Jak zgrać notatki do komputera
Napisano 11 października 2010 - 20:15
Napisano 11 października 2010 - 20:23
Napisano 11 października 2010 - 20:28

Napisano 11 października 2010 - 21:03
Save iPhone Notes to a Gmail Account Tu jako tako jak dla mnie
iPhoneNotes – synchronizacja notatek | Blog - iPod, iPad, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 - informacje ... Tu wymagany JB, tyle znalazłem u Wujka Google, tobie tez radze poszukac tam najpierw bo bylo mase takich tematów
Napisano 11 października 2010 - 21:36
Napisano 21 października 2010 - 16:28
Napisano 22 października 2010 - 09:23
Napisano 22 października 2010 - 09:34
Napisano 22 października 2010 - 09:36
A skad Ty wiesz, czy autor pytania ma w swoim komputerze Outlooka, zeby sobie te notatki z nim wlasnie synchronizowac?A nie najprosciej zaznaczyc ptaszka w iTunes, ze ma synchronizowac notatki z Outlookiem? Czy ktos czyta instrukcje obslugi? Czy w ogole ktos ma pojecie co umie komputer i programy, ktore sie ma ?
Podbijam pytanie. Tez chetnie zrobilbym (a nawet robil regularnie) kopie swoich notatek z iPhone'a. Synchronizacja z google jest upierdliwa (przynajmniej za pierwszym razem), w zwiazku z tym, ze w iPhonie notatki mam wpisane jako "iphonowe". Zeby je teraz przeniesc do konta google, musialbym po prostu wszystkie kopiowac i wklejac do nowych, tworzonych w zakresie tego konta. Delikatnie mowiac -- nie usmiecha mi sie takie reczne przenoszenie. Zna ktos w miare automatyczny sposob?
Napisano 22 października 2010 - 09:52
A skad Ty wiesz, czy autor pytania ma w swoim komputerze Outlooka, zeby sobie te notatki z nim wlasnie synchronizowac?
Podbijam pytanie. Tez chetnie zrobilbym (a nawet robil regularnie) kopie swoich notatek z iPhone'a. Synchronizacja z google jest upierdliwa (przynajmniej za pierwszym razem), w zwiazku z tym, ze w iPhonie notatki mam wpisane jako "iphonowe". Zeby je teraz przeniesc do konta google, musialbym po prostu wszystkie kopiowac i wklejac do nowych, tworzonych w zakresie tego konta. Delikatnie mowiac -- nie usmiecha mi sie takie reczne przenoszenie. Zna ktos w miare automatyczny sposob?
Obawiam się, że poza Outlook'iem ( :-) ) i googlem nic nie znajdziesz. Przechodziłem przez to niedawno - oczywiście użyłem GMaila. Niestety musisz przebrnąć przez przeniesienie wszystkiego z notek lokalnych do Gmailowych. Ale robisz to tylko raz...
//T
Napisano 22 października 2010 - 12:30

Napisano 22 października 2010 - 13:15
Napisano 22 października 2010 - 14:18
Awsome Note - płatny
A pisałem, że darmowy?

Rozwiń proszę temat Google Docs. Synchronizacja z GMail'em działa na zasadzie wysyłania notatek do konta pocztowego i oznaczania ich tagiem 'notes'. W jaki sposób synchronizujesz z Google Docs ?????
Awesome Note tworzy na koncie Google Docs folder "Awesome Note" a w nim kolejne podfoldery odpowiadające wybranym kategoriom notatek lub zadań, np. My Idea, Study, Shopping, To-do List, Work itp. Gotowe notatki lądują w wybranych kategoriach. Można je z poziomu Google Docs zapisać do pliku txt, pdf, rtf, word, itp.
Napisano 22 października 2010 - 14:27
Napisano 22 października 2010 - 14:49
Czyli bezpośrednio z Google Docs - tak jak myślałem - się nie da. Szkoda.
//T
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Rozmawiamy o programie do notatek i Awesome Note robi to bezpośrednio z Google Docs. A jeśli chcesz program, który obsługuje dokumenty Google, to takie też są, ale to już inny temat.
Napisano 22 października 2010 - 15:29
Napisano 23 października 2010 - 20:24
Napisano 23 października 2010 - 21:45
Problem w tym, że gmail nie obsługuje notatek z katalogu iphone a wszystkie właśnie w tym mam, nowe oczywiście mogę zapisywać w gmail ale stare już nie
ale stare możesz przenieść. Wiesz co to copy/paste ?
//T
Napisano 23 października 2010 - 23:54
ale stare możesz przenieść. Wiesz co to copy/paste ?
//T
Nie po to zaczynałem cały wątek żeby wykonywać wytnij wklej osiemdziesiąt razy. Wiesz co to myślenie ?
Napisano 24 października 2010 - 12:38
Nie po to zaczynałem cały wątek żeby wykonywać wytnij wklej osiemdziesiąt razy. Wiesz co to myślenie ?
Ja wiem co to myślenie i przeniosłem - Ty też wiesz i tego nie zrobiłeś. Przy dużej ilości notatek proponuje zmodyfikować 'notes.sqlite'. To prościutka baza sqlite - wystarczy modyfikacja jednego rekordu (ZSTORE) w każdej notce. W sieci jest kupa narzędzi do grzebania w bazach. Jesteś myślący - dasz sobie rade.
//T
Napisano 24 października 2010 - 12:43
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych