010 - 23:26
Powodzenia

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users