Nagrałem film na płycie DVD RW i w odtwarzaczu normalnie mogę to oglądać ale jak włożę do maca to napęd nie widzi tej płyty a sam ją nagrał. Może macie jakiś pomysł poza tym co jest w opisie, że płyta mogła być już zbyt wiele razy zapisana. To już druga taka płyta i nie sądzę aby równą ilość razy nagrywał obie.

Problem z płyta DVD RW
Started by
Bruno
, 08 Oct 2010 21:24
2 replies to this topic
Posted 08 October 2010 - 21:24
Posted 08 October 2010 - 21:57
Miałem taki sam problem z nową płytą +RW - więc według mnie główna wina leży po stronie płyty ale i trochę po stronie wybrednego napędu Apple. W moim przypadku sprawdzałem jeszcze tę płytę na napędzie zewnętrznym i nawet na PC sąsiada - płyta w dalszym ciągu nie była widoczna (!) W każdym razie nie nagrywaj już na niej ważnych dla Ciebie danych.
P.S. Moja płytka to był wychwalany powszechnie Verbatim - obecnie bez zarzutu sprawują się u mnie płytki Sony i TDK.
Posted 08 October 2010 - 22:09
Chyba Mac stwierdził, że ta płyta jest nie dla niego. W PC nagrałem na nią film i bez problemu ją oglądam. Po włożeniu do maca znowu nie widzi tej płyty. Inną płytę DVD RW normalnie widzi i odtwarza ( jedna płyta EMTEC a druga TDK). No trudno nie wszystko musi mieć wyjaśnienie. Mam pod ręką PC więc dam radę. Może ktoś jeszcze ma podobne doświadczenia.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users