Sprawdzenie ilości pozostałego transferu Orange Free
Napisano 10 października 2010 - 16:40
Napisano 10 października 2010 - 16:54
Napisano 10 października 2010 - 18:07
Napisano 10 października 2010 - 19:07
Napisano 10 października 2010 - 19:19
guzik prawa. Zakładasz darmowego MultiBoxa na orange.pl i korzystając z orange on-line na bierząco sprawdzasz ile masz kasy i ile danych pobrałes
Dokladnie tak bym zrobil, gdyby nie fakt, ze aby zarejestrowac nowe konto na stronie Orange trzeba wpisac jednorazowy kod dostepu, ktory jest wysylany SMMs-em na numer jaki podasz w trakcie rejestracji. A ja tego SMS-a nie odbiore...
Napisano 10 października 2010 - 19:27
Napisano 11 października 2010 - 18:24
Wsadz karte do jakiegos telefonu w ktorym karta jest zamykana nie wsowana, np moja nokia n95 dzilala z mikrosim.
I to ostatni rozwiazanie zalatwilo temat. Stara Nokia z szuflady na cos sie przydala. Topic do zamkniecia.
Napisano 12 października 2010 - 15:03

Napisano 13 października 2010 - 10:04
Napisano 26 października 2010 - 11:06
wejdź na stronke orange i zaloguj sie na swoje konto.. zazwyczaj sprzedawcy na allegro podają hasło na konto orange.
tak możesz sprawdzić stan konta.. ilość pozostałego limitu.
Haslo do konta jest wielokrotnego uzytku, ale do dzialu Polaczenia, gdzie sprawdzasz ile wykorzystales transferu jest generowane jednorazowo i przesylane SMS-em na twoj numer. Czyli jesli masz karte juz zmniejszona do wymiarow microSIM, to zeby wpisac na stronie Orange to jednorazowe haslo z SMS-a musisz wyjac karte microSIM i wlozyc ja do jakiegos telefonu, ktory ja odczyta. Mnie w tym watku doradzono fony gdzie karte SIM wklada sie w slot i przyciska, uzylem starej Nokii i dzialalo.
No ale nie jest to rozwiazanie wygodne ani umozliwiajace sprawdzanie stanu konta co pare chwil.
Napisano 26 października 2010 - 11:22
Napisano 26 października 2010 - 14:38
Haslo do konta jest wielokrotnego uzytku, ale do dzialu Polaczenia, gdzie sprawdzasz ile wykorzystales transferu jest generowane jednorazowo i przesylane SMS-em na twoj numer.
Dziwne, że iPad nie obsługuje SMSów, ciekawe czemu Apple nie uwzględniło tej funkcji...
Tym bardziej mnie to dziwi, że po włożeniu karty Orange Free po raz pierwszy wyskoczył mi wkrótce jakiś komunikat o tym, że właśnie wysłano... SMSa.

Napisano 27 października 2010 - 14:13
Dziwne, że iPad nie obsługuje SMSów, ciekawe czemu Apple nie uwzględniło tej funkcji...
Tym bardziej mnie to dziwi, że po włożeniu karty Orange Free po raz pierwszy wyskoczył mi wkrótce jakiś komunikat o tym, że właśnie wysłano... SMSa.
iPad obsluguje wysylke i odbior SMS i MMS. Warunkiem jest posiadanie po pierwsze jailbreaka, a po drugie instalacja platnego 12$ softu SwirlyMessage dostepnego w Cydii. Sam sie nad nim powaznie zastanawiam.
---------- Wpis dodano o 15:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:12 ----------
W orange free przez ipada mozna sprawdzic ile zostalo ci transferu i stan konta, nie dowiesz sie szcegolow i bilingu bo na to potrzeba hasla z sms.
Podaj gdzie dokladnie na stronie Orange lub w iPadzie jak piszesz, mozna sprawdzic pozostaly do wykorzystania transfer.
Napisano 27 października 2010 - 14:56
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych