Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xmarks - co zamiast tego?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 12 października 2010 - 16:51

Z tego co obserwuję na forum jest pewna grupa użytkowników Xmarks. W związku z informacjami o planowanym wyłączeniu serwisu - co planujecie zrobić jeśli to faktycznie nastąpi? Dopiero co się na dobre przyzwyczaiłem do Xmarks a tu taka wiadomość... :/ Delicious jakoś nie do końca mi odpowiada, głównie przez brak sensownych wtyczek do przeglądarek (te które są działają bardzo różnie pod różnymi przeglądarkami) oraz brak folderów (tagi to nie to co mi pasuje w przypadku zakładek). Aha, pod OSX używam Safari a pod Windows Chrome i między tymi przeglądarkami chciałbym synchronizować zakładki. Nie chcę się przesiadać na Chrome pod Mac OS :( BTW - czy MobileMe synchronizuje zakładki Safari dla Mac i Safari dla Windows? Jakieś pomysły co zamiast Xmarks? :(

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 12 października 2010 - 16:51

MobileMe synchronizuje zakładki Safari między OSX i Windows. Co do zamiennika - sam szukam.

#3 kraxz

kraxz
  • 341 postów
  • SkądPrudnik, Poland

Napisano 12 października 2010 - 18:31

Moze Delicious

#4 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:36

Tak, znam ale jak pisałem wyżej jakoś mi to nie pasuje. Rozszerzenia chociażby do Chrome dają tylko możliwość dodawania zakładek do Delicious, a z poziomu przeglądarki dziwnie to wygląda... W każdym razie to nie to. Gdyby Safari pod Windows było trochę bardziej dopracowane pomyślałbym poważniej nad Mobile Me ale na ten moment szukam czegoś innego.

#5 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:49

Gdyby chodziło tylko o OS X to pewnie wystarczyło by to: fruux - Just Sync, No-frills!

#6 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 12 października 2010 - 19:51

Czy to czasami nie ma być tak, że on będzie dalej tylko płatny 10$ na rok ???

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:53

Fajnie ale te serwisy jak Xmarks itp, synchronizują chyba tylko bookmarki? Haseł już nie? No to akurat dla mnie przydatność zerowa dlatego używam na Win jak i na OSX tylko Firefoxa + Firefox Sync.

#8 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 12 października 2010 - 19:55

Czy to czasami nie ma być tak, że on będzie dalej tylko płatny 10$ na rok ???

Fruux? A nawet nie wiem... używałem do synchronizacji między MB i iMadłem i działało zacnie. Obecnie mam tylko iMadło więc nie śledziłem rozwoju i nie wiem co ma się zmienić :]

#9 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 12 października 2010 - 20:29

Fruux używam do synchronizacji MacBooka i iMaca (kontakty, kalendarze, zakładki Safari). Potrzebuję czegoś do synchronizacji Chrome/Windows i Safari/OSX. Kolega miał na myśli konta premium w Xmarks a nie Fruux, ale nie wiadomo czy je w ogóle wprowadzą. Xmarks też zapamiętuje hasła, ale nie ze wszystkich przeglądarek. Z Firefoxa i Chrome tak.

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 12 października 2010 - 22:14

Z Chrome dla OSX? One są trzymane w Keychainie, to dziwne, że w Chromie działałoby, a w Safari nie. Fx ma bodajże swoją własną bazę haseł.

#11 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 13 października 2010 - 07:46

Nie nie, chodziło mi o Chrome i Firefoxa dla Windows, nie napisałem dokładnie. Pod OSX mało korzystam z innych przeglądarek więc nawet nie wiem ale w Safari dla OSX na pewno haseł nie synchronizuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych