Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad program do notatek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 maciek_master

maciek_master
  • 98 postów
  • SkądPrzemyśl, PL

Napisano 06 października 2010 - 23:29

Witam, Jaki polecacie program do robienia notatek z wykładów na studiach na iPada?

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2010 - 23:36

Evernote, dla mnie rewelacja do wszelkiego typu notatek, wszędzie masz dostęp gdzie jest net. Plus MOLESKINE.

#3 Wojtas01

Wojtas01
  • 187 postów
  • SkądTarnów

Napisano 07 października 2010 - 01:18

Ja poleciłbym aplikację na iPhona która mi świetnie zastępuje notatnik podstawowy. Aplikacja Awesome Note (+Todo). Pomimo iż nie ma natywnej wersji na iPada to mi wystarcza.

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 października 2010 - 13:04

Pages:) IMHO najlepszy

#5 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 14:16

Nie lepiej po prostu korzystać z iOS'owego Notes?

#6 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 października 2010 - 15:27

1. Evernote: - możliwość tagowania (np. każdy wykład innym tagiem) - synchronizacja PC / Phone / MAC / Web / iPad (w zasadzie wszędzie możesz edytować czy przeglądać swoje notatki) - można dodawać notatki głosowe czy zdjęcia (ja np. zamiast notować czasami robię zdjęcia slajdów) - za darmo (do 40 MB, ale przy txt to naprawdę sporo) - jak dla mnie bardzo dobra aplikacja na iPada oraz niezły interfejs web. Ext do Chrome też niczego sobie. 2. SpringPad - do kolekcjonowania np. lektury którą muszę kupić / przeczytać / zapoznać się. Wygodne, ale dla niektórych trochę zbyt "kombajn". Ale plusem jest większość punktów z Evernote. Dodatkowo - wielkość bazy nie ma znaczenia - cały czas jest za free. Taka trochę "wszystko co mam, chcę mieć i nigdy nie będę mieć" ;) Obie usługi są na iOS & Android, więc multiplatformowo.

#7 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 postów
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 07 października 2010 - 18:52

Ja używam całego iWork, bo mam głównie wykłady w wersji elektronicznej, do przeglądania i tworzenia. Dodatkowo też QuickOffice, bo jednak dużo ludzi udostępnia materiały w wersji Office'owej, więc najłatwiej je edytować. Fajnym programem jest też iA Writer, do szybkich, najprostszych notatek (taki Notatnik bez opcji edycji tekstu). Dodatkowo używam czasami Penultimate, w którym tworzymy "zeszyty", na każdy przedmiot inny :) bardzo ciekawy. Nie omieszkam sprawdzić Evernote, bo wygląda ciekawie

#8 tsl7000

tsl7000
  • 2 postów

Napisano 09 października 2010 - 01:12

FastFing the best Polecam fastfing w korelacji z evrnotem. Cos rewelacyjnego ! Uzywam do celow czysto biznesowych i naprawde jestem zachwycony FestFingiem Polecam

#9 Yenox

Yenox
  • 9 postów

Napisano 02 kwietnia 2011 - 12:46

A która z aplikacji oprócz wprowadzania tekstu umożliwia proste rysowanie? Na kierunkach technicznych często oprócz gołego tekstu trzeba przerysować jakiś układ lub jakiś wzór...

#10 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 kwietnia 2011 - 16:16

W notes plus, możesz rysować, pisać odręcznie lub na klawiaturze i nagrywać wykłady.

#11 Scottti

Scottti
  • 90 postów
  • SkądMława

Napisano 03 kwietnia 2011 - 11:02

W Penultimate rownież można rysować sprawnie, sam używam i jest ok.

#12 bartek-ronin

bartek-ronin
  • 16 postów

Napisano 04 kwietnia 2011 - 22:52

1 Pages - standardowa appla do klikania po klawiaturze 2 Penultimate (fajna zabawa z rysikiem, przykładowo udaje sztuczny nacisk pióra) 3 Notes Plus (taki bardziej zaawansowany penultimate ale wizualnie gorszy)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych