Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Generator haseł - GenPass

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 14 lutego 2007 - 22:11

Witam,
przedstawić chciałbym fajny programik do generowania haseł :)
Przydał mi się On w 100 % przy tworzeniu kont userów z losowymi hasłami.
GenPass

Pozdrawiam

#2 robcel

robcel
  • 290 postów
  • SkądMA,PL

Napisano 14 lutego 2007 - 23:00

System Mac OS X ma wbudowany Asystem hasła, który pozwala na wygenerowanie haseł według: ręcznie, łatwe do zapamiętania, litery i cyfry, tylko liczby, losowe oraz zgodne z FIPS-181. Program jest dostępny podczas zakładania nowego konta w: Preferencje systemowe - Konta. Dostęp poprzez kliknięcie kluczyka obok wprowadzanego hasła dla nowego użytkownika. Dostęp do tego asystenta również w: Programy - Narzędzia - "Dostęp do pęku kluczy" ... Pozdrawiam
  • MacDada lubi to

#3 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 14 lutego 2007 - 23:09

U mnie była troche inna historia, migrowałem z Mac OS X Server PPC na wersję Intel Mac Pro. Przy migracji na nowy serwer i eksporcie użytkowników Workgroup manager nie przeniesione zostały hasła użytkowników, dlatego program ten pomógł mi. Musiałe od nowa tworzyć hasła dla użytkowników. Podkreślam, nie ma tam przycisku klucza. W każdym razie dziękuję za info i pozdrawiam :)

#4 robcel

robcel
  • 290 postów
  • SkądMA,PL

Napisano 14 lutego 2007 - 23:34

OK, może komuś, przy okazji, przyda się wiedzieć, jak to jest w Mac OS X. Rzeczywiście przy zakładaniu kont na Mac OS X Server w Workgroup Manager takiego przycisku nie ma. Pozdrawiam :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych