Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sprawdzenie ilości pozostałego transferu Orange Free

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 10 października 2010 - 16:40

Mam karte Orange Free kupiona na Allegro. 6 GB do wykorzystania przez 150 dni. Niestety przed przycieciem nie zarejestrowalem jej na stronie Orange...Czy mam jakas opcje na sprawdzenie ile transferu mi jeszcze zostalo? Nie mam iPhone 4, ktory tez dziala na microSIM i nie mam jailbreaka, zeby moc zainstalowac nowe SwirlyMMS pozwalajace slac i odbierac sms z iPada.

#2 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 10 października 2010 - 16:54

no to chyba nie masz żadnej możliwości...

#3 Zu-Kow

Zu-Kow
  • 137 postów
  • SkądŚwidnik

Napisano 10 października 2010 - 18:07

pozostaje Ci kupić lub dorobić adapter do karty

#4 iArek

iArek
  • 127 postów
  • Skądinąd

Napisano 10 października 2010 - 19:07

guzik prawa. Zakładasz darmowego MultiBoxa na orange.pl i korzystając z orange on-line na bierząco sprawdzasz ile masz kasy i ile danych pobrałes

#5 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 10 października 2010 - 19:19

guzik prawa. Zakładasz darmowego MultiBoxa na orange.pl i korzystając z orange on-line na bierząco sprawdzasz ile masz kasy i ile danych pobrałes

Dokladnie tak bym zrobil, gdyby nie fakt, ze aby zarejestrowac nowe konto na stronie Orange trzeba wpisac jednorazowy kod dostepu, ktory jest wysylany SMMs-em na numer jaki podasz w trakcie rejestracji. A ja tego SMS-a nie odbiore...

#6 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2010 - 19:27

Wsadz karte do jakiegos telefonu w ktorym karta jest zamykana nie wsowana, np moja nokia n95 dzilala z mikrosim.

#7 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 11 października 2010 - 18:24

Wsadz karte do jakiegos telefonu w ktorym karta jest zamykana nie wsowana, np moja nokia n95 dzilala z mikrosim.

I to ostatni rozwiazanie zalatwilo temat. Stara Nokia z szuflady na cos sie przydala. Topic do zamkniecia.

#8 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 12 października 2010 - 15:03

hehe dokładnie zrobiłem tak samo, najpierw powycinałem wszystko skonfigurowałem, a dopiero potem zacząłem się zastanawiać jak założę sobie konto na orangu :D, generalnie zrobiłem jak kolega :) pzdr. Łukasz

#9 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 października 2010 - 10:04

wejdź na stronke orange i zaloguj sie na swoje konto.. zazwyczaj sprzedawcy na allegro podają hasło na konto orange. tak możesz sprawdzić stan konta.. ilość pozostałego limitu.

#10 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 26 października 2010 - 11:06

wejdź na stronke orange i zaloguj sie na swoje konto.. zazwyczaj sprzedawcy na allegro podają hasło na konto orange.
tak możesz sprawdzić stan konta.. ilość pozostałego limitu.

Haslo do konta jest wielokrotnego uzytku, ale do dzialu Polaczenia, gdzie sprawdzasz ile wykorzystales transferu jest generowane jednorazowo i przesylane SMS-em na twoj numer. Czyli jesli masz karte juz zmniejszona do wymiarow microSIM, to zeby wpisac na stronie Orange to jednorazowe haslo z SMS-a musisz wyjac karte microSIM i wlozyc ja do jakiegos telefonu, ktory ja odczyta. Mnie w tym watku doradzono fony gdzie karte SIM wklada sie w slot i przyciska, uzylem starej Nokii i dzialalo.
No ale nie jest to rozwiazanie wygodne ani umozliwiajace sprawdzanie stanu konta co pare chwil.

#11 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 października 2010 - 11:22

W orange free przez ipada mozna sprawdzic ile zostalo ci transferu i stan konta, nie dowiesz sie szcegolow i bilingu bo na to potrzeba hasla z sms.

#12 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 26 października 2010 - 14:38

Haslo do konta jest wielokrotnego uzytku, ale do dzialu Polaczenia, gdzie sprawdzasz ile wykorzystales transferu jest generowane jednorazowo i przesylane SMS-em na twoj numer.

Dziwne, że iPad nie obsługuje SMSów, ciekawe czemu Apple nie uwzględniło tej funkcji...

Tym bardziej mnie to dziwi, że po włożeniu karty Orange Free po raz pierwszy wyskoczył mi wkrótce jakiś komunikat o tym, że właśnie wysłano... SMSa. :)

#13 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 27 października 2010 - 14:13

Dziwne, że iPad nie obsługuje SMSów, ciekawe czemu Apple nie uwzględniło tej funkcji...

Tym bardziej mnie to dziwi, że po włożeniu karty Orange Free po raz pierwszy wyskoczył mi wkrótce jakiś komunikat o tym, że właśnie wysłano... SMSa. :)

iPad obsluguje wysylke i odbior SMS i MMS. Warunkiem jest posiadanie po pierwsze jailbreaka, a po drugie instalacja platnego 12$ softu SwirlyMessage dostepnego w Cydii. Sam sie nad nim powaznie zastanawiam.

---------- Wpis dodano o 15:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:12 ----------

W orange free przez ipada mozna sprawdzic ile zostalo ci transferu i stan konta, nie dowiesz sie szcegolow i bilingu bo na to potrzeba hasla z sms.

Podaj gdzie dokladnie na stronie Orange lub w iPadzie jak piszesz, mozna sprawdzic pozostaly do wykorzystania transfer.

#14 MichAelis

MichAelis
  • 98 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 października 2010 - 14:56

www.orange.pl logujesz sie i tam jest dostepny transfer. Konkretnie klikasz dostepne srodki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych