Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

BT Audio i automatyczne łączenie się z urządzeniem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 roolnick

roolnick
  • 12 postów

Napisano 13 października 2010 - 19:58

Witam, Mam radio Pioneer deh 700bt i pewien problem z bt i iphonem. Mianowicie IPhone nie potrafi się automatycznie połączyć z Bt audio ponownie. Automatyczne połączenie do funkcji telefonu działa bez problemu. Poczytalem trochę fora i podobno tak się stało od softu 4.0. Generalnie problemy są z wiekszosciami car audio a nawet na niektórych sluchawkach Sony. I teraz moje pytanie czy ktoś ma podobny problem i może ma możliwość sprawdzenia czy w 4.2 b3 poprawilo ten problem? Może jakieś sugestie? Próbowałem resetowac wszystko, parowac od nowa itd. Na pewno to wina softu na każdym innym telefonie wszystko hula.

#2 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 13 października 2010 - 22:35

Mogę jutro sprawdzić, na moim Alpine jak wygląda sytuacja z łączeniem mojego ip4, ale z tego co pamiętam łączy bez problemu, jak miałem 4.0.1 miałem problem ale okazało się, że Alpine miał za dużo dawnych telefonów w pamięci i ip4 było 5-6 na liście dlatego się nie łączyło, jak wyczyściłem listę i sparowałem na nowo już tego problemu nie miałem.

#3 roolnick

roolnick
  • 12 postów

Napisano 14 października 2010 - 07:16

Będę wdzięczny za sprawdzenie. Ja muszę za każdym razem parowac ręcznie bo jak radio próbuje nawiązać połączenie bt audio automatem (miga niebieska dioda) to po chwili na radiu jest No connection. Najbardziej interesuje mnie czy w tej nowej becie coś poprawili

#4 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 14 października 2010 - 17:52

Sprawdziłem, u mnie łączy się bez problemu, po jakiś 10-15s mam ip połączonego z radiem. Soft jaki mam to 4.1. A robiłeś może update softu w radiu?

#5 roolnick

roolnick
  • 12 postów

Napisano 15 października 2010 - 11:22

Ostatni update dla tego radia jest z 10.2007 i dotyczy tylko Noki. Ale to nie jest wina radia (może też?:) Bo na wcześniejszym sofcie było ok. Jest spory topic na stronie apple jak by ktoś chciał poczytać i ewentualnie dołączyć i zmusić apple do poprawki to będzie fajnie :)
[url=http://discussions.info.apple.com/message.jspa?messageID=11961908]Apple - Support - Discussions - iphone bluetooth interference garble ...[/url]

#6 roolnick

roolnick
  • 12 postów

Napisano 17 października 2010 - 21:12

Widzę ze nikt nie ma podobnego problemu i możliwości sprawdzenia nowej bety... Może ktoś byłby tak dobry i dodał mojego iPhone do konta dev. Wtedy będę mógł sprawdzić i oczywscie zdam relacje.

#7 bXart

bXart
  • 130 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2011 - 22:24

odgrzewam kotleta. czy sobie poradzilas z tym problemem?

#8 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 23 października 2011 - 22:47

Zasady umieszczania wpisów na forum:

Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano.

Zamykam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych