Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja notatek z gmail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 13 października 2010 - 15:50

Czy możliwa jest synchronizacja notatek znajdujących się tylko na ip z kontem gmail ?

#2 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 października 2010 - 17:00

oczywiscie

#3 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 października 2010 - 18:45

tak. Ale... To w zasadzie dziala w jedna strone. Notki zrobione w telefonie sa automatycznie wysylane do Gmaila i dostaja tam etykiete 'notes'. Kazdy update notki powoduje jej update w skrzynce. I to w zasadzie tyle... Edytowac notki w Gmailu sie nie da. Mozna oczywiscie poddac ja edycji i wyslac do siebie mailem ale to juz troche przekombinowane. To bardziej dziala jak forma backupu notek niz synchronizacji. //T

#4 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 13 października 2010 - 22:40

mam notatki znajdujące się na koncie "w moim iphonie" i te nie dają się synchronizować a przynajmniej nie wiem jak to zrobić, te znajdujące się na koncie "gmail" są widoczne w telefonie i w poczcie gmail, chodzi o to by przerzucić te z konta "w moim iphonie" do "gmail", notatek jest sporo więc ręczne wysyłanie na konto gmail nie wchodzi w grę

#5 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 13 października 2010 - 22:52

sprawdz w ustawieniach konta Gmail czy masz zaznaczona synchronizacje notatek. W notatkach musisz recznie przeniesc ( copy/paste ) wszystkie notatki z 'W moim iPhone' do 'Konto Gmail'. //T

#6 Sniper10000

Sniper10000
  • 33 postów

Napisano 17 października 2010 - 00:47

Pomyśl jeszcze o innym rozwiązaniu. W App Store jest aplikacja gNotes, która pozwala na w pełni automatyczną synchronizację notatek z kontem Google Notebook. Wystarczy, że wpiszesz notatkę w iPhonie za pośrednictwem tego programu i natychmiast pojawia się w notatkach Google. I odwrotnie - jeśli wpiszesz ją w komputerze, po uruchomieniu gNotes będziesz miał ją w iPhonie. Aplikacja synchronizuje się automatycznie przy uruchomieniu i za każdym razem gdy zapiszesz jakąś notatkę. Polecam, świetnie się sprawdza.

#7 dao

dao
  • 348 postów
  • SkądwAmA

Napisano 19 października 2010 - 21:17

nie mogę tego gNotes znaleźć, i pytanie czy pozwoli mi to przenieść już istniejące notatki, mam ich sporo i nawet metoda wytnij wklej jest bardzo czasochłonna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych