Witam,
Jaki polecacie program do robienia notatek z wykładów na studiach na iPada?

iPad program do notatek
Started by
maciek_master
, 06 Oct 2010 23:29
11 replies to this topic
Posted 06 October 2010 - 23:29
Posted 06 October 2010 - 23:36
Evernote, dla mnie rewelacja do wszelkiego typu notatek, wszędzie masz dostęp gdzie jest net.
Plus MOLESKINE.
Posted 07 October 2010 - 01:18
Ja poleciłbym aplikację na iPhona która mi świetnie zastępuje notatnik podstawowy. Aplikacja Awesome Note (+Todo). Pomimo iż nie ma natywnej wersji na iPada to mi wystarcza.
Posted 07 October 2010 - 13:04
Pages:) IMHO najlepszy
Posted 07 October 2010 - 14:16
Nie lepiej po prostu korzystać z iOS'owego Notes?
Posted 07 October 2010 - 15:27
1. Evernote:
- możliwość tagowania (np. każdy wykład innym tagiem)
- synchronizacja PC / Phone / MAC / Web / iPad (w zasadzie wszędzie możesz edytować czy przeglądać swoje notatki)
- można dodawać notatki głosowe czy zdjęcia (ja np. zamiast notować czasami robię zdjęcia slajdów)
- za darmo (do 40 MB, ale przy txt to naprawdę sporo)
- jak dla mnie bardzo dobra aplikacja na iPada oraz niezły interfejs web. Ext do Chrome też niczego sobie.
2. SpringPad - do kolekcjonowania np. lektury którą muszę kupić / przeczytać / zapoznać się. Wygodne, ale dla niektórych trochę zbyt "kombajn". Ale plusem jest większość punktów z Evernote. Dodatkowo - wielkość bazy nie ma znaczenia - cały czas jest za free. Taka trochę "wszystko co mam, chcę mieć i nigdy nie będę mieć"
Obie usługi są na iOS & Android, więc multiplatformowo.

Posted 07 October 2010 - 18:52
Ja używam całego iWork, bo mam głównie wykłady w wersji elektronicznej, do przeglądania i tworzenia.
Dodatkowo też QuickOffice, bo jednak dużo ludzi udostępnia materiały w wersji Office'owej, więc najłatwiej je edytować.
Fajnym programem jest też iA Writer, do szybkich, najprostszych notatek (taki Notatnik bez opcji edycji tekstu).
Dodatkowo używam czasami Penultimate, w którym tworzymy "zeszyty", na każdy przedmiot inny
bardzo ciekawy. Nie omieszkam sprawdzić Evernote, bo wygląda ciekawie

Posted 09 October 2010 - 01:12
FastFing the best
Polecam fastfing w korelacji z evrnotem.
Cos rewelacyjnego !
Uzywam do celow czysto biznesowych i naprawde jestem zachwycony FestFingiem
Polecam
Posted 02 April 2011 - 12:46
A która z aplikacji oprócz wprowadzania tekstu umożliwia proste rysowanie? Na kierunkach technicznych często oprócz gołego tekstu trzeba przerysować jakiś układ lub jakiś wzór...
Posted 02 April 2011 - 16:16
W notes plus, możesz rysować, pisać odręcznie lub na klawiaturze i nagrywać wykłady.
Posted 03 April 2011 - 11:02
W Penultimate rownież można rysować sprawnie, sam używam i jest ok.
Posted 04 April 2011 - 22:52
1 Pages - standardowa appla do klikania po klawiaturze
2 Penultimate (fajna zabawa z rysikiem, przykładowo udaje sztuczny nacisk pióra)
3 Notes Plus (taki bardziej zaawansowany penultimate ale wizualnie gorszy)
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users