Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

GaduAIR - świetny operator dla iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#26 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 17:11

Rozrostu czego? chyba wlasnego Ego skoro zasieg pokrywa caly kraj. Lepiej wpakowac ogrooooooomna kwote na nadajniki zeby miec zasieg w calej polsce, czy skorzystac ze stojacych nadajnikow placac o wiele mniej wlascicielowi masztow?

#27 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 20:15

no wlasnie co 100 kb - czyli pobierze tylko np 10 kb za maila automatycznie i pobierze 100 kb ... Czyli 10 razy pobierze na dzien to juz 1 MB ... Na necie to samo. Takze wole co do kilobajta ;)

Przy bonusie 2GB to raczej nie jest problem.

#28 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 20:52

Przy bonusie 2GB to raczej nie jest problem.

Dokładnie!
Jedyny mądry ;)

A co do tych masztów to ich sprawa - po prostu chodzi mi o to, że każda szanująca się sieć, która chce się bardziej wybić i być liderem powinna mieć swoje nadajniki, tak to zawsze będzie poboczną, nieznaną siecią jak niegdyś np. Mobilking, czy SamiSwoi - niby są - ale ktoś ich używa?

#29 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 postów

Napisano 07 października 2010 - 21:16

W Long Play mam za dwie dychy pakiet 250 MB i abonament za 14,50, a co miesiąc dostaję około 150 minut...

#30 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 07 października 2010 - 21:18

Orange Free ogólnie pod względem ilości internetu niszczy konkurencję. Ceny połączeń też dobre (29gr/min), ale pojawia się problem z smsami. 20gr to trochę dużo, 125 smsów na miesiąc przy doładowaniu to jednak mało, jak się często pisze;/ GaduAir oferuje mniej neta (za doładowanie 20zł dostajemy 100mb), ale jednak smsy są bodajże po 6gr, a po wykupieniu pakietu minuta kosztuje 19gr. W sumie na minus zaliczam, że jest to cześć GG, które nie kojarzy mi się najlepiej, od kiedy pakują w swój komunikator 20 niepotrzebnych funkcji i masę reklam. Podsumowując, jeżeli wybiera się dużo neta + trochę gadania + trochę smsów = Orange Free, mniej net + dużo smsów + dużo gadania = GaduAir. Oczywiście GaduAir pod względem statusu nie umywa się do Orange, które jednak jest jednym z trzech naszych głównych operatorów.

#31 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 21:23

Ładnie ujęte. Dodam również, że w Orange istnieją pakiety np. 6zł za 600 SMSów (co daje 1gr za SMSa), lecz niestety w ofercie POP. Osobiście mam 3 telefony. Orange Free - do internetu, rozmów - jest to mój główny numer. Orange Pop - dla narzeczonej do SMSów rzecz jasna. Play Dla Firm 200 - służbowy. Minus jest taki, że muszę nosić odpowiednio do przypisanych wyżej : - iPhone 4 - iPhone 3G - Nokie E52 To jest ta wada, dużo telefonów - mam do nich specjalną saszetkę (nerkę). ;) Jak kto woli, jak bym znalazł ofertę, która by mi dała i pakiet SMSów i tani internet - to na pewno pozbyłbym się z jednym z iPhone'ów.Nokia niestety musi zostać - karta SIM nie była wyciągana od ponad roku, z uwagi na cel tego telefonu więc pewnie już się przykleiła.

#32 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 21:43

Orientuje się ktoś z Was czy do Orange Free na kartę można przenieść numer? Nie znalazłem takiej informacji na stronie i obawiam się że się nie da.

#33 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 21:46

Da się - lecz tylko i wyłącznie w salonie. Przez internet/telefon nic nie zdziałasz.

#34 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 22:40

Jeśli jest się w Orange i ma się inną taryfę - przenosiny to jeden sms. Jeśli jest się w innej sieci to najpierw trzeba zarejestrować numer u swojego operatora, następnie iść do Orange.

#35 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 23:17

Jeśli jest się w Orange i ma się inną taryfę - przenosiny to jeden sms.
Jeśli jest się w innej sieci to najpierw trzeba zarejestrować numer u swojego operatora, następnie iść do Orange.

Ok, a jak wygląda potem przeniesienie numeru z oferty pre-paid na abonament wewnątrz sieci Orange. Konkretnie mam na myśli ewentualne zamówienie iPhone 4 poprzez sklep online w abonamencie na firmę z przeniesieniem właśnie tego numeru z Orange Free na kartę. Wiem że nie można kupić telefonu online przenosząc numer z innej sieci, ale co jeśli byłby to numer w sieci Orange?

#36 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2010 - 23:25

Tego nie wiem. Zapytaj w Orange.

#37 iMaks

iMaks
  • 1 323 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 października 2010 - 08:26

zamówienie iPhone 4 poprzez sklep online w abonamencie na firmę z przeniesieniem właśnie tego numeru z Orange Free na kartę. Wiem że nie można kupić telefonu online przenosząc numer z innej sieci, ale co jeśli byłby to numer w sieci Orange?

Powodzenia z zamówieniem ;).
Mój brat czeka już przeszło miesiąc na 4-kę.

Jeśli byłby to numer w Orange - to sądzę, że nie byłoby problemu.

#38 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 15 października 2010 - 22:23

A jak wyglada szybkość transmisji danych w GaduAir na 3G i edge (pytanie do osób, które posiadają ta siec)? Są jakieś ograniczenia itp? Czytałem na necie ze często połączenie zanika i transfer jest ograniczamy do 1mb ale były to opinie z tamtego roku wiec nie wiem jak sytuacja teraz wyglada. Z góry dziękuje z odpowiedz:)

#39 nowy57

nowy57
  • 449 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 23:01

A jak wyglada szybkość transmisji danych w GaduAir na 3G i edge (pytanie do osób, które posiadają ta siec)? Są jakieś ograniczenia itp? Czytałem na necie ze często połączenie zanika i transfer jest ograniczamy do 1mb ale były to opinie z tamtego roku wiec nie wiem jak sytuacja teraz wyglada. Z góry dziękuje z odpowiedz:)

pelna predkosc operatora plus ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych