Norton Ghost for Mac
Napisano 15 lutego 2007 - 21:27
czy istnieje odpowiednik Norton Ghost na Maca'a
Oczywiście znam programy jak CarbonCopyCloner, SuperDuper jednak chodzi mi o program, który będzie miał funkcję możliwości zrzucania obrazu systemu na plytke DVD i możliwoś ć odzyskania obrazu systemu z niej. (taką*funkcję mam Ghost for Win)
Napisano 15 lutego 2007 - 22:59
Witam,
czy istnieje odpowiednik Norton Ghost na Maca'a
Oczywiście znam programy jak CarbonCopyCloner, SuperDuper jednak chodzi mi o program, który będzie miał funkcję możliwości zrzucania obrazu systemu na plytke DVD i możliwoś ć odzyskania obrazu systemu z niej. (taką*funkcję mam Ghost for Win)
Nigdy to Ci się nie przyda - Mac OSX to nie Windows.
PS.
Ja używam Backup z pakieciku softu dołączonego do dotMaka (archiwizuje tylko teczkę domową bo po co więcej?)
PS2
2 systemu "zapasowego" też nie trzeba na Makach ;-)
Za tę przewidywalność pracy kocham Maki... ;-)
pozdr.
Napisano 15 lutego 2007 - 23:08
Napisano 15 lutego 2007 - 23:11

Napisano 15 lutego 2007 - 23:16
Widać, że nie znasz Norto Ghost. Czy ktoś*mówił, że na jednej płycie obrazy sie nagrywa?? Jak miałem Amigę to nie znaczyło, że gra była na jednej płycie, mogła być*ich masa dyskietek dla jednej gryCały system ci się mieści na jednej płytce DVD? Gratuluję gospodarności

Po prostu mam kaprycho nagrać na płyty DVD i nic więcej. Jest takie rozwiązanie w PC i szukam takiego na Mac'a
Nigdy to Ci się nie przyda - Mac OSX to nie Windows.
PS.
Ja używam Backup z pakieciku softu dołączonego do dotMaka (archiwizuje tylko teczkę domową bo po co więcej?)
PS2
2 systemu "zapasowego" też nie trzeba na Makach ;-)
Za tę przewidywalność pracy kocham Maki... ;-)
pozdr.
a ja sie nie do końca zgodzę. Po jakiś 2 tygodniach od momentu gdy kupiłem nowe maczydło = świeży system, dock przestał poprawnie działać. Na nic się zdało usówanie plików odpowaiadających za działanie docka. I też myślałem o jakimś ustrojstwie które zobiło by mi backup włączenie ze wszystkimi ustawieniami bo niestety musiałem stworzyć nowe konto użytkownika, przekopiować wszystkie dane i od początku wszystko ustawiać - to jest niestety strata czasu.

Napisano 15 lutego 2007 - 23:24

Napisano 15 lutego 2007 - 23:40
Widać, że nie znasz Norto Ghost. Czy ktoś*mówił, że na jednej płycie obrazy sie nagrywa?? Jak miałem Amigę to nie znaczyło, że gra była na jednej płycie, mogła być*ich masa dyskietek dla jednej gry
Po prostu mam kaprycho nagrać na płyty DVD i nic więcej. Jest takie rozwiązanie w PC i szukam takiego na Mac'a
Znam Nortona od czasu jego powstania

Dyskoteki z C64 i Amigi też znam. Dlatego założyłem że chcesz zrobić jedną płytkę z backupem.
Moim skromnym zdaniem zewnętrzny HDD jest znacznie wygodniejszy. A na pewno szybszy niż wypalanie kilku płytek DVD. Ewentualnie można jeszcze rozważyć jakiś streamer.
p.s.
Tak na upartego to Ty mówiłeś o płytce a nie o płytkachktóry będzie miał funkcję możliwości zrzucania obrazu systemu na plytke DVD

Napisano 15 lutego 2007 - 23:47

Napisano 21 lutego 2007 - 21:27

[url]http://www.emcinsignia.com/products/smb/retroformac/[/url]
z adminowym

Piotras
- malowany lubi to
Napisano 21 lutego 2007 - 21:41

Napisano 13 kwietnia 2007 - 10:31
Witam.
...a ja znalazłem coś takiego.
[url]http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/13260[/url]
Pozdr!

Napisano 13 kwietnia 2007 - 10:47

Napisano 13 kwietnia 2007 - 12:11
http://www.sysresccd.org
Istnieje wersja dla procesorów x86 oraz PPC.
Gość_brodek_*
Napisano 13 kwietnia 2007 - 15:17

Napisano 13 kwietnia 2007 - 15:54
a ja sie nie do końca zgodzę. Po jakiś 2 tygodniach od momentu gdy kupiłem nowe maczydło = świeży system, dock przestał poprawnie działać. Na nic się zdało usówanie plików odpowaiadających za działanie docka. I też myślałem o jakimś ustrojstwie które zobiło by mi backup włączenie ze wszystkimi ustawieniami bo niestety musiałem stworzyć nowe konto użytkownika, przekopiować wszystkie dane i od początku wszystko ustawiać - to jest niestety strata czasu.
Nie prościej było zrobić reinstalację systemu z zachowaniem ustawień i na 20 minut zostawić komputer żeby sam zrobił co trzeba?
W temacie - przypuszczam że ciężko będzie znaleźć taki soft w przypadku OS X - za małe jest na to zapotrzebowanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych