Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kolejny oszust ze Szczecina

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Kaltenbruner64

Kaltenbruner64
  • 2 posts

Posted 14 October 2010 - 23:47

Uwaga na gościa !!!
Na Allegro widnieje jako FONEK.
Tu jest aukcja:
[url=http://allegro.pl/macbook-pro-15-4-matowy-2-2-ghz-200-gb-8600-gt-i1275307648.html]MACBOOK PRO 15.4 MATOWY 2.2 GHZ/ 200 GB / 8600 GT (1275307648) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Zdjęcia nie przedstawiają faktycznego stanu sprzętu. Sprzedaje jako stan bardzo dobry w rzeczywistości złom.
Jakież moje zdziwienie ze również TUTAJ się ogłasza.
Karki ze Szczecina pomóżcie!!!
Powinno sie go zbanować.

#2 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Posted 14 October 2010 - 23:58

Ciekawe skad wiesz,ze przedmiot oferowany nie jest faktycznie tym przedmiotem? Moze wiecej informacji ska Twoje wnioski, bo na ta chwile wyglada mi , ze wszystko jest OK...57 komentarzy, 95% pozytywnych. A jak widze...dopiero co zalogowałes sie na MyApple. I skad wogóle pomysł o jakis "karkach"...tak sie nie pisze i tego sie nie proponuje na publicznych forach. Cóz dla mnie to zwykle pomówienie bez konkretów. Jakos ciezko mi uwierzyc,ze akurat tak martwisz sie o innych na tym forum zwazywszy,ze dopiero dokonałes rejestracji na MyApple i to jest Twoj 1 post... Nie wierze.

#3 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 15 October 2010 - 00:14

Karki ze Szczecina pomóżcie!!!

Już za samą formę wypowiedzi powinieneś otrzymać bana. Co to za język rodem ze stadionu? Wstyd.

#4 paraelement

paraelement
  • 35 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 October 2010 - 00:15

Z tym pomówieniem to nie tak do końca. Pan Fonek był łaskaw skorzystać z moich zdjęć na jednej ze swoich aukcji, która zresztą dotyczyła innego modelu niż prezentowany na skradzionych fotografiach. 95% pozytywów to mało, a w dodatku ma anulowanych 8 negatywów, czyli kolejne blisko 20%...

#5 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 15 October 2010 - 00:20

Tu się zgodzę. Również traktuję tego sprzedawcę z większą ostrożnością.

#6 janhalb

janhalb
  • 956 posts

Posted 15 October 2010 - 07:57

Ostrożność - jasne, niemniej po uważnym przejrzeniu aukcji nie znajduję żadnych faktów na potwierdzenie zarzutów autora wątku. Przyjacielu - masz z tym gościem konkretne negatywne doświadczenia? Kupiłeś coś od niego? Napisz o tym. Bo na razie twój post sprowadza się do poziomu "...bo ja tego drania nie lubię". A uwagi o "karkach" zachowaj dla siebie, tu się raczej chamstwa i przemocy nie promuje.

#7 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 October 2010 - 08:23

No to niezłych komentarzy negatywnych dorobił się sprzedawca. Mimo, że negatywy zostały anulowane, ja bym od niego nic nie kupował. A tekst o "karkach" to nie na tym forum, może spróbuj na kulturystycznym.

#8 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 15 October 2010 - 08:37

No to niezłych komentarzy negatywnych dorobił się sprzedawca. Mimo, że negatywy zostały anulowane, ja bym od niego nic nie kupował. A tekst o "karkach" to nie na tym forum, może spróbuj na kulturystycznym.

Proszę nie obrażać kulturystów.

#9 goodall

goodall
  • 369 posts

Posted 15 October 2010 - 08:43

Już za samą formę wypowiedzi powinieneś otrzymać bana. Co to za język rodem ze stadionu? Wstyd.

Ban za formę wypowiedzi, język "rodem ze stadionu"? Szeryfie rozbawiłeś mnie:)

#10 logico8869

logico8869
  • 79 posts
  • SkądMollet Del Valles

Posted 15 October 2010 - 08:53

On pisał, że trzeba uważać. A jak coś sie stanie to potem będzie płacz. Lepiej być ostrożniejszym. A tymi karkami pokwasiłeś trochę. Pozdrawiam

#11 Thomas Percy

Thomas Percy
  • 252 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2010 - 09:05

