Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 4.1 dostępny - limera1n

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
530 odpowiedzi w tym temacie

#76 olo_1102

olo_1102
  • 24 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:44

Ja 2 razy robiłem Jailbreaka Limera1nem, resetowałem go i ikonka limeraina się nie pojawiła, także czekam na ew. poprawki.

#77 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 09 października 2010 - 23:47

Na iPhone 4 też po instalacji Cydii musieliście zrobić restart żeby była na "pulpicie"?

#78 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 23:47

na BETA 3 , czekamy ;)

#79 papatka

papatka
  • 2 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:48

3gs z nowym bootroomem mam podobny problem nie pojawia się ikonka limera1n

#80 Ganek

Ganek
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 23:48

ipod touch 2g 4.1 MB nie ma ikonki limeraina... po restarcie też.

#81 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 09 października 2010 - 23:51

na BETA 3 , czekamy ;)

No niestety. Ciekawe jak długo będziemy czekać. Ja szczerze już pięć tygodni. Przed chwilą myślałem , że czas oczekiwanie właśnie się zakończył. No niestety czekamy na Beta 3.

#82 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:51

A ze Spiritem też były problemy, wystarczy poszukać tematów na forum.

Jeśli ktos byl na tyle rozgarniety by przeczytac, ze na Viscie i 7 sie ustawia tryb zgodnosci z Win95, to mu działało w każdym wypadku (oczywiście do momentu wypuszczenia iTunes 9.2, ale to nie dowód na problemy z programem).

dobrze piszesz... nie trzeba będzie czekać na JB w 4.2 - wyjdzie iOS 4.2 i za dzien bedzie JB :)

Ale tak od początku miało być - exploit SHAttered. Tylko że teraz sam MuscleNerd zastanawia sie, czy exploit którego użył Hotz nie pomoże Apple zablokować dziury w 4.2 i po jailbreaku. Być może dopiero w listopadzie okaże się, jak głupio zachował się geohot (choć mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie).
Widać potrzebne mu były na szybko $.

#83 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 23:52

Ehh , czekać do rana ? czy może iść spać ? bo juz sam nie wiem ...

#84 Krisoo

Krisoo
  • 57 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:53

Wszystko dziala na IP 3GS z nowym bootromem, na IP 4 i na iPadzie. Mam tylko jedno pytanie czy komus udalo sie usunac po instalacji Cydii ikone limera1n?? A jezeli tak to w jaki sposob??

#85 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 23:55

Ciekawe od czego zależy działanie na iP 3GS z nowym bootromem , ja już 2 razy resotre zrobiłem, ze 5 razy JB limera1n i nadal nie ma ikonik limera1n'u.:/

#86 blazgi

blazgi
  • 31 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:55

Na iPhone 4 też po instalacji Cydii musieliście zrobić restart żeby była na "pulpicie"?

Tak, ja tez musiałem, zrobić restart.
Działa komuś BiteSMS na 4.1??

#87 OjciecModerator

OjciecModerator
  • 93 postów
  • Skądz przeciwnej.

Napisano 09 października 2010 - 23:56

Ciekawe od czego zależy działanie na iP 3GS z nowym bootromem , ja już 2 razy resotre zrobiłem, ze 5 razy JB limera1n i nadal nie ma ikonik limera1n'u.:/

Pewnie niedługo się dowiemy.

#88 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 października 2010 - 23:57

Mógł Geohot jutro wydać , na przykład godzine przez premierą Greenpois0n tego JB , ale żeby był dopracowany, i dobrze działał , a nie takie coś jak u niektórych na 3GS'ie jest :/

#89 Ganek

Ganek
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 23:58

na 2g też nie chodzi ;]

#90 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:58

Mam pytanie. Czy jak wgram teraz nowy soft i zrobie JB to po JB będęmiał wszystkie programy kt. miałem przed JB? chodzi mi o te z Cydii. Trochę mi się nie chcę od nowa ich szukać...

#91 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 09 października 2010 - 23:59

Ehh , czekać do rana ? czy może iść spać ? bo juz sam nie wiem ...

Nie sadze, by geohot cokolwiek teraz poprawiał. Nie chce mu sie, jest u niego w New Jersey teraz sobotni wieczór, poczeka sobie na ruch Devteamu, w miedzyczasie wyłączając kompa, z obawy przed wściekłością MuscleNerda. A kaska leci...

#92 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2010 - 00:01

Taka wogóle jest krytyka wobec Geohota na Twitterze że szkoda gadać, ale nie dziwie im się , bo oni się napracowali , a ona kaskę sobie zbiera.

#93 Krisoo

Krisoo
  • 57 postów

Napisano 10 października 2010 - 00:02

Mam pytanie. Czy jak wgram teraz nowy soft i zrobie JB to po JB będęmiał wszystkie programy kt. miałem przed JB? chodzi mi o te z Cydii. Trochę mi się nie chcę od nowa ich szukać...

