Witajcie.
Planuję zakupić maka mini(to, jakiego dokładnie wybrać staram się dowiedzieć w innym wątku) natomiast ten zakładam, aby dowiedzieć się coś innego. Najnowszy mac mini (świetny sprzęt, ale za drogi dla mnie...) ma wyjście hdmi, więc tu nie ma problemu z podłączeniem do telewizora. Jak sprawa wygląda w starszych miniakach? Czy istnieje fizycznie możliwość podłączenia do złącza hdmi starszych maków? (tzn. czy istnieje odpowiednia przejściówka) jesli nie, to jakie wejście powinien mieć telewizor(oprócz hdmi) aby podłączyć miniaka?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

mac mini a podłączenie do telewizora
Started by
krzyzak
, 12 Oct 2010 14:26
6 replies to this topic
Posted 12 October 2010 - 14:26
Posted 12 October 2010 - 14:31
przejsciowka z miniDVI na HDMI i jazda
Posted 12 October 2010 - 14:33
a jak to potem wygląda jak chodzi o jakość? czy mogę liczyć na to, że na powiedzmy 32" telewizorze będę mógł śmiało oglądać wszystko bez obaw o to, że jakość będzie fatalna?
Posted 12 October 2010 - 14:35
powiem tak nawet jak podłączałem starego i-maca z miniVGA do LCD Sharpa to jakość była bardzo bardzo dobra, żadnych problemow z nieostroscia czy z opóźnieniami obrazu nie dało sie zauważyć, w sumie dalej działa to bez zarzutu, także uważam że na świezszym miniaku też nie będzie żadnych problemow
Posted 12 October 2010 - 14:40
super, dzięki za odpowiedź

Posted 12 October 2010 - 14:50
osobiscie uzywam: mac mini (c2d 2.0), poprzez przejsciowke mini display port -> hdmi mam podpiete 37cali full hd, glosniki logitech z5500 digital po optyku. i powiem krotko: w du...ie mam blureje, hd dvd i inne hd plejery
polecam sobie jeszcze xbmc zainstalowaci jest bajka

Posted 12 October 2010 - 15:01
Zgadzam z przedmówcą - mini jako centrum mediów sprawdza się wyśmienicie
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users