Pomijając karków, to dobrze imho, że są takie posty. Opinie na Allegro działają źle - sprzedający może praktycznie wszystko. Przykładowo, kupiłem chińskiego bumperka od gostka z Allegro i co? Gostek ok, kontakt, przesyłka, ok. Ale bumperek jest tak zrobiony, że przyciski zasłania i nie da się bez problemu ich w nim używać. I co mogę zrobić na Allegro? Napiszę negatywa? To gość mi odpowie tym samym, zbruka reputację, i jeszcze mi naubliża. I co mam wtedy robić? Spór przez Allegro lub prokuraturę toczyć o 30 zł? Wolę pracować w tym czasie. Miałem już taki przypadek, że dostałem na Allegro zużytą książkę jako nową. Dałem pozytywa, ale napisałem w nim, żeby sprzedawca pilnował opisów. I co? Odpowiedział pozytywem, ale dopisał: "Jak chcesz nówkę, to se idź do księgarni". Gdyby mi tak powiedział sprzedawca w normalnym sklepie, wyszedłbym i nigdy nie wrócił. Na Allegro jestem bezradny, bo jest system preferujący sprzedawców.

#12 danteusz

danteusz
  • 527 posts
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Posted 15 October 2010 - 09:32

Kupiłem od tego gościa MBP, okazało się że nie działa w nim dźwięk. Po tygodniu wydzwaniania przyjął reklamację, dał do naprawy, która trwała 2 tygodnie, w międzyczasie wciskał mi różne teksty typu "serwisant nie wrócił z weekendu" itp. Dźwięk w końcu został naprawiony, ale okazało się że wentylatory zaraz po starcie kompa rozkręcają się do pełnych obrotów i nie zatrzymują, mimo niskich temperatur. Po kolejnym tygodniu wydzwaniania do niego i kolejnych tekstach o zaginionym serwisancie dałem do innego serwisu, a sprawę zgłoszę na Allegro. Udało mi się też dowiedzieć że osoba kontaktowa nie jest właścicielem konta, w dodatku podpisał się nazwiskiem właściciela na dokumencie odbioru Maca. Stanowczo odradzam kupowania u tego gościa.

#13 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 15 October 2010 - 18:12

Te zdjęcia dałes mu, czy je skopiował? Jesli je skopiował to ...kontakt z Allegro i gonic goscia.

#14 Kaltenbruner64

Kaltenbruner64
  • 2 posts

Posted 15 October 2010 - 22:55

Witam, widzę ze mój wpis zadziałał. Fakty.\ Wszystkie Macbooki jakie sprzedaje zawierają te same zdjęcia. Absolutnie wprowadza w błąd kupujących. Ja kupiłem od niego z uszkodzona matrycą w stanie jak by po nim tramwaj przejechał. Masakra!!! Gościu chce abym odesłał to naprawi. Wtedy nie zobaczę ani Maca, ani pieniędzy. Koszt wymiany matrycy ok. 1000pln. Powiadomiłem Allegro i sprawa jest zgłoszona na policję. Na dzień dzisiejszy nie odbiera telefonów ani nie odpowiada na maile. Możliwe że jest to pojedynczy przypadek, ale napisałem aby uważać, a jeżeli kupować to sprawdzić u kuriera przed odebraniem. pozdrawiam

#15 ar3kb

ar3kb
  • 4635 posts

Posted 16 October 2010 - 01:14

Kalterbruner i cieszy nas fakt,ze informujesz społecznosc "Makową" na MyApple o takich ludziach. Dziwie sie jednak,ze skoro sprawa trafila na policje Allegro nadal pozwala mu wystawiac sprzet na sprzedaz...to dziwne. Zazywczaj nastepuje zawieszenie konta. W przyszlosci podaj wiecej faktow, zglos to tez Allegro / w koncu to Oni maja w obowiazku dopilnowac co i jak...skoro potrafia usuwac aukcje, bo gdzies zrobilo sie zle opis, to tym bardziej taka sytuacja powinna sklonic do natychmiastowej blokady konta sprzedajacego. Jak zauwazyles...MyApple to nie miejsce na sensacje rodem z Pruszkowa, karki zostawiamy na silowni / to tez ludzie i maja prawo spokojnie zyc :) / . Pozdrawiam i walcz o swoje.

#16 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 October 2010 - 10:28

Proszę nie obrażać kulturystów.

przepraszam bardzo kulturystów, chodziło mi bardziej o "kulturystów"

#17 logico8869

logico8869
  • 79 posts
  • SkądMollet Del Valles

Posted 16 October 2010 - 12:35

Pewnie chodzi o tych "kulturystów" co myślą, że MacBookPro to odżywka, a iPodTouch to system ćwiczeń na trica :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users