Sciagnij sobie z Cydii APTBACKUP kliknij w backup, zrob archiwizacje w iTunes, pozniej zainstaluj nowy soft, zrob limera1n przywroc kopie z iTunes, z Cydii zainstaluj APTBACKUP i daj restore bedziesz mial wszystko co miales z Cydii.

W temacie:
"Taka wogóle jest krytyka wobec Geohota na Twitterze że szkoda gadać, ale nie dziwie im się , bo oni się napracowali , a ona kaskę sobie zbiera."

Chcielismy JB i go mamy. Zawsze kto pierwszy ten lepszy. Tak to dziala !

#94 trombala94

trombala94
  • 101 postów

Napisano 10 października 2010 - 00:04

Dzięki Krisoo

#95 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 10 października 2010 - 00:07

To jest prosty przykład na to, że nikomu się nie dogodzi. Wszyscy czekali na JB i płakali kiedy bęęęędzie. Jest oraz działa, ale teraz ludziom nie podoba się kto i jak go zrobił. Parodia. iPhone 4 wszystko lata. Pięknie.

#96 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2010 - 00:08

@Adamch: Może geohot nie najlepiej zrobił, ale skończ już takie wpisy. One są po prostu poniżej poziomu. Oskarżasz kogoś o nie wiadomo co. Jesteś przeciwnikiem geohota, bo grupka ludzi napisała tak na Twitterze, a sam pewnie korzystałeś z blackra1n albo blacksn0w. Przypomina to mi pewne radio i ich "gorących zwolenników"... Popatrz na nieco subiektywnie, a nie stronniczo. "Chronic Dev Team" i greenpoison to jakiś żart. Dev Team naprawdę może się pochwalić osiągnięciami. Zajmują się jailbreakiem od czasów iPhone'a 2G, a "Chronic Dev Team" to tylko przechwałki czego to oni nie robią i greenpoison, który kiedyś się pojawił (obeznane osoby mogą pamiętać) i jedyne co zawierał to wirusy i trojany. Aha, comex należy do Dev Teamu nie do "Chronic Dev Team", bo odnoszę wrażenie że część osób łączy go z "Chronic" Tak więc, dla mnie cały ten "Chronic Dev Team" to naprawdę nędzna podróbka oryginalnego Dev Teamu... Mogliby być chociaż na tyle oryginalni i wymyślić własną nazwę, zamiast naśladować innych. I nie, nic mnie nie przekona do nich. Piszą tylko ładne opowiastki na Twitterze, a ludzie to niestety łykają. Nawet nie mają własnej strony, tylko Twittera. To świadczy o tym, że to mogą być ludzie robiący sobie niezłe "jaja" ze wszystkich. Kto umieszcza jakieś nędzne czaszki w logo? Dodam też, że filmiki na YouTube z iPodem touch oraz Apple TV, które zostały złamane dzięki exploitowi SHAtter dodał MuscleNerd. Oczywiście z Dev Teamu. Podsumowując: Moim zdaniem geohot niczego nikomu nie ukradł, użył tylko to co zrobił comex do JailbreakMe, na co zresztą ten już wydał zgodę. Resztę zrobił faktycznie sam przez te 6 miesięcy. A błędy tuż po wydaniu JB zawsze się pojawiały, pojawiają i będą pojawiały. To jest nieuniknione i nie jest to powodem do oskarżania geohota. Na razie limera1n działa od jakiś 2-3 godzin. blackra1n miało 3 wersje. Nie ma rzeczy idealnej. Naprawdę trochę cierpliwości wystarczy.

#97 Liberty

Liberty
  • 804 postów
  • Skądjesteś mała ?

Napisano 10 października 2010 - 00:12

@michasz Masz w pełni rację. Koniec pier......

#98 Krisoo

Krisoo
  • 57 postów

Napisano 10 października 2010 - 00:20

Czy komus udalo sie odinstalowac limera1n po instalacji cydii?? Nie mam jakos szczescia i tylko po instalacji z cydii cydelete udalo mi sie usunac ale powinno dac sie normalnie... Tylko jak???

#99 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 października 2010 - 00:21

Przeczytałem wszystkie posty, trochę usunąłem bo niezły spam się zrobił i dochodzę do wniosku, że ostatni post michasza trafia w sedno.

Następne wpisy odbiegające od tematu oraz cytowane podziękowania są niemile widziane i mogą zakończyć się ostrzeżeniem.

Pozdrawiam

#100 Raziell

Raziell
  • 54 postów

Napisano 10 października 2010 - 00:21

Moim zdaniem chłopak ma jaja - a do tego jest bardzo dobrym hakerem, a jeżeli ktoś jest w czymś naprawde dobry to może mieć wszystko w d... To jest życie wyścig szczurów i ja dla gościa mam szacun. A najmniej interesuje mnie co on z tego ma lub co ktoś mógł stracić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych