Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Reklamacja z powodu słabej baterii?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Krzako

Krzako
  • 17 posts

Posted 11 October 2010 - 16:06

Witam,
wczoraj kupiłem 3gsa (ma 9 miesięcy), dzisiaj go pierwszy raz używałem. Niestety bateria trzyma mi bardzo krótko. Krócej niż na 2g. Przeczytałem gdzieś, że można reklamować z powodu zużytej baterii, ale chcę to potwierdzić zanim wyślę na gwarancję. Oprócz tego ma parę pęknięć w klasycznych miejscach. Czy jest szansa, że wymienią mi na nowego ? czy tam "nowego"?

[MOD]Nazwa tematu poprawiona. ;)
Zabrakło prefiksu dla wybranego modelu [?G].
[URL="http://myapple.pl/iphone-pytania-i-problemy/announcement-b-font-color-red-zasady-tworzenia-tematow-regulamin-font-b.html"]ZASADY TWORZENIA TEMATÓW - REGULAMIN[/URL][/MOD]

#2 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 11 October 2010 - 18:02

Myślę, że same pęknięcia wywołają to, że dostaniesz nowego iPhona.

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 11 October 2010 - 18:31

Pojecie tzrymania na baterii to pojecie bardzo wzgledne, i ma tez na to wplyw jakosc 3G (czego nie miales w starym iPhone) zainstalowane aplickacje (po JB na przyklad)... Jezeli iPhone ma 9 mies. to problemow z bateria nie powinien miec.

#4 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 11 October 2010 - 21:53

Może napisz ile Ci trzyma bo telefony tej marki nie szczycą się nielimitowanym zużyciem bateri. 2 Dni do ogromny sukces jeśli z niego korzystasz a nie leży w kieszeni.

#5 hybryda

hybryda
  • 85 posts

Posted 11 October 2010 - 22:23

mialem ten sam problem .mieszkam w Uk. kupilem iphona z applestore i co roku reklamuje baterie i co roku dostaje nowke iphona,a co za tym idzie nowa gwarancje. zrobilem juz tak 3 razy.

#6 Krzako

Krzako
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 10:00

Odłączyłem od ładowania o godzinie 8. Rano z 40 min iPod. Potem z 2h grania, trochę chodzenia po necie po wifi, ale 3G było tez włączone. Potem 30 minut iPod. Jak wróciłem do domu (godz 13.30) miałem poniżej 20%.

#7 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 12 October 2010 - 10:47

Coś normalnego. - zależy jakie gry - zależy jak słuchałeś - zależy ile siedziałeś na Wi-Fi

#8 Krzako

Krzako
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 11:35

Nie były to wymagające gry. Może przez chwilke Real racing, a tak to gry 2d. Po necie dużo nie chodziłem. Trochę forum i plan lekcji miedzy przerwami (łącznie z 20 minut).

#9 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 12 October 2010 - 11:38

No to jeśli uważasz, że rzeczywiście jest coś nie tak, to zaryzykuj i reklamuj.

#10 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 12 October 2010 - 11:43

moi zdaniem telefon "zachowuje się" normalnie, wifi a w szczególności gry ciągna baterię. wyłącz 3g, wyłączaj wifi gdy nie korzystasz, zmniejsz podświetlenie ekranu.

#11 abovePL

abovePL
  • 2385 posts
  • SkądJaworzno, Poland

Posted 12 October 2010 - 13:41

Granie bite 2h to gwóźdź do trumny. Telefon pada po 1,5 h grania w GTA, NOVA, PRINCE OF PERSIA czy ZOMBIE INFECTION. 2D czy 3D bez znaczenia tak czy siak bierze. 3G internet to samo. Może przeinstaluj softa na 4.1 może pomóc.

#12 Krzako

Krzako
  • 17 posts

Posted 12 October 2010 - 15:04

Mam 4.1, trochę mnie to załamuje, bo nie ukrywam lubię grać. Ale dzisiaj już jest lepiej. Wylaczylem 3G i wlaczalem tylko jak mi było potrzebne. W szkole tylko wifi.

#13 conkerkh

conkerkh
  • 458 posts

Posted 13 October 2010 - 19:33

Mam 4.1, trochę mnie to załamuje, bo nie ukrywam lubię grać. Ale dzisiaj już jest lepiej. Wylaczylem 3G i wlaczalem tylko jak mi było potrzebne. W szkole tylko wifi.

no uslugi lokalizacji tez polecam wylaczyc bo w moj 3g ma identyczna wytrzymalosc jak twoj 3gs, przy takim uzytkowaniu z wlaczonym 3g i GPS

po wylaczeniu tego dociaga do konca dnia

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users