Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wyświetlaczem, jego dolny pasek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 06 października 2010 - 20:45

Witam, mam taki problem. Zakupiłem iphone od pana z allegro już z ta wadą. Otóż nie działa w iphonie dolny pasek, da się go odblokować itp, czy też odebrać rozmowę. Ale jest problem z wciśnięciem dolnego paska w menu, ipod telefon itp, czy też zrobić zdjęcie by wcisnąć guzik do robienia fotki :

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Można wejść w funkcje takie jak ipod itp przez wyszukiwarkę, ale to się mija z celem, gdyż nie można np, zrobić zdjęcia, co wy na to poradzicie ? Robiłem restore, reset wgrywałem na nowo soft, od początku siedzi iphona na 3.1.3 jak go kupiłem, i taki tez wgrałem.

Proszę o pomoc, Pozdrawiam serdecznie B.N

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 października 2010 - 21:43

Czy jak będziesz miał (odpukać) kiedyś wypadek samochody, podłączysz auto do komputera i zrobisz aktualizacje/reinstalacje oprogramowania, aby karoseria się wyprostowała? Ile razy można wgrywać różnego rodzaju oprogramowanie, aby zadziałała Ci część ekranu? Czy myślisz, że te firmware losowo ustawiają jakiś parametr który albo włącza, albo wyłącza funkcje dotyku w określonym obszarze? Wystarczy troszkę ruszyć głową, aby stwierdzić, że raczej na tego typu uszkodzenie musisz naprawić sprzętowo. Udaj się z telefonem do naprawy, albo wyślij go do serwisu.

#3 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 07 października 2010 - 14:28

Drogi Krysziu, iż jak wiesz, nie jest to problem (wyświetlacza) tylko czegoś co go blokuje w menu , lub jakiegos problemu z oprogramowaniem. Dziwne, że dotyk w tym miejscu działa np. przy odebraniu połączeń czy tez samym odblokowaniu telefonu. Ja tylko się grzecznie pytam, co zrobić by zobaczyć jakieś funkcje czy coś innego zrobić. Myśli że jak zaniose do naprawy to oni powiedzą proszę naprawiony proszę 10zł ? Wątpie.

#4 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 października 2010 - 14:32

na pełnej szerokości tego slidera jesteś w stanie odblokować iPhone? czy też troszkę wprawy trzeba?

#5 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 14:35

Kolego mozliwe że odblokować mozesz albowiem pasek odblokowania jest odrobine wyzej (dodam że obszar aktywny podczas odblokowywania na prawde jest znacznie szerszy niz slider), a roznica 2 czy 3 opikseli ma znaczenie bo obszar moze byc tam juz aktywny, masz problem z Digitizerem i to trzeba wymienic sperzetowo, w Twoim przypadku masz o tyle pecha że bardzo ciezko znalezc na rynku a juz nie mowie o rozsadnej cenie szybke z digitizerem do 2g.

#6 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 07 października 2010 - 19:39

Pasek odblokowywania, i odbierania rozmów jest na tym samym pasku co wybieranie ikonek...

#7 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 października 2010 - 19:41

jest możliwość złapania go dotykając ciut wyżej, sprawdzilem na swoim iPhonie. Z ikonkami takiej możliwości nie masz

#8 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 08 października 2010 - 12:48

Czyli nic nie zrobie?

#9 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 października 2010 - 13:01

naprawa sprzętowa tylko i wyłącznie. Albo 100 razy powiedzieć: proszę zadziałaj :) - czasami to pomaga.

#10 Bartix65

Bartix65
  • 87 postów

Napisano 08 października 2010 - 15:57

Nie ma sensu wymieniać mi digitizera, bo w pełni można sobie z telefonem radzić tylko wkurza to troszkę, no nic będę musiał się pożegnać z moim jabłuszkiem :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych