Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Notorycznie pobiera pieniądze z konta

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 DZWILU88

DZWILU88
  • 47 posts
  • SkądTYCHY

Posted 07 October 2010 - 18:01

Od pewnego czasu znika mi kasa z karty telefonicznej miałem wcześniej soft 4.0.1 teraz mam 4.1 i dalej to samo ciągle wcina mi kasę aż nie uzyska -0,37 gt. Dziś załadowałem na przykład kartę za 5 zł za więcej mi szkoda jak i tak mi to zeżre. I od razu stan konta się zaktualizował do 9 z hakiem, ale za parę minut było już 7 zł za parę godzin około 3 i teraz jest już niecała złotówka. Wszystkie aplikacje mam powyłączane nic nie działa w tle dodatkowo mam włączone wi-fi, żeby wyeliminować ewentualne dociąganie z neta.

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 October 2010 - 18:05

Zmień na nokię. Parę tematów na ten temat było, poszukaj.

#3 DZWILU88

DZWILU88
  • 47 posts
  • SkądTYCHY

Posted 07 October 2010 - 18:14

Żre mi kasę nawet jak go wyłącze

#4 armani

armani
  • 182 posts

Posted 07 October 2010 - 18:24

Wyłącz "dane sieci komórkowych" :) Mi pomogło, chodź oczywiscie musisz to włączyc jesli chcesz miec internet z karty sim (Jedno utrudnienie to ciagle mi wyskakuje ze nia ma połączenia jak wchodze w smsy, raz klikasz i znika)

#5 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 07 October 2010 - 18:31

Zainstaluj Bosspriews z cydi i tam wyłącz internet

#6 Carcade

Carcade
  • 12 posts

Posted 07 October 2010 - 18:33

A co operator na to ?? bo ja raczej z tej pozycji nikt nie będzie wiedział proste biling i patrzysz na czym kasa ucieka .... Proponuje tel do BOA

#7 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 07 October 2010 - 18:52

Ratunku.... Temat o iPhone'ach zżerających kasę był na tym forum poruszany już jakieś 7898798465768465 razy. Wyszukiwarka się kłania...

#8 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 07 October 2010 - 19:03

Żre mi kasę nawet jak go wyłącze

Wylaczony telefon zżera kase ? Wow! Wyjmij karte z telefonu i poloz ja jakies metr-dwadziescia (lub dalej) od telefonu. Bedzie OK.

//T
ROTFL :-)

#9 DZWILU88

DZWILU88
  • 47 posts
  • SkądTYCHY

Posted 07 October 2010 - 19:19

janhalb - był poruszany i chyba wszystkie czytałem ale mało który dotyczy softu 4.1. w google też szukałem . dyndas - a tak poza tym to wszystko w porządku? Jak będę potrzebował gustownego przycisku do papieru to się do ciebie zgłoszę. Dałem w APN hasło i użytkownika myślę że to pomoże, zatrzymało się na 0,3 gr i nie idzie dalej to jak na razie duży sukces. Tylko że to jest takie pudrowanie pryszcza, to ma działać bez żadnych kombinacji, a nie jakieś chocki klocki, splunąć 3 razy przez lewe ramię, obrócić się w prawo, dwa kroki do tyłu i zrobione !!!!!!!!!

#10 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 07 October 2010 - 19:27

dyndas - a tak poza tym to wszystko w porządku? Jak będę potrzebował gustownego przycisku do papieru to się do ciebie zgłoszę.

Ty piszesz ze wylaczony telefon zzera Ci kase i pytasz mnie czy ze mna wszystko w porzadku...

//T

#11 Amelka

Amelka
  • 38 posts

Posted 08 October 2010 - 19:47

Cóż, nie ma możliwości zżerania kasy, jeśli karta jest poza telefonem, no przynajmniej na zdrowy rozum... Ja mam iPhone 3G, kiedyś, już nie pamiętam w jakiej wersji oprogramowania zżerało mi niebotyczne sumy w krótkim czasie. Nie pomagało nic poza zablokowaniem u operatora wszystkich funkcji internetu, oczywiście poza Wi-Fi, bo do tego operator nic nie ma. Tylko tutaj są dwa minusy... nie masz dostępu do neta poza Wi-Fi i wiem, że w Erze jest taka opcja, a w Orange nie.

#12 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 October 2010 - 09:48

W Orange jak najbardziej jest taka opcja, mozna samemu sobie to nawet zrobic przez Orange Online.

#13 Amelka

Amelka
  • 38 posts

Posted 09 October 2010 - 16:56

OleYek, właśnie nie... Dlatego też nie przeszłam z Ery na Orange. Tzn. to było pół roku temu, ale nie było takiej możliwości.

#14 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 October 2010 - 17:27

OleYek, właśnie nie... Dlatego też nie przeszłam z Ery na Orange. Tzn. to było pół roku temu, ale nie było takiej możliwości.

Ja mam mozliwosc od zawsze a na pewno od wielu lat wylaczenia pakietowej transmisji danych w "uslugi" zarowno na abonamencie jak i na prepaidzie...

#15 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 10 October 2010 - 08:13

Potwierdzam, możliwość zablokowania w Orange pakietowej transmisji danych...w moim przypadku zostało to zrobione poprzez kontakt telefoniczny z Biurem Obsługi Klienta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users