Czytałem wiele tematów na MyApple i...
usiadłem , pobawiełm sie i mam.
Dla zainteresowanych podam jak zgrac filmy z BluRay do pliku wyjsciowego ok. 40GB plus podam jak zamienic to ustrojstwo do h.264 z plikiem wyjsciowym o wielkosci około 3.5 GB
Pisze o tym w tym temacie bo wielu pyta .
Teraz dla zainteresowanych opisze co, krok po kroku.
1.Oczywiscie musimy posiadać BluRay i film na BluRay.
2.Obowiazkowo Mac BluRay Ripper Pro
3.Ustawiamy gdzie docelowo ma zostac "zripowany" film / dokumenty, pulpit /.Film zgra sie do jednego pliku wraz ze wszystkimi "śmieciami".
3.Po zakonczeniu "ripowania" wchodzimy do folderu utworzonym przez Mc BluRay Ripper Pro i...BDMV>STREAM.
4.Film znajduje sie zapisany w pliku 00000.m2ts.
Powyzszy plik mozemy odtwarzacz mn. VLC.
Jesli chcemy zmienic wielkosc pliku najłatwiej uzyc do tego HandBrake.
Wazne aby ustawic plik wyjsciowy tak, by pozostało natywnie 1920x1080.
1.Z listwy Toggle Presets wybieramy Regular>High Profile
Nastepnie wchodzimy w ikonke Picture Settings i ustawiamy rozdzielczosc dla nas najbardziej interesującą / najlepiej natywne 1920x1080/
2.Wybieramy sobie jakosc poprzez ustawienie jakosci na pasku procentowego ustawiania jakosci albo docelowej wielkosci lub...średniej transmisji danych w kbps.
3.Ustawiamy w zakładce audio interesujący dla nas jezyk a w w zakładce Subtitles napisy.
Na koniec rada...o ile ripowanie BluRay trwa w miare krótko , o tyle na Mac Pro 2x2.26 12GB ... obróbka filmu do h.264/mp4 trwa 7,5 godziny.
Tak wiec niech cierpliwosc bedzie z Wami i mocny sprzet pod reką...ja zgrałem w ten sposób z ciekawości 5 tytułów...wysiadłem.
Pozdrawiam wszystkich.

Dla zainteresownych zgrywaniem z BluRay
Rozpoczęty przez
ar3kb
, 09 paź 2010 17:09
1 odpowiedź w tym temacie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych