Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail - nie widać załącznika w mailu a w iP widać

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 09 października 2010 - 12:44

Witam, Moja Żonka ma następujący problem w MB (SL 10.6.4) z wiadomością, którą otrzymuje codziennie od jednego nadawcy z załącznikiem PDF, którego nie widać. Odbierając maila w iP4 załącznik jest widoczny i bez problemu się otwiera. Próbowałem w MB przekazać dalej wiadomość ale też była bez załącznika. Co może być przyczyną tego zjawiska?

#2 janhalb

janhalb
  • 951 postów

Napisano 09 października 2010 - 15:54

A może poczta w MB ma jakiś filtr ustawiony na niewpuszczanie załączników o określonych danych?

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 377 postów

Napisano 10 października 2010 - 14:54

Re: up. Sam Mail.app chyba nie oferuje takiej funkcjonalności, no i nie jest to też po stronie serwera poczty, skoro działa na iPhone ;-)

#4 radkowski

radkowski
  • 146 postów
  • SkądPRA

Napisano 12 października 2010 - 21:26

Sprawdziłem dokładnie wszystko i sprawa wygląda tak, że załącznik, którego nie widać w wiadomości można zapisać w chodząc w "plik" i wybierając "zachowaj załączniki". Co jest grane?

#5 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 20 lutego 2012 - 21:13

Podepnę się do tematu. Mam właśnie taką sytuację. Mam konto w gmail. Do tej pory nie było problemu z załącznikami. Jak dostaje od kogoś maila z załącznikiem to nie widzę go Mail (w iP jest ok). Jak ktoś mi prześle dalej jego wiadomość => wtedy jest ok... Zaczęło się to niedawno. Czy są jakieś ustawienia, w których można to zmodyfikować? Bardzo proszę o info. Dzięki

#6 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 lutego 2012 - 21:15

Nie odświeża się wątków starszych niż pół roku także i tak poleci do kosza....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych