Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Naprawa dysku w ipod 160gb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 pitryca

pitryca
  • 4 postów

Napisano 08 października 2010 - 17:51

Witam Posiadam Ipod`a 6 generacji o pojemności dysku 160gb. Prawdopodobnie padł mi w nim bot dysku, ponieważ głowica nie może się ustawić i ciągle pracuje, a przy tym wyskakuje mi error po podłaczeniu do komputera (nie można przywrócić ustawień fabrycznych ipoda "ipod' wystąpił nieznany błąd (1418)) Zaczęło się od tego, że mojemu młodszemu bratu "upadł" na podłogę. Zawiesił się, więc czekałam, aż bateria się wyładuje. Po wyładowaniu podłączyłam go do komputera i włączył się w trybie awaryjnym (menu nie działa, pojawia się białe tło z napisem nie odłączaj) w itunes wyskakuje powrót do ustawień fabrycznych, dwa razy próbowałam, ale za każdym przy końcówce wgrywania nowego softu wyskakuje wspomniany wcześniej error. Było o nim wcześniej na forum i próbowałam to naprawic proponowanymi tam metodami, ale i to nic nie dało. Po objawach obstawiam, ze to właśnie bot mi padł. Gdyby to była 2,5 calówka, to bez problemu by mi kumpel naprawił, niestety nie jest. Szukam kogoś, kto mógłby go naprawić, ponieważ w Istore powiedzieli mi, ze ipodów się nie naprawia, tylko wymieia na nowe, a gwarancja skończyła mi się w lipcu, więc sami rozumiecie. :( Dlatego szukam kogoś, kto mógłby to naprawic, bo kolejne 1200zł wydane na nowego jakoś mnie nie kręci...

#2 Wojzar

Wojzar
  • 131 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 08 października 2010 - 18:22

Nie chcę Cię martwić, ale dysk na pewno jest do wymiany, nie jest to wina software tylko uszkodzenie mechaniczne dysku
czasem można je spotkać na Allegro. Co prawda 20 GB, ale zawsze coś http://allegro.pl/zo...1266076319.html

#3 pitryca

pitryca
  • 4 postów

Napisano 08 października 2010 - 18:52

Wiem, że to dysk, Jak już napisałam, zapewne padł w nim bot i szukam kogoś kto umiałby go naprawić, ponieważ to nie jest 2,5 calówka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych